© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Mangov sorbet

Mangov sorbet

Čas priprave 15 min + ohlajanje in zamrzovanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6–8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
mangov sorbet

Sestavine

  • 250 g sladkorja
  • 2 manga
  • sok 1 limete
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 250 g sladkorja
  • 2 manga
  • sok 1 limete

Postopek

1

Sladkor damo v kozico z 2,5 dl vode, segrevamo do nežnega vrenja in kuhljamo, dokler se sladkor ne stopi, medtem občasno pomešamo. Odstavimo in pustimo, da se ohladi.

2

Mango olupimo, odstranimo koščico in meso narežemo na koščke. Mango z limetinim sokom v multipraktiku ali s paličnim mešalnikom zmeljemo v gladek pire, ki ga predenemo v skledo. Dodamo ohlajen sirup in dobro zmešamo, nato preložimo v strojček za sladoled in zmešamo po navodilih proizvajalca, da nastane gladka masa. Postavimo v hladilnik čez noč, da se strdi. Sorbet vzamemo iz zamrzovalnika 5 do 10 minut pred postrežbo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.