Kaj boste skuhali danes?
Svedrčki z radičem, artičokami in slanino
Ti svedrčki so super ideja za kosilo v službi.
Svedrčki z radičem, artičokami in slanino
Ti svedrčki so super ideja za kosilo v službi.
Sestavine
- 400 g svedrčkov (fusilli)
- 3 žlice nastrganega parmezana
omaka
- 4 vloženi srčki artičok
- 70 g slanine
- 2 stroka česna
- 4 žlice oljčnega olja
- 1 glavica radiča
- sol
- poper
- peteršilj
Praznične jedi kljub celiakiji: slovenska voditeljica delila svoje recepte
Klavdija Winder Pantner, ki jo gledalci poznajo kot Veseljakovo voditeljico, sicer pa prepeva tudi v skupini Katrca, se v zasebnem življenju vsak dan sooča s celiakijo.
Recepti chefa Jerneja Fonde: Postanite zvezda praznične večerje
Iščete ideje za božično ali novoletno večerjo? Jernej Fonda iz Hiša Lisjak razkriva recepte, s katerimi boste navdušili goste.
Se vam je praznična sladica ponesrečila? Rešite jo v 10 minutah
Z dobrimi nameni smo se lotili priprave praznične sladice, a se žal ni posrečila. Brez skrbi, vsakemu se lahko zgodi – to je rešitev.
Sestavine
- 400 g svedrčkov (fusilli)
- 3 žlice nastrganega parmezana
omaka
- 4 vloženi srčki artičok
- 70 g slanine
- 2 stroka česna
- 4 žlice oljčnega olja
- 1 glavica radiča
- sol
- poper
- peteršilj
Postopek
Srčke artičok odcedimo, narežemo na tanke rezine in prihranimo. Česen olupimo in sesekljamo. Slanino drobno narežemo.
V ponvi na segretem olju hitro močno popečemo slanino in srčke artičok. Dodamo česen in prepražimo, da zadiši.
Radič operemo in narežemo na tanke trakove, dodamo v ponev k artičokam, solimo in popramo, na koncu pa vse skupaj zalijemo z malo vode in potresemo s sesekljanim peteršiljem.
V slani vodi al dente skuhamo testenine, jih odcedimo in pomešamo z omako. Omako še nekoliko zgostimo, nato pa jed potresemo z nastrganim parmezanom in postrežemo.