
Kaj boste skuhali danes?
Hitri špageti s paradižnikovo omako z artičokami
Hitri špageti s paradižnikovo omako z artičokami

Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 strt strok česna
- 1 pločevinka (400 g) paradižnika (pelatov)
- pest nasekljanih listov bazilike
- 400 g špagetov
- 300 g vloženih srčkov artičok
- sol
- pest sveže naribanega parmezana
- pest nasekljanega peteršilja

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 strt strok česna
- 1 pločevinka (400 g) paradižnika (pelatov)
- pest nasekljanih listov bazilike
- 400 g špagetov
- 300 g vloženih srčkov artičok
- sol
- pest sveže naribanega parmezana
- pest nasekljanega peteršilja
Postopek
V veliki ponvi segrejemo olje in na njem eno minuto pražimo česen, da zadiši. Dodamo sesekljan paradižnik in vmešamo baziliko. Zavremo, solimo in popramo, nato pa zmanjšamo temperaturo in kuhljamo 10 minut. Medtem v zadostni količini vrele slane vode skuhamo špagete.
Kuhane odcedimo, malo vode pa prihranimo. Damo jih nazaj v posodo. V omako dodamo artičokine srčke in jih segrejemo. Omako prelijemo po špagetih, vmešamo malo parmezana, skoraj ves peteršilj in malo vode od kuhanja testenin, če je omaka morda presuha. Postrežemo posuto s preostalim peteršiljem in parmezanom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pesini rjavčki
Tale različica rjavčkov vsebuje manj maščobe, zato so malo manj pregrešni, a nič manj dobri.
Ratatouille iz pečice z limonovimi drobtinami
Črni gozdiček z rjavčki v kozarčkih
Sladoledna sladica na žličko, ki jo je navdihnila znamenita torta. Pa brez goljufanja, specite tudi rjavčke!
Solata z lečo, rdečo peso in klobaso
Solata s klobaso bo odlična popestritev jedilnika v zimskih dneh