
Svedrčki z jajčevci in slanino
Svedrčki z jajčevci in slanino

Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 velik jajčevec
- 100 g slanine
- 2 stroka česna
- 1 rdeč čili
- 800 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke
- 300 g svedrčkov
- sol
- poper
- nariban parmezan za posip

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 velik jajčevec
- 100 g slanine
- 2 stroka česna
- 1 rdeč čili
- 800 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke
- 300 g svedrčkov
- sol
- poper
- nariban parmezan za posip
Postopek
Jajčevec narežemo na majhne kocke, slanino grobo nasekljamo. Česen olupimo in stremo, čili drobno sesekljamo.
V ponvi segrejemo oje in približno 8 minut pražimo kocke jajčevca, da se zmehčajo. Dodamo slanino in jo prepražimo, nekaj minut pred koncem praženja dodamo še česen in čili. Nato vlijemo sesekljan paradižnik, zvišamo temperaturo, omako solimo, popramo in kuhamo približno 10 minut, da se nekoliko zgosti. Večkrat jo premešamo.
Medtem skuhamo testenine, jih odcedimo in zmešamo z omako. Postrežemo jih z naribanim parmezanom.