
Paradižnikova solata z govejim steakom
Paradižnikova solata z govejim steakom

Sestavine
- goveji steak (iz hrbta ali križa, debeline 2–3 cm, pribl. 250 g)
- 1 žlička zdrobljenih semen zelene
- 1 žlica worcestrske omake
- malo oljčnega olja za premaz
- 6 stebel zelene
- 200 g mešanih paradižnikov (češnjevec, rumeni paradižnik …)
- sol
- poper
preliv
- 1 žlica worcestrke omake
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 žlička hrenove omake
- 1 žlička rdečega vinskega kisa
- 1 žlička paradižnikove mezge

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- goveji steak (iz hrbta ali križa, debeline 2–3 cm, pribl. 250 g)
- 1 žlička zdrobljenih semen zelene
- 1 žlica worcestrske omake
- malo oljčnega olja za premaz
- 6 stebel zelene
- 200 g mešanih paradižnikov (češnjevec, rumeni paradižnik …)
- sol
- poper
preliv
- 1 žlica worcestrke omake
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 žlička hrenove omake
- 1 žlička rdečega vinskega kisa
- 1 žlička paradižnikove mezge
Postopek
Zeleni odstranimo liste in jih prihranimo, stebla pa narežemo na tanke rezine. Paradižnike operemo in jih narežemo na poljubne, vendar enako velike kose (odvisno od velikosti sorte paradižnika).
Goveji steak natremo s strtimi semeni zelene, ga solimo in popramo ter začinimo z worcestrsko omako. Premažemo ga še z oljem in pustimo marinirati, medtem ko pripravljamo solato.
V manjši skodelici zmešamo sestavine za preliv. Zeleno in paradižnik razdelimo na dva krožnika. Ponev z rebrastim dnom segrejemo na visoko temperaturo in meso na vsaki strani pečemo 2 do 3 minute (odvisno od debeline steaka), nato meso preložimo na krožnik, pokrijemo z aluminijasto folijo in pustimo počivati 5 minut.
Meso narežemo na tanke rezine, ki jih razporedimo po solati, prelijemo s prelivom in posujemo z listi zelene.