Kaj boste skuhali danes?
Zdrava zelenjavna pica
Pica po kateri ne boste imeli slabe vesti.
Zdrava zelenjavna pica
Pica po kateri ne boste imeli slabe vesti.
Sestavine
testo
- 100 g ostre bele moke
- 100 g polnozrnate moke
- ½ zavitka suhega kvasa
- ščepec soli
- 1,25 dl mlačne vode
- moka za delovno površino
obloga
- 200 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke
- pest češnjevih paradižnikov
- 1 večja bučka
- 100 g mocarele
- 1 žlička kaper iz slanice
- 8 zelenih oliv
- 1 strok česna
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Tako pravilno spečete pečenice
Pečenice so nepogrešljive jeseni in pozimi. Najbolje je, če dobite domače in preverjeno dobre, pozorni pa bodite pri peki.
Sestavine
testo
- 100 g ostre bele moke
- 100 g polnozrnate moke
- ½ zavitka suhega kvasa
- ščepec soli
- 1,25 dl mlačne vode
- moka za delovno površino
obloga
- 200 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke
- pest češnjevih paradižnikov
- 1 večja bučka
- 100 g mocarele
- 1 žlička kaper iz slanice
- 8 zelenih oliv
- 1 strok česna
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
Postopek
V posodi kuhinjskega strojčka zmešamo obe vrsti moke, kvas in ščepec soli. Dolijemo vodo in mešamo, da se sestavine povežejo v mehko testo. Gnetemo ga eno minuto, nato ga na rahlo pomokani delovni površini razvaljamo v ploščo premera približno 30 cm. Prenesemo jo na pekač, obložen s papirjem za peko.
Češnjev paradižnik razpolovimo, bučko z lupilcem narežemo na tanke rezine. Sesekljan paradižnik odcedimo.
Sesekljan paradižnik razporedimo po testu in pustimo 2-centimetrski rob neobložen. Razporedimo še češnjev paradižnik in rezine bučke. Vse potresemo s koščki mocarele. Kapre odcedimo in jih zmešamo z narezanimi olivami in sesekljanim česnom. Z zmesjo posujemo pico, pokapljamo jo z malo olja in pustimo, da testo vzhaja 20 minut. Pečico segrejemo na 240 °C. Pico pečemo 10 do 12 minut, da se robovi lepo obarvajo in postanejo hrustljavi. Preden jo postrežemo, jo potresemo z nasekljanim peteršiljem.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Bržolna pečenka s sladko čebulo in pečenim česnom
Okusna bržolna pečenka za obilno nedeljsko kosilo
Ameriški čokoladni piškoti
Ko smo pripravili te mehke in čokoladaste piškote, so pošli, še preden so se imeli priložnost ohladiti!