© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Gaspačo – hladna juha za vroče poletne dni

Osvežilna hladna španska juha je za po vrhu še polna vitaminov!

Gaspačo – hladna juha za vroče poletne dni

Osvežilna hladna španska juha je za po vrhu še polna vitaminov!

Čas priprave 20 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Gaspacho

Sestavine

  • ½ bele bagete brez skorje
  • 3 stroki česna
  • 2 žlici šerijevega kisa
  • 1 žlička sladkorja
  • 1 kg podolgovatih paradižnikov (san marzano)
  • 1 dl ekstra deviškega olja
  • 1 majhna rdeča čebula
  • ½ kumare
  • ½ rdeče paprike
  • sol
  • poper
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • ½ bele bagete brez skorje
  • 3 stroki česna
  • 2 žlici šerijevega kisa
  • 1 žlička sladkorja
  • 1 kg podolgovatih paradižnikov (san marzano)
  • 1 dl ekstra deviškega olja
  • 1 majhna rdeča čebula
  • ½ kumare
  • ½ rdeče paprike
  • sol
  • poper

Postopek

1

Bageto za minuto namočimo v vodi, nato jo ožmemo in tekočino zavržemo. Olupimo česen, paradižnike narežemo na četrtine, čebulo in kumaro nasekljamo, papriki pa najprej odstranimo semena, nato jo prav tako nasekljamo.

2

V multipraktiku z mešamo kruh, česen, kis, sladkor in polovico paradižnika, da dobimo skoraj gladko maso. Dodamo preostale paradižnike in ponovno miksamo, dokler ne dobimo gladke juhe.

3

V delujoči multipraktik počasi prilivamo olje. Začinimo s soljo in poprom, nato juho prelijemo v vrč, pokrijemo in hladimo vsaj 3 ure. Juho postrežemo v kozarcih in ji dodamo nasekljano rdečo čebulo, kumaro in rdečo papriko.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.