© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Solata z rukolo, kozicami in granatnim jabolkom

Rukola, kozice in granatno jabolko so odlična kombinacija okusov in tekstur

Solata z rukolo, kozicami in granatnim jabolkom

Rukola, kozice in granatno jabolko so odlična kombinacija okusov in tekstur

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
solata z rukolo kozicami in granatnim jabolkom

Sestavine

  • 300 g rukole
  • 20 repkov kozic
  • 1 granatno jabolko
  • sol
  • črni poper

preliv

  • sok 1 limone
  • ½ kozarca zelenjavne jušne osnove
  • 2 žlici kostanjevega medu
  • 1 žlička krompirjevega škroba
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 300 g rukole
  • 20 repkov kozic
  • 1 granatno jabolko
  • sol
  • črni poper

preliv

  • sok 1 limone
  • ½ kozarca zelenjavne jušne osnove
  • 2 žlici kostanjevega medu
  • 1 žlička krompirjevega škroba

Postopek

1

V kozici na srednje močnem ognju segrevamo limonin sok, med in jušno osnovo približno 3 minute. Dodamo krompirjev škrob in ob nenehnem mešanju kuhamo še 2 minuti, da se omaka malce zgosti. Odstranimo z ognja, prenesemo v posodico in pustimo, da se ohladi.

2

Rukolo očistimo in osušimo in jo porazdelimo po solatnih skodelicah ali krožnikih. Kozice olupimo in jim odstranimo črno nitko na hrbtu, nekaj pa jih za okras pustimo z lupino. Operemo jih in na sopari kuhamo 3 minute. Kuhane malo ohladimo in jih razporedimo po posteljici iz rukole in solimo. Granatno jabolko razpolovimo, odstranimo semenje, ki ga splaknemo in osušimo. Semena posujemo po solati. Prelijemo z ohlajenim prelivom in po vrhu posujemo nekaj črnega popra.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.