© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Svedrčki z jajčevci in slanino

Svedrčki z jajčevci in slanino

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Svedrcki-z-jajcevci-in-slanino_558x620_acf_cropped-1

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 velik jajčevec
  • 100 g slanine
  • 2 stroka česna
  • 1 rdeč čili
  • 800 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke
  • 300 g svedrčkov
  • sol
  • poper
  • nariban parmezan za posip

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 velik jajčevec
  • 100 g slanine
  • 2 stroka česna
  • 1 rdeč čili
  • 800 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke
  • 300 g svedrčkov
  • sol
  • poper
  • nariban parmezan za posip

Postopek

1

Jajčevec narežemo na majhne kocke, slanino grobo nasekljamo. Česen olupimo in stremo, čili drobno sesekljamo.

2

V ponvi segrejemo oje in približno 8 minut pražimo kocke jajčevca, da se zmehčajo. Dodamo slanino in jo prepražimo, nekaj minut pred koncem praženja dodamo še česen in čili. Nato vlijemo sesekljan paradižnik, zvišamo temperaturo, omako solimo, popramo in kuhamo približno 10 minut, da se nekoliko zgosti. Večkrat jo premešamo.

3

Medtem skuhamo testenine, jih odcedimo in zmešamo z omako. Postrežemo jih z naribanim parmezanom.

Priljubljeni recepti

Špageti s tunino

Obstaja še bolj klasična kombinacija kot špageti in tunina?

Enostavno

Pečene sardele s hariso ter solato iz koromača in krompirja

Sardele, začinjene s pikantno hariso, bodo popestrile vaš klasičen nabor morskih jedi

50 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.