© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Brinovo vino

Postrezite gostom to izvrstno različico vina

Brinovo vino

Postrezite gostom to izvrstno različico vina

Čas priprave 10 min +namakanje
Zahtevnost Enostavno
Količina 1 liter
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
BRIN-VINOMED-05_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 liter kakovostnega rdečega vina (merlot, teran, refošk, cabernet ...)
  • 100 g brinovih jagod
  • 1–2 žlici svetlega medu (po želji)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 liter kakovostnega rdečega vina (merlot, teran, refošk, cabernet ...)
  • 100 g brinovih jagod
  • 1–2 žlici svetlega medu (po želji)

Postopek

1

Brinove jagode v stekleni posodi (vrču) prelijemo z vinom, pokrijemo, da preprečimo dostop kisiku, in pustimo stati najmanj 24 ur na sobni temperaturi. Nato vino precedimo in prelijemo v temno steklenico. Za bolj sladkosnede pa brinove jagode najprej prelijemo z žlico ali dvema svetlega medu in jih šele nato prelijemo z vinom ter nadaljujemo z opisanim postopkom.

Nasvet

Brinovo vino je zelo dobro, krepko in zdravo, saj pomaga pri prebavi. Morda velja poizkusiti z različnimi rdečimi vini, pa tudi z različnimi vrstami medu in v malenkostih spreminjati količino sestavin, da dobimo okus po naši želji.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.