 
        
            
    
Kaj boste skuhali danes?
Svinjske zarebrnice v balzamični marinadi z olivami
Slastno kosilo v 20 minutah
Svinjske zarebrnice v balzamični marinadi z olivami
Slastno kosilo v 20 minutah
 
    Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 3 žlice balzamičnega kisa
- 1 žlička dijonske gorčice
- 2 strta stroka česna
- 4 svinjske zarebrnice brez kosti
- 2 pesti črnih oliv brez koščic
- velika pest listov bazilike
- sol
- poper
- sesekljan peteršilj za posip
 
        
            
            Okus Azije v 20 minutah – popolna hitra večerja
Ta jed ima pridih Azije, je nekakšen stir fry, karseda poenostavljen, a še vedno okusen. Priprava je hitra, za zraven pa ne potrebujete drugega, saj jed vsebuje meso, obilico zelenjave in riž.
 
        
            
            Popolno nedeljsko kosilo: čudovito mehka dušena govedina
Skrivnost popolnega nedeljskega kosila: govedina je najboljša, če jo kuhamo dolgo in počasi. Takrat se sprostijo vsi sokovi, meso pa se neverjetno zmehča.
 
        
            
            Okus tradicije tudi doma: idrijski žlikrofi
Idrijski žlikrofi so poleg kremšnit in prekmurske gibanice verjetno najbolj izpostavljena tradicionalna slovenska jed. Čas je, da se njihove priprave lotimo tudi sami.
Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 3 žlice balzamičnega kisa
- 1 žlička dijonske gorčice
- 2 strta stroka česna
- 4 svinjske zarebrnice brez kosti
- 2 pesti črnih oliv brez koščic
- velika pest listov bazilike
- sol
- poper
- sesekljan peteršilj za posip
Postopek
Pripravimo žar. Oljčno olje zmešamo z balzamičnim kisom, gorčico in česnom. Po površini zarebrnic z obeh strani z nožem naredimo plitve zareze, meso solimo in popramo, prelijemo z balzamično mešanico in pustimo marinirati 5 minut. Olive razpolovimo.
Meso vzamemo iz marinade, z njega postrgamo ves česen in ga položimo na zelo vročo rešetko žara. Pečemo ga 4 minute na vsaki strani, nato ga preložimo na pladenj in pustimo na toplem. Medtem vlijemo marinado v ponvico, dodamo olive in kuhamo 2 minuti. V omako dodamo še baziliko in ves sok, ki se je izcedil iz mesa. Meso razdelimo na krožnike, pokapljamo z omako, potresemo s peteršiljem in postrežemo s testeninami.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ingverjeve ledenke
Sladoled, piškoti in ingver za slastno vroče ali hladno popoldne
Telečje zarebrnice z zeliščno skorjico
Vaniljevi rogljički
So vam všeč vaniljevi rogljički, ki se kar stopijo v ustih? Zdaj jih lahko pripravite tudi sami.
 
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
                    
             
         
         
         
         
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
         
         
        