© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Losos v soli

Losos v soli

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
losos v soli

Sestavine

  • 1 kg lososovega fileja
  • 0,5 kg grobe morske soli
  • 1 vejica rožmarina
  • šopek timijana
  • listi solate
  • krompir za prilogo

majoneza

  • 2 rumenjaka
  • sok 1 limone
  • 2 dl oljčnega olja
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 kg lososovega fileja
  • 0,5 kg grobe morske soli
  • 1 vejica rožmarina
  • šopek timijana
  • listi solate
  • krompir za prilogo

majoneza

  • 2 rumenjaka
  • sok 1 limone
  • 2 dl oljčnega olja
  • sol
  • poper

Postopek

1

Sestavine za majonezo morajo biti sobne temperature. Sok polovice limone iztisnemo in ga precedimo. V posodo damo rumenjaka, ščepec soli in popra ter z metlico mešamo, ob tem pa postopoma po kapljicah dodajamo oljčno olje. Če se masa preveč zgosti, dodamo nekaj kapljic limonovega soka in ponovno malo oljčnega olja ter tako nadaljujemo, dokler ne porabimo vsega limonovega soka in oljčnega olja. Majonezo shranimo na hladnem.

2

Pečico segrejemo na 200 °C. Globok pekač obložimo z aluminijasto folijo in jo prekrijemo s tanko plastjo grobe soli. Na sol položimo lososov file s kožo navzdol. Rožmarinovo vejico in timijan osmukamo, pomešamo z malo grobe morske soli in mešanico potresemo po lososovem fileju. Ob straneh obložimo z grobo soljo. Pekač postavimo v ogreto pečico za 10 minut, da losos v notranjosti ostane rožnat.

3

Jed postrežemo z majonezo, ki jo položimo v solatne liste, in vročim krompirjem, kuhanim na pari.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.