Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 100 g masla
- 400 g temne čokolade
- 50 g sladkorja
- ½ žličke cimeta
- 200 g makronov ali kokosovih piškotov
- 100 g brazilskih oreškov
- kokosova moka za posip
Sočni svinjski zrezki z jabolki, kot jih še niste poskusili
Sočni glazirani svinjski zrezki z jabolki so popolna jesenska jed. Odkrijte nasvete, kako pripraviti meso, da bo mehko, aromatično in popolno zapečeno.
Strašno dobra ideja za noč čarovnic: sladki grobovi iz medenjakov
Noč čarovnic je morda res uvožen praznik, a kljub temu lahko na ta dan pripravimo nekaj (grozljivo) sladkega.
Trikrat pečeno pecivo, ki se topi v ustih in vedno uspe
Trikrat pečeno pecivo je ena tistih domačih sladic, ki z vonjem spomnijo na otroštvo in kuhinjo naših babic.
Sestavine
- 100 g masla
- 400 g temne čokolade
- 50 g sladkorja
- ½ žličke cimeta
- 200 g makronov ali kokosovih piškotov
- 100 g brazilskih oreškov
- kokosova moka za posip
Postopek
Model za 900-gramsko štruco obložimo z dvojno plastjo prozorne kuhinjske folije. Maslo, čokolado in sladkor 2 do 3 minute topimo v mikrovalovni pečici pri srednji jakosti ali pa jih stopimo v skledici, ki smo jo postavili nad kozico, v kateri na šibkem ognju rahlo vre voda. Makrone ali piškote nalomimo na koščke, brazilske oreške grobo nasekljamo in oboje skupaj s cimetom vmešamo v stopljeno čokoladno maso.
Maso nalijemo v pripravljeni model, z nožem zgladimo površino in popolnoma pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo. Postavimo v hladilnik za najmanj 2 uri. Preden postrežemo, sladico zvrnemo na krožnik, odstranimo folijo in posujemo s kokosovo moko. Sladica je precej krepka, zato jo režemo na tanke rezine in po želji ponudimo s svežim sadjem ali sladoledom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Piščanec z gorčično-smetanovo omako s pehtranom
Tako zelo drugače, pa tako zelo preprosto. In vsa skrivnost je v dveh vejicah svežega pehtrana!
Drobljenec z jabolki, rozinami in datlji
Jabolka, rozine in datlji so skupaj izvrstni.