
Kaj boste skuhali danes?
Svinjski file v testu s špargljevim ragujem
Svinjski file v testu s špargljevim ragujem

Sestavine
- 400 g svinjskega fileja
- 150 g listnatega testa
- 6 rezin mesnate slanine
- ½ šopka špargljev
- 1 žlica kisle smetane
- ½ dl sladke smetane
- sol
- sveže mlet poper
- maščoba za pekač
- jajce za premaz

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 400 g svinjskega fileja
- 150 g listnatega testa
- 6 rezin mesnate slanine
- ½ šopka špargljev
- 1 žlica kisle smetane
- ½ dl sladke smetane
- sol
- sveže mlet poper
- maščoba za pekač
- jajce za premaz
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Listnato testo tanko razvaljamo do velikosti, ki bo primerna za zavijanje mesa. File rahlo solimo in popramo, obložimo z rezinami slanine in zavijemo v testo; nekaj testa prihranimo za okras.

Zvitek premažemo s stepenim jajcem in površino poljubno okrasimo s testenimi trakovi. Zvitek položimo na pomaščen pekač in pečemo v pečici približno pol ure.

Medtem šparglje operemo, odrežemo olesenele konce, do čvrstega skuhamo in takoj splaknemo z ledeno mrzlo vodo. Kuhane šparglje narežemo na manjše kose. Obe vrsti smetane zavremo, dodamo šparglje ter začinimo s soljo in poprom.
Pečen svinjski file vzamemo iz pečice, razrežemo na primerne rezine in ponudimo s špargljevim ragujem.

Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Makov venec z vaniljevo sladkorno glazuro
Puranje mesne kroglice v omaki z bučkami in olivami
Jelenovi steaki z robidovo omako
Bamija v paradižnikovi omaki s kuskusom
Bamija ali okra sta bolj uveljavljeni imeni za užitne plodove rastline jedilni oslez, ki uspeva v vročih poletjih