© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladna terina s češnjami

Čokoladna terina s češnjami

Čas priprave 1 h 15 min + zamrzovanje
Zahtevnost Enostavno
Količina 20 rezin
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Cherry Chocolate Terrin Simply the Best Summer Weddingpage 78-84

Sestavine

  • 45 dag kakovostne temne čokolade (50–70 %)
  • 300 g masla
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 6 beljakov srednje velikih jajc
  • 50 g kakava v prahu
  • 5,7 dl sladke smetane
  • 5 dl češnjevega likerja ali vinjaka
  • 550 g češenj brez koščic (svežih ali iz kompota)
  • 100 g rjavega sladkorja za sirup
  • maskarpone, ko postrežemo (pribl. 1 kg)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 45 dag kakovostne temne čokolade (50–70 %)
  • 300 g masla
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 6 beljakov srednje velikih jajc
  • 50 g kakava v prahu
  • 5,7 dl sladke smetane
  • 5 dl češnjevega likerja ali vinjaka
  • 550 g češenj brez koščic (svežih ali iz kompota)
  • 100 g rjavega sladkorja za sirup
  • maskarpone, ko postrežemo (pribl. 1 kg)

Postopek

1

Najprej nad soparo raztopimo čokolado in polovico zmehčanega masla, ki smo ga narezali na kocke. Vmes mešamo s kuhalnico, da dobimo gladko maso. Nato čokolado ohladimo.

2

Dva modla prostornine 1,7 litra obložimo s prozorno kuhinjsko folijo. V skledi, dovolj veliki za vse sestavine, z električnim mešalnikom gladko stepemo preostalo maslo z 200 g sladkorja v prahu. Zdaj vmešamo kakav v prahu, da dobimo gladko kakavovo pasto.

3

Stepemo smetano in pazimo, da je ne stepemo preveč, najbolje je, če prenehamo stepati, ko se na smetani začnejo delati vršički. Beljake stepemo v sneg.

4

V kakavovo pasto vmešamo 1,2 dl češnjevega likerja in predhodno stopljeno čokolado z maslom. Primešamo češnje, stepeno smetano in sneg iz beljakov. Maso razdelimo v obložena modla, poravnamo, pokrijemo s folijo, nato pa damo modla za vsaj eno noč v zamrzovalnik.

5

V manjšo ponev zlijemo preostali liker in 100 g rjavega sladkorja. Zavremo in pokuhamo za dve tretjini, da dobimo sirup, ki ga ohladimo.

6

Terini vzamemo iz zamrzovalnika in ju zvrnemo na delovno površino. Modla spet obložimo s kuhinjsko folijo. Ko se terini tako zmehčata, da ju lahko režemo (po približno 10 do 15 minutah), vsako z ostrim nožem narežemo na 10 rezin. Rezine vrnemo v modla tako, da vsako rezino ovijemo v kos papirja za peko in si pomagamo z njim pri polaganju rezin v modla; tako rezine ločimo med seboj (zadnji kos je malce težje položili v model), nato oba modla pokrijemo s folijo in damo nazaj v zamrzovalnik.

7

Eno uro pred postrežbo damo terine v hladilnik, da se malce odtalijo. Na postrežni krožnik damo najprej veliko žlico maskarpona, nanj položimo rezino terine in vse skupaj prelijemo s češnjevim sirupom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.