
Lazanja z jajčevci
Lazanja malce drugače - najbolje s svežo baziliko in z jajčevci z domačega vrta.
Lazanja z jajčevci
Lazanja malce drugače - najbolje s svežo baziliko in z jajčevci z domačega vrta.

Sestavine
- 3 jajčevci
- 2 žlici oljčnega olja
- 3 veliki stroki česna
- 6,8 dl pasiranega paradižnika (passata)
- ½ žlice suhega origana
- 1 žlička sladkorja
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- šopek bazilike
- 100 g naribanega parmezana
- 125 g mocarele
- 200 g svežih listov testa za lazanjo
- 5 žlic krušnih drobtin
- sol
- poper

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 3 jajčevci
- 2 žlici oljčnega olja
- 3 veliki stroki česna
- 6,8 dl pasiranega paradižnika (passata)
- ½ žlice suhega origana
- 1 žlička sladkorja
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- šopek bazilike
- 100 g naribanega parmezana
- 125 g mocarele
- 200 g svežih listov testa za lazanjo
- 5 žlic krušnih drobtin
- sol
- poper
Postopek
Grelec za žar v pečici vključimo na najvišjo stopnjo. Jajčevce po dolgem narežemo na tanke rezine, jih zložimo na velik pekač, premažemo z oljem in solimo. Na vsaki strani jih pečemo 2 do 3 minute, da se zlato rjavo obarvajo in jih prihranimo.
Česen olupimo in stremo. V večji kozici segrejemo olje, dodamo česen in po eni minuti, ko česen zadiši, vlijemo paradižnikov pire. Zavremo, dodamo origano, sladkor in kis, solimo, popramo in kuhamo 10 minut. Liste bazilike natrgamo in jih na koncu vmešamo v omako.
Pečico segrejemo na 200 °C. Po dnu pekača, velikosti približno 20 x 30 cm, razporedimo nekaj žlic paradižnikove omake, jo pokrijemo s plastjo jajčevcev, potresemo s parmezanom in koščki mocarele ter vse pokrijemo s testenimi listi. V istem vrstnem redu zlagamo plasti še naprej, končamo pa s plastjo parmezana in mocarele. Po vrhu potresemo še krušne drobtine. Lazanjo pečemo 25 do 30 minut, da se zlato zapeče in zabrbota.