Kaj boste skuhali danes?
Hitri špageti s paradižnikovo omako z artičokami
Hitri špageti s paradižnikovo omako z artičokami
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 strt strok česna
- 1 pločevinka (400 g) paradižnika (pelatov)
- pest nasekljanih listov bazilike
- 400 g špagetov
- 300 g vloženih srčkov artičok
- sol
- pest sveže naribanega parmezana
- pest nasekljanega peteršilja
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 strt strok česna
- 1 pločevinka (400 g) paradižnika (pelatov)
- pest nasekljanih listov bazilike
- 400 g špagetov
- 300 g vloženih srčkov artičok
- sol
- pest sveže naribanega parmezana
- pest nasekljanega peteršilja
Postopek
V veliki ponvi segrejemo olje in na njem eno minuto pražimo česen, da zadiši. Dodamo sesekljan paradižnik in vmešamo baziliko. Zavremo, solimo in popramo, nato pa zmanjšamo temperaturo in kuhljamo 10 minut. Medtem v zadostni količini vrele slane vode skuhamo špagete.
Kuhane odcedimo, malo vode pa prihranimo. Damo jih nazaj v posodo. V omako dodamo artičokine srčke in jih segrejemo. Omako prelijemo po špagetih, vmešamo malo parmezana, skoraj ves peteršilj in malo vode od kuhanja testenin, če je omaka morda presuha. Postrežemo posuto s preostalim peteršiljem in parmezanom.