Kaj boste skuhali danes?
Pražena ajdova kaša z zelenjavo
Pražena ajdova kaša z zelenjavo
Sestavine
- 120 g ajdove kaše
- 30 g olupljenega korenja
- 30 g olupljenega gomolja zelene
- 30 g stebelne zelene
- 30 g olupljene rumene kolerabe
- 1 strok česna
- maščoba za praženje
- sol
- mleti poper
Stari recepti: kako pravilno kisati zelje in repo
Zagotovo se boste strinjali, da trgovinske police ponujajo veliko izbiro vloženega zelja in repe, a kljub temu sta najboljša domača.
Nepozabna klasika med enolončnicami
Istrska enolončnica bobiči je eden tistih drobnih zakladov, zaradi katerih smo Slovenci lahko upravičeno ponosni na svojo kulinarično tradicijo.
Tomaž Kavčič o intimnosti svojega dela
Pionir slovenske kulinarike počasne hrane, chef Tomaž Kavčič, ki ustvarja v Dvorcu Zemono, razmišlja tudi o etiki v gostinstvu.
Sestavine
- 120 g ajdove kaše
- 30 g olupljenega korenja
- 30 g olupljenega gomolja zelene
- 30 g stebelne zelene
- 30 g olupljene rumene kolerabe
- 1 strok česna
- maščoba za praženje
- sol
- mleti poper
Postopek
Ajdovo kašo dobro splaknemo pod tekočo vodo, jo stresemo v primerno veliko kozico, zalijemo s toliko vode, da sega 2 cm nad kašo, solimo in kuhamo na zmernem ognju toliko časa, da vsa voda izhlapi.
Česen olupimo in sesekljamo. Korenovke in steblo zelene narežemo na kocke. Na maščobi prepražimo česen in narezano zelenjavo, dodamo kuhano ajdovo kašo, premešamo, solimo in popramo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Bučne polpete s prekajenim lososom
Buča in krompir se odlično znajdeta tudi v hitro pripravljenih polpetah.