 
        
            
    
Kaj boste skuhali danes?
Solata s hruško, sirom in bresaolo
Solata s hruško, sirom in bresaolo
 
    Sestavine
- 100 g orehovih polovic
- 2 hrustljavi hruški (rahlo roza, če je mogoče)
- 2 glavi rdečega radiča
- 100 g tanko narezane bresaole (prekajena govedina)
- 150 g sira s plemenito plesnijo, narezanega na rezine
- 1 žlica deviškega oljčnega ali repičnega olja
preliv
- 2 žlici rdečega vina ali portovca
- 2 žlici balzamičnega kisa
- 1 žlica rjavega sladkorja
- sol
- poper
 
        
            
            Sočni svinjski zrezki z jabolki, kot jih še niste poskusili
Sočni glazirani svinjski zrezki z jabolki so popolna jesenska jed. Odkrijte nasvete, kako pripraviti meso, da bo mehko, aromatično in popolno zapečeno.
 
        
            
            Strašno dobra ideja za noč čarovnic: sladki grobovi iz medenjakov
Noč čarovnic je morda res uvožen praznik, a kljub temu lahko na ta dan pripravimo nekaj (grozljivo) sladkega.
 
        
            
            Trikrat pečeno pecivo, ki se topi v ustih in vedno uspe
Trikrat pečeno pecivo je ena tistih domačih sladic, ki z vonjem spomnijo na otroštvo in kuhinjo naših babic.
Sestavine
- 100 g orehovih polovic
- 2 hrustljavi hruški (rahlo roza, če je mogoče)
- 2 glavi rdečega radiča
- 100 g tanko narezane bresaole (prekajena govedina)
- 150 g sira s plemenito plesnijo, narezanega na rezine
- 1 žlica deviškega oljčnega ali repičnega olja
preliv
- 2 žlici rdečega vina ali portovca
- 2 žlici balzamičnega kisa
- 1 žlica rjavega sladkorja
- sol
- poper
Postopek
Najprej popražimo orehe in pripravimo preliv, ker se mora oboje ohladiti. Pečico segrejemo na 200 °C. Orehe položimo na pekač in jih pražimo 5 minut oziroma da postanejo temno zlate barve, nato jih ohladimo. Vino ali portovec damo v majhno kozico, dodamo kis in sladkor ter kuhamo 3 minute, da postane rahlo sirupast (ko se preliv ohladi, se zgosti, zato ga ne segrevamo predolgo), nato kozico odstavimo.
Pred postrežbo hruški narežemo na tanke rezine. Uporabimo lahko velik oster nož, rezalnik ali lupilnik za krompir. Radič ločimo na liste in jih na večjem krožniku zmešamo skupaj s hruškami, govedino, narezanim sirom in orehi. Preliv po okusu solimo in ga pokapljamo po solati. Solato pokapljamo še z oljem in takoj postrežemo.
Nasvet
Hruške lahko pripravimo že dan prej. Narežemo jih na tanke rezine in jih potopimo v skledo z vodo, ki smo ji dodali limonov sok limone, ki prepreči, da bi se hruške rjavo obarvale. Rezine preprosto odcedimo in obrišemo, preden jih vmešamo v solato.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Odišavljeni mlečni riž z robidovim prelivom
Vanilja, cimet, kardamom in muškatni orešek dajo tej nostalgični sladici povsem novo razsežnost.
Skutni zavitek z grozdjem
Nežna kombinacija skute in grozdja je kot nalašč za jesenski posladek.
 
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
         
         
         
         
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
         
         
        