Kaj boste skuhali danes?
Rostbif na žaru z zeliščnim maslom in pikantnim pečenim krompirjem
Zeliščno maslo Meggle bo lepo zaokrožilo okuse dobrot z žara
Rostbif na žaru z zeliščnim maslom in pikantnim pečenim krompirjem
Zeliščno maslo Meggle bo lepo zaokrožilo okuse dobrot z žara
Sestavine
- 4 uležani rostbifi ali debelejši zrezki od križa
- oljčno olje za mazanje
- 100 g zeliščnega masla Meggle
pikantni krompir
- sol
- poper
- 750 g mladega krompirja
- 2–3 žlice oljčnega olja
- 1 žlica sladke mlete paprike
- ščepec čilija v prahu
solata
- 250 g mešane solate (mehka mlada solata in solatni poganjki)
- 2 žlici rdečega vinskega kisa
- 1 drobno sesekljana šalotka
- ščepec sladkorja
- ščepec soli
- 5 žlic oljčnega olja
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 4 uležani rostbifi ali debelejši zrezki od križa
- oljčno olje za mazanje
- 100 g zeliščnega masla Meggle
pikantni krompir
- sol
- poper
- 750 g mladega krompirja
- 2–3 žlice oljčnega olja
- 1 žlica sladke mlete paprike
- ščepec čilija v prahu
solata
- 250 g mešane solate (mehka mlada solata in solatni poganjki)
- 2 žlici rdečega vinskega kisa
- 1 drobno sesekljana šalotka
- ščepec sladkorja
- ščepec soli
- 5 žlic oljčnega olja
Postopek
Najprej pripravimo krompir. Pečico segrejemo na 200 °C. Neolupljen krompir razrežemo na velike krhlje. Osušimo jih s kuhinjsko brisačo, položimo na pekač, pokapljamo z oljem ter, začinimo s papriko, čilijem, soljo in poprom. Premešamo in krompir zložimo tako, da je v eni plasti na pekaču. Pečemo 20 minut, nato krompir obrnemo in pečemo še 20 minut.
Za solatni preliv v skledi zmešamo kis, šalotko, sladkor in sol in nato vmešamo olje. Solato očistimo in natrgamo, če je treba. Žar močno segrejemo.
Rostbife z obeh strani premažemo z oljem, solimo in popramo. Na vročem žaru jih pečemo 2 do 3 minute na vsaki strani. Solato zmešamo s prelivom. Vsak zrezek obložimo z nekaj rezinami zeliščnega masla Meggle in postrežemo s solato ter pikantnim pečenim krompirjem.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Velikonočni prigrizek s hrenovim nadevom
Pripravite prigrizek iz ostankov velikonočne šunke, pirhov in hrena
Paradižnikova solata s čebulo
Paradižnikova solata za odlično spremljavo dobrotam z žara