© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Nadevani jajčevci s paradižnikom in mocarelo

V italijanskem slogu

Nadevani jajčevci s paradižnikom in mocarelo

V italijanskem slogu

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
nadevani jajcevci s paradiznikom in mocarelo

Sestavine

  • 2 jajčevca
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 velika čebula
  • 4 stroki česna
  • 12 češnjevih paradižnikov
  • 50 g izkoščičenih zelenih oliv
  • pest nasekljanih koriandrovih ali peteršiljevih listov
  • 125 g mocarele
  • pest svežih belih krušnih drobtin (glej nasvet)
  • oljčno olje za pokapanje
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 jajčevca
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 velika čebula
  • 4 stroki česna
  • 12 češnjevih paradižnikov
  • 50 g izkoščičenih zelenih oliv
  • pest nasekljanih koriandrovih ali peteršiljevih listov
  • 125 g mocarele
  • pest svežih belih krušnih drobtin (glej nasvet)
  • oljčno olje za pokapanje
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 220 ° C. Jajčevca po dolgem prerežemo, peclja ne odstranimo. Z majhnim nožem zarežemo v notranjost jajčevca, tako da naredimo ½ do 1 cm debel rob, in z žličko izdolbemo sredico jajčevca. Dobimo 4 izdolbene polovice, ki jih premažemo z malo olja, solimo in položimo na pekač. Pokrijemo jih z aluminijasto folijo in pečemo 20 minut. Meso jajčevcev nasekljamo in prihranimo.

2

Čebulo in česen drobno sesekljamo, češnjev paradižnik razpolovimo, olive in baziliko nasekljamo. Mocarelo natrgamo na kose, velike za grižljaj.

3

Preostalo olje segrejemo v oplasteni ponvi in na njem popražimo čebulo, da se zmehča. Dodamo nasekljano meso jajčevca in ga popražimo. Nato dodamo česen in paradižničke ter pražimo še 3 minute. Vmešamo olive, baziliko in mocarelo, solimo in popramo.

4

Ko se izdolbene polovice jajčevca zmehčajo, jih vzamemo iz pečice in temperaturo v pečici zmanjšamo na 200 °C. Polovice napolnimo s pripravljenim nadevom, posujemo z drobtinami in pokapljamo z malo olja. Pečemo 15 do 20 minut, da se sir stopi in drobtine porumenijo. Postrežemo z zeleno solato.

Nasvet

Sveže krušne drobtine pripravimo tako, da en dan staremu kruhu odstranimo skorjo in ga v sekljalniku zmeljemo v drobtine.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.