© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Svinjina s pršutom in pisano zelenjavo

Svinjina s pršutom in pisano zelenjavo

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Svinjina s prsutom in pisano zelenjavo

Sestavine

  • 4 svinjski zrezki
  • 4 rezine pršuta
  • 400 g korenja
  • 400 g stročjega fižola
  • 2 manjša pora
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 3 žlice kisle smetane ali smetane za kuhanje
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 svinjski zrezki
  • 4 rezine pršuta
  • 400 g korenja
  • 400 g stročjega fižola
  • 2 manjša pora
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 3 žlice kisle smetane ali smetane za kuhanje
  • sol
  • poper

Postopek

1

Svinjske zrezke malo potolčemo, solimo in popramo in na vsakega položimo rezino pršuta, ki jo pritrdimo z zobotrebcem. Stročji fižol očistimo in narežemo, por temeljito operemo in narežemo na trakove. Korenje olupimo in narežemo na podolgovate palčke.

2

Korenje damo v kozico, prilijemo majhen kozarec vode, začinimo po okusu, zavremo, pokrijemo in kuhamo 5 minut. Dodamo stročji fižol in por, premešamo in pokrito kuhamo še 5 minut.

3

V ponvi segrejemo olje in na njem na hitro na vsaki strani 2 do 3 minute pečemo meso. Zelenjavi primešamo smetano in jo postrežemo s svinjskimi zrezki.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.