Kaj boste skuhali danes?
Marinirani goveji steaki
Marinirani goveji steaki
Sestavine
- 2 goveja steaka od flama* po 250 g
- 1 žlica sončničnega olja
- ½ limone za natiranje mesa pred peko
- 1 zmečkana vejica rožmarina
marinada
- 2 žlici sojine omake
- 2 žlici oljčnega olja
- 2–3 stroki česna
- za palec velik kos nastrganega ingverja
- sok ½ limone
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 1 žlica medu
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 2 goveja steaka od flama* po 250 g
- 1 žlica sončničnega olja
- ½ limone za natiranje mesa pred peko
- 1 zmečkana vejica rožmarina
marinada
- 2 žlici sojine omake
- 2 žlici oljčnega olja
- 2–3 stroki česna
- za palec velik kos nastrganega ingverja
- sok ½ limone
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 1 žlica medu
Postopek
V skledici zmešamo vse sestavine za marinado. Steaka položimo v plitvo skledo in ju prelijemo z marinado, ki naj ju povsem prekrije. Pokrijemo, postavimo v hladilnik in pustimo, da se marinira čez noč.
Z mesa obrišemo marinado in ga natremo s kančkom sončničnega olja. Rebrasto ponev močno segrejemo, meso natremo s celo limonino polovico in skupaj z vejico rožmarina pečemo po vsaki strani 3 do 4 minute, da je znotraj še rožnato (medium-rare), oziroma 1 minuto dlje, če želimo, da je bolj pečeno. Pustimo, da počiva 5 minut, nato ga prečno na vlakna narežemo na tanke rezine. Postrežemo s krompirjevim pirejem ali pomfritom.
Nasvet
Steak, izrezan iz spodnjega, mehkejšega dela flama, je zelo okusen, vendar nekoliko trši kos mesa. Seveda ga je treba očistiti vseh membran in loja. Ustrezno ga je treba marinirati in hitro speči.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Dušena svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo
Ta pečenka se vam bo kar topila v ustih s krompirjem in zelenjavo zraven!
Divjačinska pečenka Wellington z divjimi gobami
Imenitna glavna jed za slavnostno kosilo ali večerjo
Dvonadstropna čokoladna torta z jagodičjem
Impresivna torta za poroke in druge velike priložnosti