© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Paradižnikova solata z govejim steakom

Paradižnikova solata z govejim steakom

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
paradiznikova solata z govedino z zara

Sestavine

  • goveji steak (iz hrbta ali križa, debeline 2–3 cm, pribl. 250 g)
  • 1 žlička zdrobljenih semen zelene
  • 1 žlica worcestrske omake
  • malo oljčnega olja za premaz
  • 6 stebel zelene
  • 200 g mešanih paradižnikov (češnjevec, rumeni paradižnik …)
  • sol
  • poper

preliv

  • 1 žlica worcestrke omake
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 žlička hrenove omake
  • 1 žlička rdečega vinskega kisa
  • 1 žlička paradižnikove mezge
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • goveji steak (iz hrbta ali križa, debeline 2–3 cm, pribl. 250 g)
  • 1 žlička zdrobljenih semen zelene
  • 1 žlica worcestrske omake
  • malo oljčnega olja za premaz
  • 6 stebel zelene
  • 200 g mešanih paradižnikov (češnjevec, rumeni paradižnik …)
  • sol
  • poper

preliv

  • 1 žlica worcestrke omake
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 žlička hrenove omake
  • 1 žlička rdečega vinskega kisa
  • 1 žlička paradižnikove mezge

Postopek

1

Zeleni odstranimo liste in jih prihranimo, stebla pa narežemo na tanke rezine. Paradižnike operemo in jih narežemo na poljubne, vendar enako velike kose (odvisno od velikosti sorte paradižnika).

2

Goveji steak natremo s strtimi semeni zelene, ga solimo in popramo ter začinimo z worcestrsko omako. Premažemo ga še z oljem in pustimo marinirati, medtem ko pripravljamo solato.

3

V manjši skodelici zmešamo sestavine za preliv. Zeleno in paradižnik razdelimo na dva krožnika. Ponev z rebrastim dnom segrejemo na visoko temperaturo in meso na vsaki strani pečemo 2 do 3 minute (odvisno od debeline steaka), nato meso preložimo na krožnik, pokrijemo z aluminijasto folijo in pustimo počivati 5 minut.

4

Meso narežemo na tanke rezine, ki jih razporedimo po solati, prelijemo s prelivom in posujemo z listi zelene.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.