
Špageti s paradižnikovo morsko omako
Špageti s paradižnikovo morsko omako

Testenine za ljubitelje morskega. Omako obogatimo s čilijem, koromačevimi semeni in dimljeno papriko, ki jedi dodajo toplino in globino.
Sestavine
- 4 žlice oljčnega olja
- 4 stroki česna
- 1 rdeč čili
- 1 ½ žličke koromačevih semen
- 400 g špagetov
- 2 žlički dimljene paprike
- 2 pločevinki paradižnika po 400 g
- 2 žlički sladkorja
- 400 g zamrznjenih mešanih morskih sadežev (odtaljenih)
- šopek bazilike ali peteršilja

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 4 žlice oljčnega olja
- 4 stroki česna
- 1 rdeč čili
- 1 ½ žličke koromačevih semen
- 400 g špagetov
- 2 žlički dimljene paprike
- 2 pločevinki paradižnika po 400 g
- 2 žlički sladkorja
- 400 g zamrznjenih mešanih morskih sadežev (odtaljenih)
- šopek bazilike ali peteršilja
Postopek
V veliki globoki kozici segrejemo olje, dodamo strt česen, razsemenjen in drobno narezan čili ter koromačeva semena. Pražimo nekaj minut. V velikem loncu zavremo vodo, jo solimo in v njej po navodilih na embalaži skuhamo špagete.
V kozico dodamo dimljeno papriko, paradižnik iz pločevinke, sladkor, sol in poper in nežno kuhamo 8 do 10 minut. V omako dodamo odmrznjene morske sadeže in kuhamo še nekaj minut.
Ko so testenine kuhane al dente, jih odcedimo (malo vode od kuhanja prihranimo) in zmešamo z omako. Če je jed videti presuha, dodamo kanec prihranjene vode. Dodamo še nasekljano baziliko ali peteršilj, začinimo s črnim poprom in postrežemo.