Kaj boste skuhali danes?
Solata z rukolo, kozicami in granatnim jabolkom
Rukola, kozice in granatno jabolko so odlična kombinacija okusov in tekstur
Solata z rukolo, kozicami in granatnim jabolkom
Rukola, kozice in granatno jabolko so odlična kombinacija okusov in tekstur
Sestavine
- 300 g rukole
- 20 repkov kozic
- 1 granatno jabolko
- sol
- črni poper
preliv
- sok 1 limone
- ½ kozarca zelenjavne jušne osnove
- 2 žlici kostanjevega medu
- 1 žlička krompirjevega škroba
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 300 g rukole
- 20 repkov kozic
- 1 granatno jabolko
- sol
- črni poper
preliv
- sok 1 limone
- ½ kozarca zelenjavne jušne osnove
- 2 žlici kostanjevega medu
- 1 žlička krompirjevega škroba
Postopek
V kozici na srednje močnem ognju segrevamo limonin sok, med in jušno osnovo približno 3 minute. Dodamo krompirjev škrob in ob nenehnem mešanju kuhamo še 2 minuti, da se omaka malce zgosti. Odstranimo z ognja, prenesemo v posodico in pustimo, da se ohladi.
Rukolo očistimo in osušimo in jo porazdelimo po solatnih skodelicah ali krožnikih. Kozice olupimo in jim odstranimo črno nitko na hrbtu, nekaj pa jih za okras pustimo z lupino. Operemo jih in na sopari kuhamo 3 minute. Kuhane malo ohladimo in jih razporedimo po posteljici iz rukole in solimo. Granatno jabolko razpolovimo, odstranimo semenje, ki ga splaknemo in osušimo. Semena posujemo po solati. Prelijemo z ohlajenim prelivom in po vrhu posujemo nekaj črnega popra.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Veganska paelja s sušenim paradižnikom in oljkami
Paelja (paella) je znamenita španska jed. Ta je veganska - brez mesa in morskih sadežev, vendar polna sončnih zelenjavnih okusov.
Rabarbarin kolač z marcipanom in citrusi
Rabarbarin kolač, poln svežine, bo odlično pospremil popoldansko čajanko