
Kaj boste skuhali danes?
Špageti s paradižnikovo morsko omako
Špageti s paradižnikovo morsko omako

Testenine za ljubitelje morskega. Omako obogatimo s čilijem, koromačevimi semeni in dimljeno papriko, ki jedi dodajo toplino in globino.
Sestavine
- 4 žlice oljčnega olja
- 4 stroki česna
- 1 rdeč čili
- 1 ½ žličke koromačevih semen
- 400 g špagetov
- 2 žlički dimljene paprike
- 2 pločevinki paradižnika po 400 g
- 2 žlički sladkorja
- 400 g zamrznjenih mešanih morskih sadežev (odtaljenih)
- šopek bazilike ali peteršilja

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 4 žlice oljčnega olja
- 4 stroki česna
- 1 rdeč čili
- 1 ½ žličke koromačevih semen
- 400 g špagetov
- 2 žlički dimljene paprike
- 2 pločevinki paradižnika po 400 g
- 2 žlički sladkorja
- 400 g zamrznjenih mešanih morskih sadežev (odtaljenih)
- šopek bazilike ali peteršilja
Postopek
V veliki globoki kozici segrejemo olje, dodamo strt česen, razsemenjen in drobno narezan čili ter koromačeva semena. Pražimo nekaj minut. V velikem loncu zavremo vodo, jo solimo in v njej po navodilih na embalaži skuhamo špagete.
V kozico dodamo dimljeno papriko, paradižnik iz pločevinke, sladkor, sol in poper in nežno kuhamo 8 do 10 minut. V omako dodamo odmrznjene morske sadeže in kuhamo še nekaj minut.
Ko so testenine kuhane al dente, jih odcedimo (malo vode od kuhanja prihranimo) in zmešamo z omako. Če je jed videti presuha, dodamo kanec prihranjene vode. Dodamo še nasekljano baziliko ali peteršilj, začinimo s črnim poprom in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pisana domača čokolada
V pisano domačo čokolado lahko pretopite preostanek velikonočnih jajčk in zajčkov