Kaj boste skuhali danes?
Lazanja z jajčevci
Lazanja malce drugače - najbolje s svežo baziliko in z jajčevci z domačega vrta.
Lazanja z jajčevci
Lazanja malce drugače - najbolje s svežo baziliko in z jajčevci z domačega vrta.
Sestavine
- 3 jajčevci
- 2 žlici oljčnega olja
- 3 veliki stroki česna
- 6,8 dl pasiranega paradižnika (passata)
- ½ žlice suhega origana
- 1 žlička sladkorja
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- šopek bazilike
- 100 g naribanega parmezana
- 125 g mocarele
- 200 g svežih listov testa za lazanjo
- 5 žlic krušnih drobtin
- sol
- poper
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 3 jajčevci
- 2 žlici oljčnega olja
- 3 veliki stroki česna
- 6,8 dl pasiranega paradižnika (passata)
- ½ žlice suhega origana
- 1 žlička sladkorja
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- šopek bazilike
- 100 g naribanega parmezana
- 125 g mocarele
- 200 g svežih listov testa za lazanjo
- 5 žlic krušnih drobtin
- sol
- poper
Postopek
Grelec za žar v pečici vključimo na najvišjo stopnjo. Jajčevce po dolgem narežemo na tanke rezine, jih zložimo na velik pekač, premažemo z oljem in solimo. Na vsaki strani jih pečemo 2 do 3 minute, da se zlato rjavo obarvajo in jih prihranimo.
Česen olupimo in stremo. V večji kozici segrejemo olje, dodamo česen in po eni minuti, ko česen zadiši, vlijemo paradižnikov pire. Zavremo, dodamo origano, sladkor in kis, solimo, popramo in kuhamo 10 minut. Liste bazilike natrgamo in jih na koncu vmešamo v omako.
Pečico segrejemo na 200 °C. Po dnu pekača, velikosti približno 20 x 30 cm, razporedimo nekaj žlic paradižnikove omake, jo pokrijemo s plastjo jajčevcev, potresemo s parmezanom in koščki mocarele ter vse pokrijemo s testenimi listi. V istem vrstnem redu zlagamo plasti še naprej, končamo pa s plastjo parmezana in mocarele. Po vrhu potresemo še krušne drobtine. Lazanjo pečemo 25 do 30 minut, da se zlato zapeče in zabrbota.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Lignji, polnjeni z bučkami in parmezanom
Lignji so odlični za vsak letni čas, saj jih v ribarnicah kot po čarovniji nikoli ne zmanjka!
Kumarična solata z grahom
Špageti z lešniki in origanom
Lešniki in origano se zdijo malce nenavadna kombinacija, a nas je navdušila!