
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 200 g zmehčanega masla
- 200 g svetlo rjavega sladkorja
- 4 jajca
- ½ žličke mandljeve arome
- 175 g moke
- 85 g mletih mandljev
- ½ zavitka pecilnega praška
- 300 g kandiranih češenj
- 1 dl mleka
- 2 žlici mandljevih lističev

Kralji Jadranskega morja: kvarnerski škampi na tri načine
Kvarnerski škampi veljajo za eno največjih kulinaričnih dobrot Jadranskega morja. Njihovo nežno meso cenijo vrhunski kuharji in ljubitelji morske hrane po vsem svetu.

Recept iz Zasipa pri Bledu: tepke v jedi, ki je ne bi pričakovali
Ste vedeli, da imajo posušene tepke rok trajanja kar osem let in da iz njih lahko pripravljamo tako sladke kot slane jedi?

Popolni rezanci iz samo nekaj sestavin in v 20 minutah
Hiter recept za rezance z maslom in žajbljem, pripravljen v manj kot 20 minutah. Preprosta jed z bogatim okusom, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Sestavine
- 200 g zmehčanega masla
- 200 g svetlo rjavega sladkorja
- 4 jajca
- ½ žličke mandljeve arome
- 175 g moke
- 85 g mletih mandljev
- ½ zavitka pecilnega praška
- 300 g kandiranih češenj
- 1 dl mleka
- 2 žlici mandljevih lističev
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C. Dno in obod modla s premerom 20 cm obložimo s papirjem za peko. Penasto umešamo maslo in sladkor ter jima drugo za drugim dodamo jajca. Vmešamo mandljevo aromo, moko, mlete mandlje in pecilni prašek, na koncu pa še češnje in mleko.
Testo nadevamo v pripravljeni model in ga po vrhu potresemo z mandljevimi lističi. Pečemo 1 uro do 1 uro in 15 minut. Preden postrežemo, naj se kolač ohladi v modlu.
Češnje
Če bomo uporabili cele češnje, bodo potonile na dno kolača. Če želimo, da so enakomerno razporejene po vsem testu, jih raje narežemo na četrtine ali na manjše koščke.