© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pražena ajdova kaša z zelenjavo

Pražena ajdova kaša z zelenjavo

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe kot priloga
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
prazena ajdova kasa z zelenjavo

Sestavine

  • 120 g ajdove kaše
  • 30 g olupljenega korenja
  • 30 g olupljenega gomolja zelene
  • 30 g stebelne zelene
  • 30 g olupljene rumene kolerabe
  • 1 strok česna
  • maščoba za praženje
  • sol
  • mleti poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 120 g ajdove kaše
  • 30 g olupljenega korenja
  • 30 g olupljenega gomolja zelene
  • 30 g stebelne zelene
  • 30 g olupljene rumene kolerabe
  • 1 strok česna
  • maščoba za praženje
  • sol
  • mleti poper

Postopek

1

Ajdovo kašo dobro splaknemo pod tekočo vodo, jo stresemo v primerno veliko kozico, zalijemo s toliko vode, da sega 2 cm nad kašo, solimo in kuhamo na zmernem ognju toliko časa, da vsa voda izhlapi. 

2

Česen olupimo in sesekljamo. Korenovke in steblo zelene narežemo na kocke. Na maščobi prepražimo česen in narezano zelenjavo, dodamo kuhano ajdovo kašo, premešamo, solimo in popramo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.