© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Solata s hruško, sirom in bresaolo

Solata s hruško, sirom in bresaolo

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
solata-s-hrusko-sirom-in-bresaolo_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 100 g orehovih polovic
  • 2 hrustljavi hruški (rahlo roza, če je mogoče)
  • 2 glavi rdečega radiča
  • 100 g tanko narezane bresaole (prekajena govedina)
  • 150 g sira s plemenito plesnijo, narezanega na rezine
  • 1 žlica deviškega oljčnega ali repičnega olja

preliv

  • 2 žlici rdečega vina ali portovca
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Sestavine

  • 100 g orehovih polovic
  • 2 hrustljavi hruški (rahlo roza, če je mogoče)
  • 2 glavi rdečega radiča
  • 100 g tanko narezane bresaole (prekajena govedina)
  • 150 g sira s plemenito plesnijo, narezanega na rezine
  • 1 žlica deviškega oljčnega ali repičnega olja

preliv

  • 2 žlici rdečega vina ali portovca
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • sol
  • poper

Postopek

1

Najprej popražimo orehe in pripravimo preliv, ker se mora oboje ohladiti. Pečico segrejemo na 200 °C. Orehe položimo na pekač in jih pražimo 5 minut oziroma da postanejo temno zlate barve, nato jih ohladimo. Vino ali portovec damo v majhno kozico, dodamo kis in sladkor ter kuhamo 3 minute, da postane rahlo sirupast (ko se preliv ohladi, se zgosti, zato ga ne segrevamo predolgo), nato kozico odstavimo.

2

Pred postrežbo hruški narežemo na tanke rezine. Uporabimo lahko velik oster nož, rezalnik ali lupilnik za krompir. Radič ločimo na liste in jih na večjem krožniku zmešamo skupaj s hruškami, govedino, narezanim sirom in orehi. Preliv po okusu solimo in ga pokapljamo po solati. Solato pokapljamo še z oljem in takoj postrežemo.

Nasvet

Hruške lahko pripravimo že dan prej. Narežemo jih na tanke rezine in jih potopimo v skledo z vodo, ki smo ji dodali limonov sok limone, ki prepreči, da bi se hruške rjavo obarvale. Rezine preprosto odcedimo in obrišemo, preden jih vmešamo v solato.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.