© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Hitri špageti s paradižnikovo omako z artičokami

Hitri špageti s paradižnikovo omako z artičokami

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Everyday. Make it Tonight. MIT. Easy suppers p20-24Quick springtime pasta

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 strt strok česna
  • 1 pločevinka (400 g) paradižnika (pelatov)
  • pest nasekljanih listov bazilike
  • 400 g špagetov
  • 300 g vloženih srčkov artičok
  • sol
  • pest sveže naribanega parmezana
  • pest nasekljanega peteršilja

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 strt strok česna
  • 1 pločevinka (400 g) paradižnika (pelatov)
  • pest nasekljanih listov bazilike
  • 400 g špagetov
  • 300 g vloženih srčkov artičok
  • sol
  • pest sveže naribanega parmezana
  • pest nasekljanega peteršilja

Postopek

1

V veliki ponvi segrejemo olje in na njem eno minuto pražimo česen, da zadiši. Dodamo sesekljan paradižnik in vmešamo baziliko. Zavremo, solimo in popramo, nato pa zmanjšamo temperaturo in kuhljamo 10 minut. Medtem v zadostni količini vrele slane vode skuhamo špagete.

2

Kuhane odcedimo, malo vode pa prihranimo. Damo jih nazaj v posodo. V omako dodamo artičokine srčke in jih segrejemo. Omako prelijemo po špagetih, vmešamo malo parmezana, skoraj ves peteršilj in malo vode od kuhanja testenin, če je omaka morda presuha. Postrežemo posuto s preostalim peteršiljem in parmezanom.

Priljubljeni recepti

Kokošji žgvacet

Kokošji žgvacet je še danes priljubljena istrska jed. Postrežemo ga s polento, z njoki, fuži ali krompirjem.

Enostavno

Rabarbara z vaniljevo kremo in granolo

Otroci bodo z veseljem polnili kozarčke in sladico posipali z doma pripravljenimi kosmiči

1 h 10 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.