© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Bučkina solata s krutoni

Solata iz bučk bo odlična za spopadanje z vročinskim valom

Bučkina solata s krutoni

Solata iz bučk bo odlična za spopadanje z vročinskim valom

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Bučkina solata s krutoni

Sestavine

  • 25 g pinjol
  • 4 večje bučke
  • sok in lupinica 1⁄2 bio limone (drugo polovico sadeža prihranimo za preliv)
  • 1 štručka ali nekaj rezin kruha, starega 1 dan
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 60 g mladega kodrolistnega ohrovta (lahko ga nadomestimo z drugim zelenjem)
  • 100 g mladega kozjega sira
  • prgišče lističev mete
  • 25 g rozin

preliv

  • sol in poper
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 žlica limonovega soka
  • 1 žlica tekočega medu
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 25 g pinjol
  • 4 večje bučke
  • sok in lupinica 1⁄2 bio limone (drugo polovico sadeža prihranimo za preliv)
  • 1 štručka ali nekaj rezin kruha, starega 1 dan
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 60 g mladega kodrolistnega ohrovta (lahko ga nadomestimo z drugim zelenjem)
  • 100 g mladega kozjega sira
  • prgišče lističev mete
  • 25 g rozin

preliv

  • sol in poper
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 žlica limonovega soka
  • 1 žlica tekočega medu

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Bučke z lupilnikom za zelenjavo narežemo na tanke trakove, damo v veliko skledo, dodamo limonov sok in lupinico ter premešamo.

2

Pinjole vsujemo na pekač. Kruh narežemo na kocke in jih prav tako razporedimo po pekaču. Pokapamo jih z žlico oljčnega olja ter dobro solimo in popramo. Pečemo približno 5 minut, da so pinjole zlato rjavo popražene, nato pekač vzamemo iz pečice, odstranimo pinjole in jih prihranimo, kruh pa vrnemo v pečico še za 5 do 8 minut, da se zlato rjavo zapeče.

3

Medtem operemo in osušimo ohrovt ter ga damo v skledo k bučkam. Dodamo nadrobljen kozji sir, meto in rozine ter pomešamo.

4

Zmešamo vse sestavine za preliv, ga dodamo solati in pomešamo. Solato naložimo na servirni krožnik, jo posujemo s krutoni in pinjolami ter čez nameljemo obilo črnega popra.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.