© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Špageti s paradižnikovo morsko omako

Špageti s paradižnikovo morsko omako

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
spageti s paradiznikovo morsko omako

Testenine za ljubitelje morskega. Omako obogatimo s čilijem, koromačevimi semeni in dimljeno papriko, ki jedi dodajo toplino in globino.

Sestavine

  • 4 žlice oljčnega olja
  • 4 stroki česna
  • 1 rdeč čili
  • 1 ½ žličke koromačevih semen
  • 400 g špagetov
  • 2 žlički dimljene paprike
  • 2 pločevinki paradižnika po 400 g
  • 2 žlički sladkorja
  • 400 g zamrznjenih mešanih morskih sadežev (odtaljenih)
  • šopek bazilike ali peteršilja
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 žlice oljčnega olja
  • 4 stroki česna
  • 1 rdeč čili
  • 1 ½ žličke koromačevih semen
  • 400 g špagetov
  • 2 žlički dimljene paprike
  • 2 pločevinki paradižnika po 400 g
  • 2 žlički sladkorja
  • 400 g zamrznjenih mešanih morskih sadežev (odtaljenih)
  • šopek bazilike ali peteršilja

Postopek

1

V veliki globoki kozici segrejemo olje, dodamo strt česen, razsemenjen in drobno narezan čili ter koromačeva semena. Pražimo nekaj minut. V velikem loncu zavremo vodo, jo solimo in v njej po navodilih na embalaži skuhamo špagete.

2

V kozico dodamo dimljeno papriko, paradižnik iz pločevinke, sladkor, sol in poper in nežno kuhamo 8 do 10 minut. V omako dodamo odmrznjene morske sadeže in kuhamo še nekaj minut.

3

Ko so testenine kuhane al dente, jih odcedimo (malo vode od kuhanja prihranimo) in zmešamo z omako. Če je jed videti presuha, dodamo kanec prihranjene vode. Dodamo še nasekljano baziliko ali peteršilj, začinimo s črnim poprom in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.