© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Ramstek z omako pizzaiola

Zelo hitro pripravljena govedina s slastno paradižnikovo omako.

Ramstek z omako pizzaiola

Zelo hitro pripravljena govedina s slastno paradižnikovo omako.

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
sirloin steaks with pizzaiola sauce

Sestavine

  • 0,5 dl oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • 4 goveji zrezki od križa po 150 g
  • 1 velika pločevinka (800 g) sesekljanega paradižnika
  • 2 žlički suhega origana
  • sol
  • sveže mleti poper
  • kuhan mlad krompir in zelena solata z rukolo za prilogo
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 0,5 dl oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • 4 goveji zrezki od križa po 150 g
  • 1 velika pločevinka (800 g) sesekljanega paradižnika
  • 2 žlički suhega origana
  • sol
  • sveže mleti poper
  • kuhan mlad krompir in zelena solata z rukolo za prilogo

Postopek

1

Česen olupimo in grobo sesekljamo. Primerno ponev z debelim dnom na močnem ognju segrejemo, nato dodamo olje in česen. Meso solimo, popramo in hitro, po dva zrezka hkrati, opečemo po obeh straneh.

2

Vse zrezke vrnemo v ponev, dodamo paradižnik in začinimo s soljo, poprom in origanom. Zmanjšamo temperaturo, ponev delno pokrijemo in na srednjem ognju dušimo 10 minut.

3

Ko je meso zmehčano, ga vzamemo iz ponve, pokrijemo s folijo in damo na toplo. Temperaturo zvišamo in omako dušimo še približno 10 minut, da se na pol pokuha. Zrezke prelijemo z omako in ponudimo s kuhanim mladim krompirjem in zeleno solato z rukolo.

Opomba

Pizzaiola je omaka, ki spominja na omako za pico, saj so njene osnovne sestavine paradižnik, česen in origano.

Priljubljeni recepti

Brusketa s paradižnikom in bivoljo mocarelo

Brusketa, ki jo lahko postrežete ob narezku.

15 min
Enostavno

Bamija v paradižnikovi omaki s kuskusom

Bamija ali okra sta bolj uveljavljeni imeni za užitne plodove rastline jedilni oslez, ki uspeva v vročih poletjih

1 h 10 min
Enostavno

Postrv v sirovem ovoju

Postrv s hrustljavo skorjico za večer v sproščeni družbi

30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.