
Kaj boste skuhali danes?
Svinjski file v testu s špargljevim ragujem
Svinjski file v testu s špargljevim ragujem

Sestavine
- 400 g svinjskega fileja
- 150 g listnatega testa
- 6 rezin mesnate slanine
- ½ šopka špargljev
- 1 žlica kisle smetane
- ½ dl sladke smetane
- sol
- sveže mlet poper
- maščoba za pekač
- jajce za premaz

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 400 g svinjskega fileja
- 150 g listnatega testa
- 6 rezin mesnate slanine
- ½ šopka špargljev
- 1 žlica kisle smetane
- ½ dl sladke smetane
- sol
- sveže mlet poper
- maščoba za pekač
- jajce za premaz
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Listnato testo tanko razvaljamo do velikosti, ki bo primerna za zavijanje mesa. File rahlo solimo in popramo, obložimo z rezinami slanine in zavijemo v testo; nekaj testa prihranimo za okras.

Zvitek premažemo s stepenim jajcem in površino poljubno okrasimo s testenimi trakovi. Zvitek položimo na pomaščen pekač in pečemo v pečici približno pol ure.

Medtem šparglje operemo, odrežemo olesenele konce, do čvrstega skuhamo in takoj splaknemo z ledeno mrzlo vodo. Kuhane šparglje narežemo na manjše kose. Obe vrsti smetane zavremo, dodamo šparglje ter začinimo s soljo in poprom.
Pečen svinjski file vzamemo iz pečice, razrežemo na primerne rezine in ponudimo s špargljevim ragujem.
