
Skuše z limonovo salso
Skuše, pripravljene malo drugače, nas bodo popeljale na s soncem obsijano obalo
Skuše z limonovo salso
Skuše, pripravljene malo drugače, nas bodo popeljale na s soncem obsijano obalo

Sestavine
- 4 očiščene skuše po približno 250 g
limonova salsa
- sol
- 1 bio limona
- oljčno olje
- 1 strok česna
- pest zelenih oliv
- pest peteršilja

Po navodilih slaščičarskih mojstrov: kako pravilno stopiti čokolado
Čeprav lahko v teh vročih dneh čokolado brez težav zmehčamo že na okenski polici, mojstri prisegajo na naslednja navodila za topljenje čokolade.

Je to zadnji žar sezone? Nadgradite druženje z domačimi omakami
Poletje bo hitro švignilo mimo in življenja se bodo vrnila na stare tirnice. A še prej se moramo s prijatelji srečati na pikniku, ki ga bodo popestrile domače omake.

Nasitna in okusna rižota z morskimi sadeži
Izvrstna poletna jed, nasitna in okusna. Postrežemo jo kot predjed ali za glavno jed.
Sestavine
- 4 očiščene skuše po približno 250 g
limonova salsa
- sol
- 1 bio limona
- oljčno olje
- 1 strok česna
- pest zelenih oliv
- pest peteršilja
Postopek
Najprej pripravimo salso. Limono prepolovimo in iztisnemo sok, nato limonovi polovici še enkrat razpolovimo, izdolbemo sredico in jo zavržemo. Če je pod lupino debela bela plast, je polovico odstranimo. Lupino narežemo na kockice.
V kozici segrejemo olje, dodamo limono in mešamo, da ob robovih začne karamelizirati. Stresemo v skledo ter dodamo strt česen in olive, ki smo jih izkoščičili in narezali na četrtine. Dodamo še malo oljčnega olja in limonov sok ter solimo. Pustimo, da se salsa marinira 2 uri, nato primešamo peteršilj.
V ribe na obeh straneh naredimo plitve zareze, jih solimo in na žaru pečemo približno 4 minute na vsaki strani. Postrežemo jih z limonovo salso.