
Brinovo vino
Postrezite gostom to izvrstno različico vina
Brinovo vino
Postrezite gostom to izvrstno različico vina

Sestavine
- 1 liter kakovostnega rdečega vina (merlot, teran, refošk, cabernet ...)
- 100 g brinovih jagod
- 1–2 žlici svetlega medu (po želji)

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 1 liter kakovostnega rdečega vina (merlot, teran, refošk, cabernet ...)
- 100 g brinovih jagod
- 1–2 žlici svetlega medu (po želji)
Postopek
Brinove jagode v stekleni posodi (vrču) prelijemo z vinom, pokrijemo, da preprečimo dostop kisiku, in pustimo stati najmanj 24 ur na sobni temperaturi. Nato vino precedimo in prelijemo v temno steklenico. Za bolj sladkosnede pa brinove jagode najprej prelijemo z žlico ali dvema svetlega medu in jih šele nato prelijemo z vinom ter nadaljujemo z opisanim postopkom.
Nasvet
Brinovo vino je zelo dobro, krepko in zdravo, saj pomaga pri prebavi. Morda velja poizkusiti z različnimi rdečimi vini, pa tudi z različnimi vrstami medu in v malenkostih spreminjati količino sestavin, da dobimo okus po naši želji.