
Kaj boste skuhali danes?
Svedrčki z jajčevci in slanino
Svedrčki z jajčevci in slanino

Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 velik jajčevec
- 100 g slanine
- 2 stroka česna
- 1 rdeč čili
- 800 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke
- 300 g svedrčkov
- sol
- poper
- nariban parmezan za posip

Diši po Pomurju: zlato zapečeni Stankini langaši
Včasih najboljše jedi ne nastanejo s pomočjo tehtnice, ampak po občutku. Tako kot langaš Stanke Garai – zlato zapečen, mehak in dišeč.

Pozabite na klasično lazanjo, ta različica je noro dobra
Na družbenih omrežjih trenutno navdušuje nova zimska tolažilna jed – enolončnica po navdihu lazanje.

Šest odličnih idej, kako porabiti star kruh
Naši predniki kruha nikoli niso metali stran. Preverite preproste in okusne načine, kako ga porabiti – od zajtrkov do sladic in hrustljavih prigrizkov.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 velik jajčevec
- 100 g slanine
- 2 stroka česna
- 1 rdeč čili
- 800 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke
- 300 g svedrčkov
- sol
- poper
- nariban parmezan za posip
Postopek
Jajčevec narežemo na majhne kocke, slanino grobo nasekljamo. Česen olupimo in stremo, čili drobno sesekljamo.
V ponvi segrejemo oje in približno 8 minut pražimo kocke jajčevca, da se zmehčajo. Dodamo slanino in jo prepražimo, nekaj minut pred koncem praženja dodamo še česen in čili. Nato vlijemo sesekljan paradižnik, zvišamo temperaturo, omako solimo, popramo in kuhamo približno 10 minut, da se nekoliko zgosti. Večkrat jo premešamo.
Medtem skuhamo testenine, jih odcedimo in zmešamo z omako. Postrežemo jih z naribanim parmezanom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Lečna solata s paradižnikom
Najboljša veganska čokoladna torta
V vaši zbirki receptov ne sme manjkati veganska čokoladna torta, ki jo lahko spečete za rojstni dan ali druge priložnosti.
Solata z lubenico in feto s hrustljavimi kruhki
Hrustljavo pečena riba s pestom iz oreškov makadamija
Riba pripravljena kot bi mignil.