Kaj boste skuhali danes?
Losos z zeliščno skorjico in krompir s kozicami
Losos z zeliščno skorjico in krompir s kozicami
Sestavine
- 2 žlički koriandrovih semen
- 2 žlici grobe morske soli
- losos s kožo, težak 1 kg
- 1 kg drobnega krompirja
- 150 g masla
- 70 g kozic
- sok 2 limon
- sol in poper
zeliščna skorjica
- šopek peteršilja
- šopek kopra
- 1 žlica angleške gorčice v prahu
- nekaj zrn črnega popra
- naribana lupinica 1 bio limone
- ščep soli
- 50 g kaper
- 150 g svežih belih krušnih drobtin (iz kruha, starega 1 dan)
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 2 žlički koriandrovih semen
- 2 žlici grobe morske soli
- losos s kožo, težak 1 kg
- 1 kg drobnega krompirja
- 150 g masla
- 70 g kozic
- sok 2 limon
- sol in poper
zeliščna skorjica
- šopek peteršilja
- šopek kopra
- 1 žlica angleške gorčice v prahu
- nekaj zrn črnega popra
- naribana lupinica 1 bio limone
- ščep soli
- 50 g kaper
- 150 g svežih belih krušnih drobtin (iz kruha, starega 1 dan)
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
Postopek
Koriandrova semena popražimo in stremo, nato zmešamo s soljo in posujemo po vsej površini lososa. Pokrijemo ga in za 1 uro postavimo v hladilnik, nato ga nežno, a temeljito speremo pod tekočo vodo in osušimo s papirnato brisačko.
Krompir po želji olupimo in večje gomolje po potrebi razpolovimo. Vse damo v veliko kozico z rahlo osoljeno hladno vodo in zavremo, nato pa nežno kuhamo 8 do 10 minut oziroma toliko časa, da se tako zmehčajo, da jih lahko prebodemo s konico noža. Dobro jih odcedimo.
Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Peteršilj in koper grobo nasekljamo in damo v kuhinjski sekljalnik. Dodamo gorčico v prahu, poprova zrna, limonovo lupinico in sol ter drobno sesekljamo. Dodamo odcejene in oplaknjene kapre, krušne drobtine in olje ter dobro zmešamo.
Lososa s kožo navzdol položimo v velik pekač in okrog razporedimo krompir. Vso površino lososa obložimo z zeliščnimi drobtinami, pri tem jih nekoliko pritisnemo nanj. Krompir obložimo z maslom, narezanim na koščke, solimo in popramo. Pekač postavimo v pečico in pečemo 20 minut. Nato krompirju in maslu primešamo kozice in pečemo še 5 minut.
Pekač vzamemo iz pečice, lososa prelijemo z limonovim sokom in ga postrežemo s krompirjem s kozicami.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Hrustljave ribje pogačice
Odlična večerja za otroke ali prigrizek ob večernem druženju s prijatelji
Špageti s puranjimi mesnimi kroglicami
Naj bodo špageti tokrat z mesnimi kroglicami v paradižnikovi omaki, popestrimo pa jih s svežo baziliko.
Rumove kroglice
Neverjetno preproste in absolutno odlične - rumove kroglice bodo očarale vse odrasle sladkosnede.