
Kaj boste skuhali danes?
Svedrčki z radičem, artičokami in slanino
Ti svedrčki so super ideja za kosilo v službi.
Svedrčki z radičem, artičokami in slanino
Ti svedrčki so super ideja za kosilo v službi.

Sestavine
- 400 g svedrčkov (fusilli)
- 3 žlice nastrganega parmezana
omaka
- 4 vloženi srčki artičok
- 70 g slanine
- 2 stroka česna
- 4 žlice oljčnega olja
- 1 glavica radiča
- sol
- poper
- peteršilj

Diši po Pomurju: zlato zapečeni Stankini langaši
Včasih najboljše jedi ne nastanejo s pomočjo tehtnice, ampak po občutku. Tako kot langaš Stanke Garai – zlato zapečen, mehak in dišeč.

Pozabite na klasično lazanjo, ta različica je noro dobra
Na družbenih omrežjih trenutno navdušuje nova zimska tolažilna jed – enolončnica po navdihu lazanje.

Šest odličnih idej, kako porabiti star kruh
Naši predniki kruha nikoli niso metali stran. Preverite preproste in okusne načine, kako ga porabiti – od zajtrkov do sladic in hrustljavih prigrizkov.
Sestavine
- 400 g svedrčkov (fusilli)
- 3 žlice nastrganega parmezana
omaka
- 4 vloženi srčki artičok
- 70 g slanine
- 2 stroka česna
- 4 žlice oljčnega olja
- 1 glavica radiča
- sol
- poper
- peteršilj
Postopek
Srčke artičok odcedimo, narežemo na tanke rezine in prihranimo. Česen olupimo in sesekljamo. Slanino drobno narežemo.
V ponvi na segretem olju hitro močno popečemo slanino in srčke artičok. Dodamo česen in prepražimo, da zadiši.
Radič operemo in narežemo na tanke trakove, dodamo v ponev k artičokam, solimo in popramo, na koncu pa vse skupaj zalijemo z malo vode in potresemo s sesekljanim peteršiljem.
V slani vodi al dente skuhamo testenine, jih odcedimo in pomešamo z omako. Omako še nekoliko zgostimo, nato pa jed potresemo z nastrganim parmezanom in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Sarma
V sezoni kislega zelja se sarme vedno priležejo, so pa tudi obvezna spremljava dunajskim filharmonikom na novega leta dan. Pripravite jih vnaprej!