© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Ramstek z omako pizzaiola

Zelo hitro pripravljena govedina s slastno paradižnikovo omako.

Ramstek z omako pizzaiola

Zelo hitro pripravljena govedina s slastno paradižnikovo omako.

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
sirloin steaks with pizzaiola sauce

Sestavine

  • 0,5 dl oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • 4 goveji zrezki od križa po 150 g
  • 1 velika pločevinka (800 g) sesekljanega paradižnika
  • 2 žlički suhega origana
  • sol
  • sveže mleti poper
  • kuhan mlad krompir in zelena solata z rukolo za prilogo

Sestavine

  • 0,5 dl oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • 4 goveji zrezki od križa po 150 g
  • 1 velika pločevinka (800 g) sesekljanega paradižnika
  • 2 žlički suhega origana
  • sol
  • sveže mleti poper
  • kuhan mlad krompir in zelena solata z rukolo za prilogo

Postopek

1

Česen olupimo in grobo sesekljamo. Primerno ponev z debelim dnom na močnem ognju segrejemo, nato dodamo olje in česen. Meso solimo, popramo in hitro, po dva zrezka hkrati, opečemo po obeh straneh.

2

Vse zrezke vrnemo v ponev, dodamo paradižnik in začinimo s soljo, poprom in origanom. Zmanjšamo temperaturo, ponev delno pokrijemo in na srednjem ognju dušimo 10 minut.

3

Ko je meso zmehčano, ga vzamemo iz ponve, pokrijemo s folijo in damo na toplo. Temperaturo zvišamo in omako dušimo še približno 10 minut, da se na pol pokuha. Zrezke prelijemo z omako in ponudimo s kuhanim mladim krompirjem in zeleno solato z rukolo.

Opomba

Pizzaiola je omaka, ki spominja na omako za pico, saj so njene osnovne sestavine paradižnik, česen in origano.

Priljubljeni recepti

Mafini za zdravo energijo

Iz rubrike Otroci kuhamo

Enostavno

Vietnamska solata z riževimi rezanci, kozicami in šalotko

Hrustljava šalotka ni obvezna, jo pa zelo priporočamo – odlična je!

25 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.