© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sardele s koromačevo solato po sicilijansko

Sardele, ki so odlične pečene na žaru, v vsak obrok vnesejo okus po poletju in se krasno podajo k hrustljavi solati.

Sardele s koromačevo solato po sicilijansko

Sardele, ki so odlične pečene na žaru, v vsak obrok vnesejo okus po poletju in se krasno podajo k hrustljavi solati.

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
sardele s koromacevo solato po sicilijansko

Sestavine

  • lupinica in sok 1 limone
  • šop peteršilja
  • 1 majhen strok česna, drobno sesekljan
  • 1 koromač z zelenjem
  • 50 g praženih pinjol
  • 50 g rozin
  • pest sesekljanih zelenih oliv
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 10–12 očiščenih sardel
  • groba morska sol
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • lupinica in sok 1 limone
  • šop peteršilja
  • 1 majhen strok česna, drobno sesekljan
  • 1 koromač z zelenjem
  • 50 g praženih pinjol
  • 50 g rozin
  • pest sesekljanih zelenih oliv
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 10–12 očiščenih sardel
  • groba morska sol

Postopek

1

Polovico peteršiljevih listov drobno sesekljamo, drugo polovico pustimo cele. Limonovo lupinico, sesekljan peteršilj in česen zmešamo. S koromača odtrgamo zelenje in ga shranimo. Koromač razpolovimo in ga narežemo na tanke rezine. Solato pripravimo tako, da narezan koromač zmešamo z zelenjem, pinjolami, rozinami, olivami in celimi listi peteršilja. Začinimo z oljčnim oljem in limonovim sokom.

2

Pripravimo žar ali razgrejemo rebrasto ponev. Ribe natremo z grobo morsko soljo (tako preprečimo sprijemanje). Na vsaki strani pečemo 2 do 3 minute oziroma toliko časa, da oči postanejo bele. Sardele potresemo s peteršiljevo mešanico in preložimo na krožnike. Pokapamo z oljčnim oljem in postrežemo s koromačevo solato.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.