
Kaj boste skuhali danes?
Svinjske zarebrnice v balzamični marinadi z olivami
Slastno kosilo v 20 minutah
Svinjske zarebrnice v balzamični marinadi z olivami
Slastno kosilo v 20 minutah

Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 3 žlice balzamičnega kisa
- 1 žlička dijonske gorčice
- 2 strta stroka česna
- 4 svinjske zarebrnice brez kosti
- 2 pesti črnih oliv brez koščic
- velika pest listov bazilike
- sol
- poper
- sesekljan peteršilj za posip

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!

Tako okusen, da se stopi v ustih: zavitek, ki ga morate poskusiti
Ob pripravi jedilnika za posebne priložnosti se v mislih hitro zatečemo k večjim kosom mesa, morda še k ribam ali morskim sadežem, tokrat pa nas je navdušil vegi zavitek.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.
Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 3 žlice balzamičnega kisa
- 1 žlička dijonske gorčice
- 2 strta stroka česna
- 4 svinjske zarebrnice brez kosti
- 2 pesti črnih oliv brez koščic
- velika pest listov bazilike
- sol
- poper
- sesekljan peteršilj za posip
Postopek
Pripravimo žar. Oljčno olje zmešamo z balzamičnim kisom, gorčico in česnom. Po površini zarebrnic z obeh strani z nožem naredimo plitve zareze, meso solimo in popramo, prelijemo z balzamično mešanico in pustimo marinirati 5 minut. Olive razpolovimo.
Meso vzamemo iz marinade, z njega postrgamo ves česen in ga položimo na zelo vročo rešetko žara. Pečemo ga 4 minute na vsaki strani, nato ga preložimo na pladenj in pustimo na toplem. Medtem vlijemo marinado v ponvico, dodamo olive in kuhamo 2 minuti. V omako dodamo še baziliko in ves sok, ki se je izcedil iz mesa. Meso razdelimo na krožnike, pokapljamo z omako, potresemo s peteršiljem in postrežemo s testeninami.