© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Mandljev kolač s kandiranimi češnjami

Mandljev kolač s kandiranimi češnjami

Čas priprave 1 h 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 8–10 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Mandljev kolac s kandiranimi cešnjami

Sestavine

  • 200 g zmehčanega masla
  • 200 g svetlo rjavega sladkorja
  • 4 jajca
  • ½ žličke mandljeve arome
  • 175 g moke
  • 85 g mletih mandljev
  • ½ zavitka pecilnega praška
  • 300 g kandiranih češenj
  • 1 dl mleka
  • 2 žlici mandljevih lističev
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 200 g zmehčanega masla
  • 200 g svetlo rjavega sladkorja
  • 4 jajca
  • ½ žličke mandljeve arome
  • 175 g moke
  • 85 g mletih mandljev
  • ½ zavitka pecilnega praška
  • 300 g kandiranih češenj
  • 1 dl mleka
  • 2 žlici mandljevih lističev

Postopek

1

Pečico segrejemo na 160 °C. Dno in obod modla s premerom 20 cm obložimo s papirjem za peko. Penasto umešamo maslo in sladkor ter jima drugo za drugim dodamo jajca. Vmešamo mandljevo aromo, moko, mlete mandlje in pecilni prašek, na koncu pa še češnje in mleko.

2

Testo nadevamo v pripravljeni model in ga po vrhu potresemo z mandljevimi lističi. Pečemo 1 uro do 1 uro in 15 minut. Preden postrežemo, naj se kolač ohladi v modlu.

Češnje

Če bomo uporabili cele češnje, bodo potonile na dno kolača. Če želimo, da so enakomerno razporejene po vsem testu, jih raje narežemo na četrtine ali na manjše koščke.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.