
Kaj boste skuhali danes?
Hitri špageti s paradižnikovo omako z artičokami
Hitri špageti s paradižnikovo omako z artičokami

Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 strt strok česna
- 1 pločevinka (400 g) paradižnika (pelatov)
- pest nasekljanih listov bazilike
- 400 g špagetov
- 300 g vloženih srčkov artičok
- sol
- pest sveže naribanega parmezana
- pest nasekljanega peteršilja

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 strt strok česna
- 1 pločevinka (400 g) paradižnika (pelatov)
- pest nasekljanih listov bazilike
- 400 g špagetov
- 300 g vloženih srčkov artičok
- sol
- pest sveže naribanega parmezana
- pest nasekljanega peteršilja
Postopek
V veliki ponvi segrejemo olje in na njem eno minuto pražimo česen, da zadiši. Dodamo sesekljan paradižnik in vmešamo baziliko. Zavremo, solimo in popramo, nato pa zmanjšamo temperaturo in kuhljamo 10 minut. Medtem v zadostni količini vrele slane vode skuhamo špagete.
Kuhane odcedimo, malo vode pa prihranimo. Damo jih nazaj v posodo. V omako dodamo artičokine srčke in jih segrejemo. Omako prelijemo po špagetih, vmešamo malo parmezana, skoraj ves peteršilj in malo vode od kuhanja testenin, če je omaka morda presuha. Postrežemo posuto s preostalim peteršiljem in parmezanom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Piščančja stegna z medom, gorčico in spomladansko zelenjavo
Prava spomladanska piščančja pojedina
Losos z gorčico in zelenjava iz pečice s smetanovim hrenom
Kosilo, ki ne zahteva veliko dela, le čakanje da se speče!
Pečena jagnjetina z rožmarinom in česnom
Piščanec z ražnja v citrusni marinadi
Piščanec, odlična marinada in malo čarovnije - pa je tu odlično kosilo.