
Svedrčki z jajčevci in slanino
Svedrčki z jajčevci in slanino

Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 velik jajčevec
- 100 g slanine
- 2 stroka česna
- 1 rdeč čili
- 800 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke
- 300 g svedrčkov
- sol
- poper
- nariban parmezan za posip

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 velik jajčevec
- 100 g slanine
- 2 stroka česna
- 1 rdeč čili
- 800 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke
- 300 g svedrčkov
- sol
- poper
- nariban parmezan za posip
Postopek
Jajčevec narežemo na majhne kocke, slanino grobo nasekljamo. Česen olupimo in stremo, čili drobno sesekljamo.
V ponvi segrejemo oje in približno 8 minut pražimo kocke jajčevca, da se zmehčajo. Dodamo slanino in jo prepražimo, nekaj minut pred koncem praženja dodamo še česen in čili. Nato vlijemo sesekljan paradižnik, zvišamo temperaturo, omako solimo, popramo in kuhamo približno 10 minut, da se nekoliko zgosti. Večkrat jo premešamo.
Medtem skuhamo testenine, jih odcedimo in zmešamo z omako. Postrežemo jih z naribanim parmezanom.