
Solata z grozdjem, roquefortom, radičem in karameliziranimi orehi
V tej solati se družijo kislo in sladko, hrustljavo in kremasto.
Solata z grozdjem, roquefortom, radičem in karameliziranimi orehi
V tej solati se družijo kislo in sladko, hrustljavo in kremasto.

Sestavine
- 1 žlica masla
- 2 žlici sladkorja
- 50 g navadnih ali ameriških orehov (pekan)
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 glavi belgijskega radiča (vitlof)
- 100 g rukole
- 50 g grozdja (muškat)
- 150 g sira roquefort
- sol
- poper
- malo olja

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 1 žlica masla
- 2 žlici sladkorja
- 50 g navadnih ali ameriških orehov (pekan)
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 glavi belgijskega radiča (vitlof)
- 100 g rukole
- 50 g grozdja (muškat)
- 150 g sira roquefort
- sol
- poper
- malo olja
Postopek
Najprej karameliziramo orehe. V manjši ponvi segrejemo maslo s sladkorjem, vmešamo orehe in jih na nizki temperaturi pražimo 5 minut, da postanejo hrustljavi in so v celoti obdani s sladkornim maslom. Stresemo jih na naoljen papir za peko in jih pustimo, da se malo ohladijo, nato jih grobo nasekljamo. Pripravimo še preliv tako, da zmešamo kis z oljem, po okusu pa dodamo še malo soli in popra.
V solatno skledo natrgamo liste radiča in jim dodamo še rukolo. Grozdje operemo, jagode razpolovimo in jim odstranimo pečke. Vse sestavine stresemo v skledo, prelijemo s skoraj vsem prelivom in nežno premešamo. Razporedimo na 4 postrežne krožnike, posujemo z zdrobljenim sirom in karameliziranimi orehi, prelijemo s preostalim prelivom in postrežemo.
Nasvet
Solato lahko pripravimo tudi s kakšnim drugim sirom z modro plesnijo, vendar je z roquefortom najboljša.