
Losos v soli
Losos v soli

Sestavine
- 1 kg lososovega fileja
- 0,5 kg grobe morske soli
- 1 vejica rožmarina
- šopek timijana
- listi solate
- krompir za prilogo
majoneza
- 2 rumenjaka
- sok 1 limone
- 2 dl oljčnega olja
- sol
- poper

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 1 kg lososovega fileja
- 0,5 kg grobe morske soli
- 1 vejica rožmarina
- šopek timijana
- listi solate
- krompir za prilogo
majoneza
- 2 rumenjaka
- sok 1 limone
- 2 dl oljčnega olja
- sol
- poper
Postopek
Sestavine za majonezo morajo biti sobne temperature. Sok polovice limone iztisnemo in ga precedimo. V posodo damo rumenjaka, ščepec soli in popra ter z metlico mešamo, ob tem pa postopoma po kapljicah dodajamo oljčno olje. Če se masa preveč zgosti, dodamo nekaj kapljic limonovega soka in ponovno malo oljčnega olja ter tako nadaljujemo, dokler ne porabimo vsega limonovega soka in oljčnega olja. Majonezo shranimo na hladnem.
Pečico segrejemo na 200 °C. Globok pekač obložimo z aluminijasto folijo in jo prekrijemo s tanko plastjo grobe soli. Na sol položimo lososov file s kožo navzdol. Rožmarinovo vejico in timijan osmukamo, pomešamo z malo grobe morske soli in mešanico potresemo po lososovem fileju. Ob straneh obložimo z grobo soljo. Pekač postavimo v ogreto pečico za 10 minut, da losos v notranjosti ostane rožnat.
Jed postrežemo z majonezo, ki jo položimo v solatne liste, in vročim krompirjem, kuhanim na pari.