
Sestavine
- 4 listi tankega vlečenega testa
- stopljeno maslo za premaz
- 750 g kiselkastih jabolk (narezanih na tanke lističe ali naribanih)
- sok 1 limone
- ½ dl ruma
- 50 g rozin
- 50 g kristalnega sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 50 g nasekljanih orehov ali mandljev
- 1–2 žlički mletega cimeta (po okusu)
- ščepec soli
- 50 g belih krušnih drobtin
- 70 g masla
- sladkor v prahu za posip

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 4 listi tankega vlečenega testa
- stopljeno maslo za premaz
- 750 g kiselkastih jabolk (narezanih na tanke lističe ali naribanih)
- sok 1 limone
- ½ dl ruma
- 50 g rozin
- 50 g kristalnega sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 50 g nasekljanih orehov ali mandljev
- 1–2 žlički mletega cimeta (po okusu)
- ščepec soli
- 50 g belih krušnih drobtin
- 70 g masla
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Testo vzamemo iz hladilnika 10 minut pred uporabo. Medtem pripravimo nadev. Jabolka pokapamo z limonovim sokom, dodamo rum, rozine, kristalni in vaniljev sladkor, orehe ali mandlje ter cimet in sol. Sestavine zmešamo in pustimo približno pol ure, da se prepojijo.
Drobtine prepražimo na žlički masla. Dva lista testa položimo enega poleg drugega tako, da se nekoliko prekrivata. Rahlo ju namažemo z razpuščenim maslom in pokrijemo s preostalima dvema listoma testa. Spodnjo tretjino testa potresemo s praženimi drobtinami in obložimo z jabolčnim nadevom. Testo ob straneh preganemo čez nadev in zvijemo.
Z robom navzdol obrnjen zavitek položimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in namažemo z razpuščenim maslom. Pečemo na srednjem vodilu v prej ogreti pečici pri 190 °C približno 35 minut do zlato rjave barve.
Zavitek potresemo s sladkorjem v prahu in še toplega ponudimo.
Nasvet
Za zavitek so najboljša čvrsta kiselkasta jabolka, kot so boskop, jonagold ali ajdared.