© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Svedrčki z radičem, artičokami in slanino

Ti svedrčki so super ideja za kosilo v službi.

Svedrčki z radičem, artičokami in slanino

Ti svedrčki so super ideja za kosilo v službi.

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
svedrcki z radicem articokami in slanino

Sestavine

  • 400 g svedrčkov (fusilli)
  • 3 žlice nastrganega parmezana

omaka

  • 4 vloženi srčki artičok
  • 70 g slanine
  • 2 stroka česna
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 1 glavica radiča
  • sol
  • poper
  • peteršilj
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 400 g svedrčkov (fusilli)
  • 3 žlice nastrganega parmezana

omaka

  • 4 vloženi srčki artičok
  • 70 g slanine
  • 2 stroka česna
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 1 glavica radiča
  • sol
  • poper
  • peteršilj

Postopek

1

Srčke artičok odcedimo, narežemo na tanke rezine in prihranimo. Česen olupimo in sesekljamo. Slanino drobno narežemo.

2

V ponvi na segretem olju hitro močno popečemo slanino in srčke artičok. Dodamo česen in prepražimo, da zadiši.

3

Radič operemo in narežemo na tanke trakove, dodamo v ponev k artičokam, solimo in popramo, na koncu pa vse skupaj zalijemo z malo vode in potresemo s sesekljanim peteršiljem.

4

V slani vodi al dente skuhamo testenine, jih odcedimo in pomešamo z omako. Omako še nekoliko zgostimo, nato pa jed potresemo z nastrganim parmezanom in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.