
Svinjske zarebrnice v balzamični marinadi z olivami
Slastno kosilo v 20 minutah
Svinjske zarebrnice v balzamični marinadi z olivami
Slastno kosilo v 20 minutah

Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 3 žlice balzamičnega kisa
- 1 žlička dijonske gorčice
- 2 strta stroka česna
- 4 svinjske zarebrnice brez kosti
- 2 pesti črnih oliv brez koščic
- velika pest listov bazilike
- sol
- poper
- sesekljan peteršilj za posip

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 3 žlice balzamičnega kisa
- 1 žlička dijonske gorčice
- 2 strta stroka česna
- 4 svinjske zarebrnice brez kosti
- 2 pesti črnih oliv brez koščic
- velika pest listov bazilike
- sol
- poper
- sesekljan peteršilj za posip
Postopek
Pripravimo žar. Oljčno olje zmešamo z balzamičnim kisom, gorčico in česnom. Po površini zarebrnic z obeh strani z nožem naredimo plitve zareze, meso solimo in popramo, prelijemo z balzamično mešanico in pustimo marinirati 5 minut. Olive razpolovimo.
Meso vzamemo iz marinade, z njega postrgamo ves česen in ga položimo na zelo vročo rešetko žara. Pečemo ga 4 minute na vsaki strani, nato ga preložimo na pladenj in pustimo na toplem. Medtem vlijemo marinado v ponvico, dodamo olive in kuhamo 2 minuti. V omako dodamo še baziliko in ves sok, ki se je izcedil iz mesa. Meso razdelimo na krožnike, pokapljamo z omako, potresemo s peteršiljem in postrežemo s testeninami.