© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Hitra čokoladna sladica z brazilskimi oreški

Hitra čokoladna sladica z brazilskimi oreški

Čas priprave 20 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
LF6

Sestavine

  • 100 g masla
  • 400 g temne čokolade
  • 50 g sladkorja
  • ½ žličke cimeta
  • 200 g makronov ali kokosovih piškotov
  • 100 g brazilskih oreškov
  • kokosova moka za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Sestavine

  • 100 g masla
  • 400 g temne čokolade
  • 50 g sladkorja
  • ½ žličke cimeta
  • 200 g makronov ali kokosovih piškotov
  • 100 g brazilskih oreškov
  • kokosova moka za posip

Postopek

1

Model za 900-gramsko štruco obložimo z dvojno plastjo prozorne kuhinjske folije. Maslo, čokolado in sladkor 2  do 3  minute topimo v mikrovalovni pečici pri srednji jakosti ali pa jih stopimo v skledici, ki smo jo postavili nad kozico, v kateri na šibkem ognju rahlo vre voda. Makrone ali piškote nalomimo na koščke, brazilske oreške grobo nasekljamo in oboje skupaj s cimetom vmešamo v stopljeno čokoladno maso.

2

Maso nalijemo v pripravljeni model, z nožem zgladimo površino in popolnoma pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo. Postavimo v hladilnik za najmanj 2  uri. Preden postrežemo, sladico zvrnemo na krožnik, odstranimo folijo in posujemo s kokosovo moko. Sladica je precej krepka, zato jo režemo na tanke rezine in po želji ponudimo s svežim sadjem ali sladoledom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.