Kaj boste skuhali danes?
Svedrčki z jajčevci, pinjolami in rozinami po sicilijansko
Sicilijanci obožujejo jajčevce na vse načine. Poskusite jih v tej slastni pašti!
Svedrčki z jajčevci, pinjolami in rozinami po sicilijansko
Sicilijanci obožujejo jajčevce na vse načine. Poskusite jih v tej slastni pašti!
Sestavine
- 4–5 žlic oljčnega olja
- 1 srednje velika rdeča čebula
- 2 stroka česna
- 1 majhen posušen čili
- pest svežega origana ali majarona
- 2 srednja velika jajčevca
- 50 g rozin
- 4 večji paradižniki
- 2 žlički paradižnikove mezge
- 2 žlici kaper
- 2–3 žlice rdečega vinskega kisa
- 400 g testenin svedrčkov (fusilli)
- prgišče mete
- 50 g popraženih pinjol
- starana rikota ali parmezan, ko postrežemo
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 4–5 žlic oljčnega olja
- 1 srednje velika rdeča čebula
- 2 stroka česna
- 1 majhen posušen čili
- pest svežega origana ali majarona
- 2 srednja velika jajčevca
- 50 g rozin
- 4 večji paradižniki
- 2 žlički paradižnikove mezge
- 2 žlici kaper
- 2–3 žlice rdečega vinskega kisa
- 400 g testenin svedrčkov (fusilli)
- prgišče mete
- 50 g popraženih pinjol
- starana rikota ali parmezan, ko postrežemo
Postopek
Olupljeno čebulo in česen narežemo na tanke rezine, čili in origano nasekljamo. Jajčevce narežemo na 2,5 cm velike kocke, paradižnik nasekljamo, kapre operemo, odcedimo in grobo nasekljamo. V veliki ponvi segrejemo pol žlice oljčnega olja in nežno pražimo čebulo, česen in čili ter polovico origana, da se zmehčajo.
Medtem v drugi ponvi segrejemo 3 do 4 žlice olja in na njem popečemo jajčevce. Ko se zmehčajo, jih dodamo k čebulni mešanici. Rozine popečemo na pol žlice olja, in ko se napihnejo, jih dodamo jajčevcem. Dodamo tudi paradižnike, mezgo in preostali origano. Kuhamo na srednji temperaturi 15 do 20 minut, da se vsi okusi dobro zvežejo.
Na koncu dodamo kapre in kis. Omako pustimo na nizki temperaturi, medtem ko v vreli slani vodi kuhamo testenine. Če postane omaka pregosta, prilijemo malo vode, v kateri se kuhajo testenine. Kuhane testenine odcedimo, vmešamo v omako, posujemo s svežo grobo nasekljano meto in popraženimi pinjolami. Po želji si lahko sami naribamo še sir.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Krepka juha s stročnicami in žiti
Limonov polentni kolač
Preprosto pecivo iz polente, mandljev in limon - zraven se priležeta kremast maskarpone in črna kava.
Karamelasti cimetovi polžki z jabolki
Bogata variacija jesenske priljubljene klasike med sladicami.