Kaj boste skuhali danes?
Testenine s pečenimi jajčevci in paradižnikom
Testenine s pečenimi jajčevci in paradižnikom
Sestavine
- 1 večji jajčevec
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 večja stroka česna
- 300 g češnjevih paradižnikov
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 1 žlička sladkorja
- pest listov bazilike
- 250 g kratkih testenin (svedrčki, peresniki ...)
- sol
- listi bazilike za posip
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 1 večji jajčevec
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 večja stroka česna
- 300 g češnjevih paradižnikov
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 1 žlička sladkorja
- pest listov bazilike
- 250 g kratkih testenin (svedrčki, peresniki ...)
- sol
- listi bazilike za posip
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Jajčevec operemo in ga narežemo na manjše kose, prelijemo jih z oljem, začinimo s soljo in damo skupaj z neolupljenima strokoma česna v pečico. Pečemo 10 minut, nato dodamo paradižnik, kis in sladkor ter pečemo še 5 minut. Medtem po navodilih z embalaže skuhamo testenine in jih odcedimo.
Ko se zelenjava zmehča, odstranimo česen in ga iztisnemo iz lupine na desko. Z vilicami ga zmečkamo in tako dobljeni česen skupaj z baziliko vmešamo k pečenim kosom jajčevca in paradižnika. Z vilicami rahlo zmečkamo tudi paradižnik. Vsebini v pekaču dodamo odcejene testenine, premešamo, nato pa razdelimo na dva krožnika, posujemo z listi bazilike in postrežemo.
Mesna različica
Za mesno različico te jedi na manjše kose natrgamo 4 rezine slanine in jih razporedimo po pekaču. Dodamo neolupljena stroka česna z malo olja in pečemo po zgornjem receptu. Dodamo paradižnik, kis in sladkor ter eno žličko suhega timijana. Nadaljujemo po zgornjem receptu, na koncu baziliko zamenjamo s peteršiljem.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Lignji, polnjeni z bučkami in parmezanom
Lignji so odlični za vsak letni čas, saj jih v ribarnicah kot po čarovniji nikoli ne zmanjka!
Kumarična solata z grahom
Špageti z lešniki in origanom
Lešniki in origano se zdijo malce nenavadna kombinacija, a nas je navdušila!