
Paradižnikova solata z govejim steakom
Paradižnikova solata z govejim steakom

Sestavine
- goveji steak (iz hrbta ali križa, debeline 2–3 cm, pribl. 250 g)
- 1 žlička zdrobljenih semen zelene
- 1 žlica worcestrske omake
- malo oljčnega olja za premaz
- 6 stebel zelene
- 200 g mešanih paradižnikov (češnjevec, rumeni paradižnik …)
- sol
- poper
preliv
- 1 žlica worcestrke omake
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 žlička hrenove omake
- 1 žlička rdečega vinskega kisa
- 1 žlička paradižnikove mezge

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- goveji steak (iz hrbta ali križa, debeline 2–3 cm, pribl. 250 g)
- 1 žlička zdrobljenih semen zelene
- 1 žlica worcestrske omake
- malo oljčnega olja za premaz
- 6 stebel zelene
- 200 g mešanih paradižnikov (češnjevec, rumeni paradižnik …)
- sol
- poper
preliv
- 1 žlica worcestrke omake
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 žlička hrenove omake
- 1 žlička rdečega vinskega kisa
- 1 žlička paradižnikove mezge
Postopek
Zeleni odstranimo liste in jih prihranimo, stebla pa narežemo na tanke rezine. Paradižnike operemo in jih narežemo na poljubne, vendar enako velike kose (odvisno od velikosti sorte paradižnika).
Goveji steak natremo s strtimi semeni zelene, ga solimo in popramo ter začinimo z worcestrsko omako. Premažemo ga še z oljem in pustimo marinirati, medtem ko pripravljamo solato.
V manjši skodelici zmešamo sestavine za preliv. Zeleno in paradižnik razdelimo na dva krožnika. Ponev z rebrastim dnom segrejemo na visoko temperaturo in meso na vsaki strani pečemo 2 do 3 minute (odvisno od debeline steaka), nato meso preložimo na krožnik, pokrijemo z aluminijasto folijo in pustimo počivati 5 minut.
Meso narežemo na tanke rezine, ki jih razporedimo po solati, prelijemo s prelivom in posujemo z listi zelene.