© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Čokoladna terina s češnjami

Čokoladna terina s češnjami

Čas priprave 1 h 15 min + zamrzovanje
Zahtevnost Enostavno
Količina 20 rezin
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Cherry Chocolate Terrin Simply the Best Summer Weddingpage 78-84

Sestavine

  • 45 dag kakovostne temne čokolade (50–70 %)
  • 300 g masla
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 6 beljakov srednje velikih jajc
  • 50 g kakava v prahu
  • 5,7 dl sladke smetane
  • 5 dl češnjevega likerja ali vinjaka
  • 550 g češenj brez koščic (svežih ali iz kompota)
  • 100 g rjavega sladkorja za sirup
  • maskarpone, ko postrežemo (pribl. 1 kg)

Sestavine

  • 45 dag kakovostne temne čokolade (50–70 %)
  • 300 g masla
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 6 beljakov srednje velikih jajc
  • 50 g kakava v prahu
  • 5,7 dl sladke smetane
  • 5 dl češnjevega likerja ali vinjaka
  • 550 g češenj brez koščic (svežih ali iz kompota)
  • 100 g rjavega sladkorja za sirup
  • maskarpone, ko postrežemo (pribl. 1 kg)

Postopek

1

Najprej nad soparo raztopimo čokolado in polovico zmehčanega masla, ki smo ga narezali na kocke. Vmes mešamo s kuhalnico, da dobimo gladko maso. Nato čokolado ohladimo.

2

Dva modla prostornine 1,7 litra obložimo s prozorno kuhinjsko folijo. V skledi, dovolj veliki za vse sestavine, z električnim mešalnikom gladko stepemo preostalo maslo z 200 g sladkorja v prahu. Zdaj vmešamo kakav v prahu, da dobimo gladko kakavovo pasto.

3

Stepemo smetano in pazimo, da je ne stepemo preveč, najbolje je, če prenehamo stepati, ko se na smetani začnejo delati vršički. Beljake stepemo v sneg.

4

V kakavovo pasto vmešamo 1,2 dl češnjevega likerja in predhodno stopljeno čokolado z maslom. Primešamo češnje, stepeno smetano in sneg iz beljakov. Maso razdelimo v obložena modla, poravnamo, pokrijemo s folijo, nato pa damo modla za vsaj eno noč v zamrzovalnik.

5

V manjšo ponev zlijemo preostali liker in 100 g rjavega sladkorja. Zavremo in pokuhamo za dve tretjini, da dobimo sirup, ki ga ohladimo.

6

Terini vzamemo iz zamrzovalnika in ju zvrnemo na delovno površino. Modla spet obložimo s kuhinjsko folijo. Ko se terini tako zmehčata, da ju lahko režemo (po približno 10 do 15 minutah), vsako z ostrim nožem narežemo na 10 rezin. Rezine vrnemo v modla tako, da vsako rezino ovijemo v kos papirja za peko in si pomagamo z njim pri polaganju rezin v modla; tako rezine ločimo med seboj (zadnji kos je malce težje položili v model), nato oba modla pokrijemo s folijo in damo nazaj v zamrzovalnik.

7

Eno uro pred postrežbo damo terine v hladilnik, da se malce odtalijo. Na postrežni krožnik damo najprej veliko žlico maskarpona, nanj položimo rezino terine in vse skupaj prelijemo s češnjevim sirupom.

Priljubljeni recepti

Hrustljava riba in krompir

»Fish & chips« z manj maščobe

50 min
Enostavno

Pečen svinjski file s kuskusom in ingverjevim jogurtom

Obožujemo klasične dobrote, pripravljene malce drugače: pestrost jedilnika polepša naš vsakdan.

50 min
Enostavno

Ocvrte kozice po cajunsko

Hrustljave kozice začinjene po cajunsko, da vas bo njihov okus premamil in navdušil. Čar tega recepta je tudi domača cajunska začimbna mešanica.

30 min
Enostavno

Piščanec z vrtnimi zelišči

Kosilo z domačimi zelišči bo še bolj slastno

1 h 35 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.