Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 100 g masla
- 400 g temne čokolade
- 50 g sladkorja
- ½ žličke cimeta
- 200 g makronov ali kokosovih piškotov
- 100 g brazilskih oreškov
- kokosova moka za posip
Natančni tudi brez tehtnice: koliko gramov je ena žlica?
V kuhinji, predvsem pri peki, je natančnost ključna, zato je sestavine najbolje določati in tehtati v gramih. Kako se znajti, ko tehtnica ni na voljo?
Zrnati sir: zakaj je 'cottage cheese' postal največji kulinarični hit leta
Zrnati sir je doživel pravi preporod in postal kulinarični hit. Odkrijte, zakaj je tako priljubljen in kako ga lahko uporabite v sladkih in slanih jedeh.
Krompirček, o katerem se vam bo še sanjalo
Hrustljav krompirček in bogata obloga, ob kateri se nam pocedijo sline – nič čudnega, da naloženi krompirček osvaja srca (in želodce) po vsem svetu.
Sestavine
- 100 g masla
- 400 g temne čokolade
- 50 g sladkorja
- ½ žličke cimeta
- 200 g makronov ali kokosovih piškotov
- 100 g brazilskih oreškov
- kokosova moka za posip
Postopek
Model za 900-gramsko štruco obložimo z dvojno plastjo prozorne kuhinjske folije. Maslo, čokolado in sladkor 2 do 3 minute topimo v mikrovalovni pečici pri srednji jakosti ali pa jih stopimo v skledici, ki smo jo postavili nad kozico, v kateri na šibkem ognju rahlo vre voda. Makrone ali piškote nalomimo na koščke, brazilske oreške grobo nasekljamo in oboje skupaj s cimetom vmešamo v stopljeno čokoladno maso.
Maso nalijemo v pripravljeni model, z nožem zgladimo površino in popolnoma pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo. Postavimo v hladilnik za najmanj 2 uri. Preden postrežemo, sladico zvrnemo na krožnik, odstranimo folijo in posujemo s kokosovo moko. Sladica je precej krepka, zato jo režemo na tanke rezine in po želji ponudimo s svežim sadjem ali sladoledom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Dvojni tatar brancina s pirejem iz peteršiljeve korenine
Presenetite goste s tatarjem brancina na posteljici peteršiljevega pireja in čipsa.