© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Rostbif na žaru z zeliščnim maslom in pikantnim pečenim krompirjem

Zeliščno maslo Meggle bo lepo zaokrožilo okuse dobrot z žara

Rostbif na žaru z zeliščnim maslom in pikantnim pečenim krompirjem

Zeliščno maslo Meggle bo lepo zaokrožilo okuse dobrot z žara

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
rostbif na zaru s hrenovim maslom in pikantnim pecenim krompirjem

Sestavine

  • 4 uležani rostbifi ali debelejši zrezki od križa
  • oljčno olje za mazanje
  • 100 g zeliščnega masla Meggle

pikantni krompir

  • sol
  • poper
  • 750 g mladega krompirja
  • 2–3 žlice oljčnega olja
  • 1 žlica sladke mlete paprike
  • ščepec čilija v prahu

solata

  • 250 g mešane solate (mehka mlada solata in solatni poganjki)
  • 2 žlici rdečega vinskega kisa
  • 1 drobno sesekljana šalotka
  • ščepec sladkorja
  • ščepec soli
  • 5 žlic oljčnega olja
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 4 uležani rostbifi ali debelejši zrezki od križa
  • oljčno olje za mazanje
  • 100 g zeliščnega masla Meggle

pikantni krompir

  • sol
  • poper
  • 750 g mladega krompirja
  • 2–3 žlice oljčnega olja
  • 1 žlica sladke mlete paprike
  • ščepec čilija v prahu

solata

  • 250 g mešane solate (mehka mlada solata in solatni poganjki)
  • 2 žlici rdečega vinskega kisa
  • 1 drobno sesekljana šalotka
  • ščepec sladkorja
  • ščepec soli
  • 5 žlic oljčnega olja

Postopek

1

Najprej pripravimo krompir. Pečico segrejemo na 200 °C. Neolupljen krompir razrežemo na velike krhlje. Osušimo jih s kuhinjsko brisačo, položimo na pekač, pokapljamo z oljem ter, začinimo s papriko, čilijem, soljo in poprom. Premešamo in krompir zložimo tako, da je v eni plasti na pekaču. Pečemo 20 minut, nato krompir obrnemo in pečemo še 20 minut.

2

Za solatni preliv v skledi zmešamo kis, šalotko, sladkor in sol in nato vmešamo olje. Solato očistimo in natrgamo, če je treba. Žar močno segrejemo.

3

Rostbife z obeh strani premažemo z oljem, solimo in popramo. Na vročem žaru jih pečemo 2 do 3 minute na vsaki strani. Solato zmešamo s prelivom. Vsak zrezek obložimo z nekaj rezinami zeliščnega masla Meggle in postrežemo s solato ter pikantnim pečenim krompirjem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.