Kaj boste skuhali danes?
Steak v omaki terijaki s koromačevo solato
Odlična jed za ljubitelje steakov.
Steak v omaki terijaki s koromačevo solato
Odlična jed za ljubitelje steakov.
Sestavine
- 4 steaki s hrbta ali iz križa, vsak pribl. 130 g
marinada terijaki*
- 2 žlici manj slane sojine omake
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- 1 žlička medu
solata
- 1 velik korenček
- 1 koromač
- 1 rdeča čebula
- majhen šopek koriandra
- sok 1 limete
Slastne londonske rezine iz babičinega zvezka z recepti
Retro sladice se vračajo – popoldansko skodelico kave pospremite s preprostimi, a slastnimi londonskimi rezinami (londonerji).
Skrivna sestavina našega najljubšega recepta za rdeče zelje
Martinovo bo vsak čas tu, z njim pa eno kulinarično najbolj pestrih praznovanj. Sočna perutnina, zabeljeni mlinci in odlično – čisto nič razbarvano – dušeno rdeče zelje.
Jože Robežnik razkriva svoj recept za popolno zimsko jed
Jože Robežnik ne blesti le na televiziji – odlično se znajde tudi za štedilnikom. Tokrat deli preprost in okusen recept za pečeno kislo zelje s piščancem.
Sestavine
- 4 steaki s hrbta ali iz križa, vsak pribl. 130 g
marinada terijaki*
- 2 žlici manj slane sojine omake
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- 1 žlička medu
solata
- 1 velik korenček
- 1 koromač
- 1 rdeča čebula
- majhen šopek koriandra
- sok 1 limete
Postopek
Marinado terijaki pripravimo tako, da sojino omako zmešamo s kisom in medom. V marinado damo meso in ga mariniramo 10 do 15 minut.
Medtem ostrgamo korenček in ga grobo naribamo. Koromač razpolovimo in ga narežemo na tanke rezine (stržen izrežemo). Čebulo olupimo in tudi njo razpolovimo in narežemo na tanke rezine. Koriander nasekljamo. Vso narezano zelenjavo zmešamo.
Steake spečemo v vroči rebrasti ponvi za žar. Pečemo jih 2 do 3 minute na vsaki strani, odvisno od tega, kako debeli so in kako pečene želimo imeti. Meso preložimo na pladenj, da malo počiva, v ponev pa dodamo preostalo marinado. Zavremo jo in malo pokuhamo, da se omaka zgosti.
Narezano zelenjavo prelijemo z limetinim sokom, premešamo in jo razdelimo na krožnike. Priložimo steake, jih prelijemo z omako in postrežemo.
Terijaki
Terijaki (teriyaki) je japonska omaka za meso ali zelenjavo na žaru. Zaradi soje in sladkorja dobi meso lesketajočo se in lepo zapečeno površino. Lahko jo kupimo tudi kot pripravljen izdelek.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Dušen cel piščanec z zelenjavo
Rižev kolač, odišavljen s pomarančo
Vietnamska solata z riževimi rezanci, kozicami in šalotko
Hrustljava šalotka ni obvezna, jo pa zelo priporočamo – odlična je!