
Kaj boste skuhali danes?
Svedrčki z jajčevci, pinjolami in rozinami po sicilijansko
Sicilijanci obožujejo jajčevce na vse načine. Poskusite jih v tej slastni pašti!
Svedrčki z jajčevci, pinjolami in rozinami po sicilijansko
Sicilijanci obožujejo jajčevce na vse načine. Poskusite jih v tej slastni pašti!

Sestavine
- 4–5 žlic oljčnega olja
- 1 srednje velika rdeča čebula
- 2 stroka česna
- 1 majhen posušen čili
- pest svežega origana ali majarona
- 2 srednja velika jajčevca
- 50 g rozin
- 4 večji paradižniki
- 2 žlički paradižnikove mezge
- 2 žlici kaper
- 2–3 žlice rdečega vinskega kisa
- 400 g testenin svedrčkov (fusilli)
- prgišče mete
- 50 g popraženih pinjol
- starana rikota ali parmezan, ko postrežemo

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 4–5 žlic oljčnega olja
- 1 srednje velika rdeča čebula
- 2 stroka česna
- 1 majhen posušen čili
- pest svežega origana ali majarona
- 2 srednja velika jajčevca
- 50 g rozin
- 4 večji paradižniki
- 2 žlički paradižnikove mezge
- 2 žlici kaper
- 2–3 žlice rdečega vinskega kisa
- 400 g testenin svedrčkov (fusilli)
- prgišče mete
- 50 g popraženih pinjol
- starana rikota ali parmezan, ko postrežemo
Postopek
Olupljeno čebulo in česen narežemo na tanke rezine, čili in origano nasekljamo. Jajčevce narežemo na 2,5 cm velike kocke, paradižnik nasekljamo, kapre operemo, odcedimo in grobo nasekljamo. V veliki ponvi segrejemo pol žlice oljčnega olja in nežno pražimo čebulo, česen in čili ter polovico origana, da se zmehčajo.
Medtem v drugi ponvi segrejemo 3 do 4 žlice olja in na njem popečemo jajčevce. Ko se zmehčajo, jih dodamo k čebulni mešanici. Rozine popečemo na pol žlice olja, in ko se napihnejo, jih dodamo jajčevcem. Dodamo tudi paradižnike, mezgo in preostali origano. Kuhamo na srednji temperaturi 15 do 20 minut, da se vsi okusi dobro zvežejo.
Na koncu dodamo kapre in kis. Omako pustimo na nizki temperaturi, medtem ko v vreli slani vodi kuhamo testenine. Če postane omaka pregosta, prilijemo malo vode, v kateri se kuhajo testenine. Kuhane testenine odcedimo, vmešamo v omako, posujemo s svežo grobo nasekljano meto in popraženimi pinjolami. Po želji si lahko sami naribamo še sir.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pomarančna pita s čokolado
Pomaranča in čokolada pomenita samo eno; praznični duh
Svinjina s pomarančo, olivami in lovorom
Mehko meso, prelito z vinom, mediteranske olive, paradižnik in lovor … vsi bodo zahtevali še!