© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zdrava zelenjavna pica

Pica po kateri ne boste imeli slabe vesti.

Zdrava zelenjavna pica

Pica po kateri ne boste imeli slabe vesti.

Čas priprave 30 min + vzhajanje
Zahtevnost Enostavno
Količina 1 pica za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
superhealthy pizza

Sestavine

testo

  • 100 g ostre bele moke
  • 100 g polnozrnate moke
  • ½ zavitka suhega kvasa
  • ščepec soli
  • 1,25 dl mlačne vode
  • moka za delovno površino

obloga

  • 200 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke
  • pest češnjevih paradižnikov
  • 1 večja bučka
  • 100 g mocarele
  • 1 žlička kaper iz slanice
  • 8 zelenih oliv
  • 1 strok česna
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

testo

  • 100 g ostre bele moke
  • 100 g polnozrnate moke
  • ½ zavitka suhega kvasa
  • ščepec soli
  • 1,25 dl mlačne vode
  • moka za delovno površino

obloga

  • 200 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke
  • pest češnjevih paradižnikov
  • 1 večja bučka
  • 100 g mocarele
  • 1 žlička kaper iz slanice
  • 8 zelenih oliv
  • 1 strok česna
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja

Postopek

1

V posodi kuhinjskega strojčka zmešamo obe vrsti moke, kvas in ščepec soli. Dolijemo vodo in mešamo, da se sestavine povežejo v mehko testo. Gnetemo ga eno minuto, nato ga na rahlo pomokani delovni površini razvaljamo v ploščo premera približno 30 cm. Prenesemo jo na pekač, obložen s papirjem za peko.

 

2

Češnjev paradižnik razpolovimo, bučko z lupilcem narežemo na tanke rezine. Sesekljan paradižnik odcedimo.

3

Sesekljan paradižnik razporedimo po testu in pustimo 2-centimetrski rob neobložen. Razporedimo še češnjev paradižnik in rezine bučke. Vse potresemo s koščki mocarele. Kapre odcedimo in jih zmešamo z narezanimi olivami in sesekljanim česnom. Z zmesjo posujemo pico, pokapljamo jo z malo olja in pustimo, da testo vzhaja 20 minut. Pečico segrejemo na 240 °C. Pico pečemo 10 do 12 minut, da se robovi lepo obarvajo in postanejo hrustljavi. Preden jo postrežemo, jo potresemo z nasekljanim peteršiljem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.