
Kaj boste skuhali danes?
Solata z rukolo, kozicami in granatnim jabolkom
Rukola, kozice in granatno jabolko so odlična kombinacija okusov in tekstur
Solata z rukolo, kozicami in granatnim jabolkom
Rukola, kozice in granatno jabolko so odlična kombinacija okusov in tekstur

Sestavine
- 300 g rukole
- 20 repkov kozic
- 1 granatno jabolko
- sol
- črni poper
preliv
- sok 1 limone
- ½ kozarca zelenjavne jušne osnove
- 2 žlici kostanjevega medu
- 1 žlička krompirjevega škroba

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.

Topla ideja za kosilo: najboljši recepti za jesenske juhe
Ko dneve zapolni megla in listje zašumi pod nogami, je čas za slastne jesenske juhe, ki v naš vsakdan zanesejo mir in udobje.
Sestavine
- 300 g rukole
- 20 repkov kozic
- 1 granatno jabolko
- sol
- črni poper
preliv
- sok 1 limone
- ½ kozarca zelenjavne jušne osnove
- 2 žlici kostanjevega medu
- 1 žlička krompirjevega škroba
Postopek
V kozici na srednje močnem ognju segrevamo limonin sok, med in jušno osnovo približno 3 minute. Dodamo krompirjev škrob in ob nenehnem mešanju kuhamo še 2 minuti, da se omaka malce zgosti. Odstranimo z ognja, prenesemo v posodico in pustimo, da se ohladi.
Rukolo očistimo in osušimo in jo porazdelimo po solatnih skodelicah ali krožnikih. Kozice olupimo in jim odstranimo črno nitko na hrbtu, nekaj pa jih za okras pustimo z lupino. Operemo jih in na sopari kuhamo 3 minute. Kuhane malo ohladimo in jih razporedimo po posteljici iz rukole in solimo. Granatno jabolko razpolovimo, odstranimo semenje, ki ga splaknemo in osušimo. Semena posujemo po solati. Prelijemo z ohlajenim prelivom in po vrhu posujemo nekaj črnega popra.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Lazanja z jajčevci
Lazanja malce drugače - najbolje s svežo baziliko in z jajčevci z domačega vrta.
Solata s tunino in šparglji
Solata iz Nice, a s preobratom: namesto stročjega fižola si privoščimo nežne šparglje