
Kaj boste skuhali danes?
Testenine s pečenimi jajčevci in paradižnikom
Testenine s pečenimi jajčevci in paradižnikom

Sestavine
- 1 večji jajčevec
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 večja stroka česna
- 300 g češnjevih paradižnikov
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 1 žlička sladkorja
- pest listov bazilike
- 250 g kratkih testenin (svedrčki, peresniki ...)
- sol
- listi bazilike za posip

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 1 večji jajčevec
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 večja stroka česna
- 300 g češnjevih paradižnikov
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 1 žlička sladkorja
- pest listov bazilike
- 250 g kratkih testenin (svedrčki, peresniki ...)
- sol
- listi bazilike za posip
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Jajčevec operemo in ga narežemo na manjše kose, prelijemo jih z oljem, začinimo s soljo in damo skupaj z neolupljenima strokoma česna v pečico. Pečemo 10 minut, nato dodamo paradižnik, kis in sladkor ter pečemo še 5 minut. Medtem po navodilih z embalaže skuhamo testenine in jih odcedimo.
Ko se zelenjava zmehča, odstranimo česen in ga iztisnemo iz lupine na desko. Z vilicami ga zmečkamo in tako dobljeni česen skupaj z baziliko vmešamo k pečenim kosom jajčevca in paradižnika. Z vilicami rahlo zmečkamo tudi paradižnik. Vsebini v pekaču dodamo odcejene testenine, premešamo, nato pa razdelimo na dva krožnika, posujemo z listi bazilike in postrežemo.
Mesna različica
Za mesno različico te jedi na manjše kose natrgamo 4 rezine slanine in jih razporedimo po pekaču. Dodamo neolupljena stroka česna z malo olja in pečemo po zgornjem receptu. Dodamo paradižnik, kis in sladkor ter eno žličko suhega timijana. Nadaljujemo po zgornjem receptu, na koncu baziliko zamenjamo s peteršiljem.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Svinjina s pršutom in pisano zelenjavo
Mešane ocvrte ribe in morski sadeži
Fritto misto. Hrustljavi morski sadeži so predjed, s kosom kruha in pokapani z limono pa odlična večerja.