© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Krompir in pesa s skuto, kumino in lanenim oljem

Pisan krompir, kot ga še ne poznate

Krompir in pesa s skuto, kumino in lanenim oljem

Pisan krompir, kot ga še ne poznate

Čas priprave 1 h 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb kot priloga
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Krompir in pesa s skuto, kumino in lanenim oljem

Sestavine

  • 600 g majhnih gomoljev pese (temno ali svetlo rdečo, če jo dobimo)
  • oljčno olje za peko
  • 350 g majhnih gomoljev krompirja čvrste sorte
  • 200 g kozje ali kravje skute (ali mladega sira)
  • 3 žličke semen kumine
  • 1⁄2 žlice drobno sesekljanega peteršilja
  • sol in poper
  • laneno olje, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 600 g majhnih gomoljev pese (temno ali svetlo rdečo, če jo dobimo)
  • oljčno olje za peko
  • 350 g majhnih gomoljev krompirja čvrste sorte
  • 200 g kozje ali kravje skute (ali mladega sira)
  • 3 žličke semen kumine
  • 1⁄2 žlice drobno sesekljanega peteršilja
  • sol in poper
  • laneno olje, ko postrežemo

Postopek

1

Pečico segrejemo na 190 °C (ali na 170 °C z ventilacijo). Peso temeljito zdrgnemo in ji odrežemo koreninski del. Očiščene gomolje položimo na kos aluminijaste folije v pekaču, jih pomešamo z malo oljčnega olja, soli in popra ter folijo zapremo, vendar ne tesno, da bo lahko zrak krožil okrog zelenjave. Peso pečemo toliko časa, da se zmehča – to lahko traja od 30 minut do 1 ure in 15 minut, odvisno od velikosti.

2

Krompir do mehkega skuhamo v osoljenem kropu. Odcedimo ga, vrnemo v lonec in pokrijemo s pokrovko. Peso pustimo, da se malo ohladi, nato jo olupimo in narežemo na polovice ali četrtine (odvisno od velikosti). Semena kumine vsujemo v suho ponev in jih na srednji temperaturi popražimo, da zadišijo.

3

Peso in krompir razporedimo na servirni krožnik, nato priložimo še kepice skute ali mladega sira. Posujemo s kumino in peteršiljem, po potrebi dosolimo in popramo ter pobrizgamo z lanenim oljem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.