© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Gaspačo – hladna juha za vroče poletne dni

Osvežilna hladna španska juha je za po vrhu še polna vitaminov!

Gaspačo – hladna juha za vroče poletne dni

Osvežilna hladna španska juha je za po vrhu še polna vitaminov!

Čas priprave 20 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Gaspacho

Sestavine

  • ½ bele bagete brez skorje
  • 3 stroki česna
  • 2 žlici šerijevega kisa
  • 1 žlička sladkorja
  • 1 kg podolgovatih paradižnikov (san marzano)
  • 1 dl ekstra deviškega olja
  • 1 majhna rdeča čebula
  • ½ kumare
  • ½ rdeče paprike
  • sol
  • poper

Sestavine

  • ½ bele bagete brez skorje
  • 3 stroki česna
  • 2 žlici šerijevega kisa
  • 1 žlička sladkorja
  • 1 kg podolgovatih paradižnikov (san marzano)
  • 1 dl ekstra deviškega olja
  • 1 majhna rdeča čebula
  • ½ kumare
  • ½ rdeče paprike
  • sol
  • poper

Postopek

1

Bageto za minuto namočimo v vodi, nato jo ožmemo in tekočino zavržemo. Olupimo česen, paradižnike narežemo na četrtine, čebulo in kumaro nasekljamo, papriki pa najprej odstranimo semena, nato jo prav tako nasekljamo.

2

V multipraktiku z mešamo kruh, česen, kis, sladkor in polovico paradižnika, da dobimo skoraj gladko maso. Dodamo preostale paradižnike in ponovno miksamo, dokler ne dobimo gladke juhe.

3

V delujoči multipraktik počasi prilivamo olje. Začinimo s soljo in poprom, nato juho prelijemo v vrč, pokrijemo in hladimo vsaj 3 ure. Juho postrežemo v kozarcih in ji dodamo nasekljano rdečo čebulo, kumaro in rdečo papriko.

Priljubljeni recepti

Ocvrte kozice po cajunsko

Hrustljave kozice začinjene po cajunsko, da vas bo njihov okus premamil in navdušil. Čar tega recepta je tudi domača cajunska začimbna mešanica.

30 min
Enostavno

Torta iz krhkega testa z robidnicami in topljeno smetano

Krhka, kremna in sočna hkrati - naravnost popolna torta!

50 min
Enostavno

Mesne ruladice na babičin način

Recept, ki bi ga bil greh ne vedeti.

55 min
Srednje zahtevno

Poširan losos v zelenini omaki

Zdravo, a noro okusna jed.

45 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.