
Svinjske zarebrnice v balzamični marinadi z olivami
Slastno kosilo v 20 minutah
Svinjske zarebrnice v balzamični marinadi z olivami
Slastno kosilo v 20 minutah

Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 3 žlice balzamičnega kisa
- 1 žlička dijonske gorčice
- 2 strta stroka česna
- 4 svinjske zarebrnice brez kosti
- 2 pesti črnih oliv brez koščic
- velika pest listov bazilike
- sol
- poper
- sesekljan peteršilj za posip

Picerija D10's - čista desetica na Pagu
Odkrili smo najboljšo picerijo na otoku Pagu in zagotovo eno najboljših v Dalmaciji

5 načinov, kako pripraviti piščanca poleti
Piščančje meso je zaradi svoje nežne teksture, nizke vsebnosti maščob in vsestranske uporabe ena najbolj priročnih sestavin poletne kuhinje.

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.
Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 3 žlice balzamičnega kisa
- 1 žlička dijonske gorčice
- 2 strta stroka česna
- 4 svinjske zarebrnice brez kosti
- 2 pesti črnih oliv brez koščic
- velika pest listov bazilike
- sol
- poper
- sesekljan peteršilj za posip
Postopek
Pripravimo žar. Oljčno olje zmešamo z balzamičnim kisom, gorčico in česnom. Po površini zarebrnic z obeh strani z nožem naredimo plitve zareze, meso solimo in popramo, prelijemo z balzamično mešanico in pustimo marinirati 5 minut. Olive razpolovimo.
Meso vzamemo iz marinade, z njega postrgamo ves česen in ga položimo na zelo vročo rešetko žara. Pečemo ga 4 minute na vsaki strani, nato ga preložimo na pladenj in pustimo na toplem. Medtem vlijemo marinado v ponvico, dodamo olive in kuhamo 2 minuti. V omako dodamo še baziliko in ves sok, ki se je izcedil iz mesa. Meso razdelimo na krožnike, pokapljamo z omako, potresemo s peteršiljem in postrežemo s testeninami.