© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Solata z radičem, jabolki, orehi in makovim prelivom

Pisana in hrustljava

Solata z radičem, jabolki, orehi in makovim prelivom

Pisana in hrustljava

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pisana-solata-z-makom_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 200 g solatnih listov različnih hrustljavih vrst zelenih solat
  • 2 glavici rdečega radiča
  • 2 jabolki
  • 100 g praženih orehov
  • 150 g češnjevih paradižnikov

preliv

  • 5 žlic rastlinskega olja
  • 5 žlic medu
  • 5 žlic limonovega soka
  • 1 zvrhana žlica gorčice (najbolje dijonske)
  • 1 žlica makovih semen
  • majhna šalotka, drobno sesekljana
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 200 g solatnih listov različnih hrustljavih vrst zelenih solat
  • 2 glavici rdečega radiča
  • 2 jabolki
  • 100 g praženih orehov
  • 150 g češnjevih paradižnikov

preliv

  • 5 žlic rastlinskega olja
  • 5 žlic medu
  • 5 žlic limonovega soka
  • 1 zvrhana žlica gorčice (najbolje dijonske)
  • 1 žlica makovih semen
  • majhna šalotka, drobno sesekljana
  • sol
  • poper

Postopek

1

Zelenjavo operemo. Solato otrebimo, češnjeve paradižnike razpolovimo, jabolkoma odstranimo pečke in ju razrežemo na tanke krhlje. Orehe grobo sesekljamo, nekaj pa jih prihranimo za okras.

2

Sestavine za preliv dobro zmešamo (nekaj makovih semen prihranimo). Uporabimo lahko kozarec s tesno prilegajočim se pokrovom, vanj prestavimo vse sestavine, ga zapremo s pokrovom in močno pretresemo. Preliv lahko pripravimo tudi prejšnji dan in ga shranimo v hladilniku.

3

Solatne liste, paradižnik, jabolka, sesekljane orehe in preliv premešamo v večji skledi, nato pa vse sestavine prenesemo na podolgovat pladenj in jih posujemo s prihranjenimi makovimi semeni in orehovimi jedrci.

Nasvet

Solatni preliv lahko pripravimo dva dni pred slavnostnim kosilom ali večerjo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.