Kaj boste skuhali danes?
Špageti s šampinjoni in paradižnikovo omako
Špageti s šampinjoni in paradižnikovo omako
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 250 g šampinjonov
- 2 stroka česna
- ½ šopka peteršilja
- 1 manjše steblo stebelne zelene
- 1 čebula
- 400 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke
- ½ rdečega čilija
- 300 g špagetov
- sol
- poper
Sočni svinjski zrezki z jabolki, kot jih še niste poskusili
Sočni glazirani svinjski zrezki z jabolki so popolna jesenska jed. Odkrijte nasvete, kako pripraviti meso, da bo mehko, aromatično in popolno zapečeno.
Strašno dobra ideja za noč čarovnic: sladki grobovi iz medenjakov
Noč čarovnic je morda res uvožen praznik, a kljub temu lahko na ta dan pripravimo nekaj (grozljivo) sladkega.
Trikrat pečeno pecivo, ki se topi v ustih in vedno uspe
Trikrat pečeno pecivo je ena tistih domačih sladic, ki z vonjem spomnijo na otroštvo in kuhinjo naših babic.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 250 g šampinjonov
- 2 stroka česna
- ½ šopka peteršilja
- 1 manjše steblo stebelne zelene
- 1 čebula
- 400 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke
- ½ rdečega čilija
- 300 g špagetov
- sol
- poper
Postopek
Šampinjone očistimo in narežemo na debelejše rezine. Čebulo in česen olupimo, čebulo drobno sesekljamo, česen narežemo na tanke rezinice. Peteršiljeve liste in steblo zelene sesekljamo, čili očistimo semen in drobno sesekljamo (če uporabimo suh čili ga zdrobimo).
V ponvi segrejemo žlico olja, dodamo gobe in jih na visoki temperaturi 3 minute pražimo, da porjavijo in se zmehčajo. Dodamo česen, pražimo še minuto in gobe preložimo v skledo, priložimo še peteršilj in premešamo.
V ponvi segrejemo preostalo olje, dodamo čebulo in zeleno ter pražimo 5 minut, da se sestavine nekoliko obarvajo. Vmešamo paradižnik in čili, malo solimo, popramo in zavremo. Temperaturo zmanjšamo in omako nepokrito kuhamo 10 minut, da se nekoliko zgosti. Medtem v slanem kropu skuhamo špagete, jih odcedimo in zmešamo s paradižnikovo omako. Špagete obložimo z gobami in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kremasta enolončnica s svinjino in hruškami
Kaj je boljšega kot jesenska kremasta enolončnica?
Preprosta pica margerita
Najslavnejša med picami – in naša različica je tudi najhitrejša!