
Kaj boste skuhali danes?
Svinjina s pršutom in pisano zelenjavo
Svinjina s pršutom in pisano zelenjavo

Sestavine
- 4 svinjski zrezki
- 4 rezine pršuta
- 400 g korenja
- 400 g stročjega fižola
- 2 manjša pora
- 1 žlica oljčnega olja
- 3 žlice kisle smetane ali smetane za kuhanje
- sol
- poper

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.
Sestavine
- 4 svinjski zrezki
- 4 rezine pršuta
- 400 g korenja
- 400 g stročjega fižola
- 2 manjša pora
- 1 žlica oljčnega olja
- 3 žlice kisle smetane ali smetane za kuhanje
- sol
- poper
Postopek
Svinjske zrezke malo potolčemo, solimo in popramo in na vsakega položimo rezino pršuta, ki jo pritrdimo z zobotrebcem. Stročji fižol očistimo in narežemo, por temeljito operemo in narežemo na trakove. Korenje olupimo in narežemo na podolgovate palčke.
Korenje damo v kozico, prilijemo majhen kozarec vode, začinimo po okusu, zavremo, pokrijemo in kuhamo 5 minut. Dodamo stročji fižol in por, premešamo in pokrito kuhamo še 5 minut.
V ponvi segrejemo olje in na njem na hitro na vsaki strani 2 do 3 minute pečemo meso. Zelenjavi primešamo smetano in jo postrežemo s svinjskimi zrezki.