Kaj boste skuhali danes?
Brinovo vino
Postrezite gostom to izvrstno različico vina
Brinovo vino
Postrezite gostom to izvrstno različico vina
Sestavine
- 1 liter kakovostnega rdečega vina (merlot, teran, refošk, cabernet ...)
- 100 g brinovih jagod
- 1–2 žlici svetlega medu (po želji)
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 1 liter kakovostnega rdečega vina (merlot, teran, refošk, cabernet ...)
- 100 g brinovih jagod
- 1–2 žlici svetlega medu (po želji)
Postopek
Brinove jagode v stekleni posodi (vrču) prelijemo z vinom, pokrijemo, da preprečimo dostop kisiku, in pustimo stati najmanj 24 ur na sobni temperaturi. Nato vino precedimo in prelijemo v temno steklenico. Za bolj sladkosnede pa brinove jagode najprej prelijemo z žlico ali dvema svetlega medu in jih šele nato prelijemo z vinom ter nadaljujemo z opisanim postopkom.
Nasvet
Brinovo vino je zelo dobro, krepko in zdravo, saj pomaga pri prebavi. Morda velja poizkusiti z različnimi rdečimi vini, pa tudi z različnimi vrstami medu in v malenkostih spreminjati količino sestavin, da dobimo okus po naši želji.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Čokoladno-kavna pena
Preprosta sladica v kozarcu, ki jo lahko pripravimo vnaprej, bo razveselila ljubitelje kave in temne čokolade.