
Kaj boste skuhali danes?
Špageti s šampinjoni in paradižnikovo omako
Špageti s šampinjoni in paradižnikovo omako

Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 250 g šampinjonov
- 2 stroka česna
- ½ šopka peteršilja
- 1 manjše steblo stebelne zelene
- 1 čebula
- 400 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke
- ½ rdečega čilija
- 300 g špagetov
- sol
- poper

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!

Tako okusen, da se stopi v ustih: zavitek, ki ga morate poskusiti
Ob pripravi jedilnika za posebne priložnosti se v mislih hitro zatečemo k večjim kosom mesa, morda še k ribam ali morskim sadežem, tokrat pa nas je navdušil vegi zavitek.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 250 g šampinjonov
- 2 stroka česna
- ½ šopka peteršilja
- 1 manjše steblo stebelne zelene
- 1 čebula
- 400 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke
- ½ rdečega čilija
- 300 g špagetov
- sol
- poper
Postopek
Šampinjone očistimo in narežemo na debelejše rezine. Čebulo in česen olupimo, čebulo drobno sesekljamo, česen narežemo na tanke rezinice. Peteršiljeve liste in steblo zelene sesekljamo, čili očistimo semen in drobno sesekljamo (če uporabimo suh čili ga zdrobimo).
V ponvi segrejemo žlico olja, dodamo gobe in jih na visoki temperaturi 3 minute pražimo, da porjavijo in se zmehčajo. Dodamo česen, pražimo še minuto in gobe preložimo v skledo, priložimo še peteršilj in premešamo.
V ponvi segrejemo preostalo olje, dodamo čebulo in zeleno ter pražimo 5 minut, da se sestavine nekoliko obarvajo. Vmešamo paradižnik in čili, malo solimo, popramo in zavremo. Temperaturo zmanjšamo in omako nepokrito kuhamo 10 minut, da se nekoliko zgosti. Medtem v slanem kropu skuhamo špagete, jih odcedimo in zmešamo s paradižnikovo omako. Špagete obložimo z gobami in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pšenična »rižota« s piščancem in zelenjavo
Pečeni jagenjček s hrustljavimi zeliščnimi drobtinami in krompirjem z limono in zelišči
Za velikonočno nedeljo se spodobi slasten pečeni jagenjček!