
Brinovo vino
Postrezite gostom to izvrstno različico vina
Brinovo vino
Postrezite gostom to izvrstno različico vina

Sestavine
- 1 liter kakovostnega rdečega vina (merlot, teran, refošk, cabernet ...)
- 100 g brinovih jagod
- 1–2 žlici svetlega medu (po želji)

Kulinarični pobeg v Trst: načrtujte z nami
Preverite, kaj bi si ob kulinaričnem obisku Trsta privoščili mi in s katerimi recepti si lahko krajšate čas do naslednjega obiska tega krasnega obmorskega mesta.

Preprosto, zdravo in hitro pripravljeno morsko kosilo
Če bi bili vsi recepti tako preprosti in okusni, kot je naša vahnja s špinačo in sirom, bi ribe brez težav na naše jedilnike uvrstili vsak dan.

Avokado lahko zamrznete - preverite kako
Če ga boste pravilno shranili, si lahko že danes zagotovite svojo osebno »zeleno rezervo« za vse tiste trenutke, ko v trgovini spet ne bo zrelega avokada.
Sestavine
- 1 liter kakovostnega rdečega vina (merlot, teran, refošk, cabernet ...)
- 100 g brinovih jagod
- 1–2 žlici svetlega medu (po želji)
Postopek
Brinove jagode v stekleni posodi (vrču) prelijemo z vinom, pokrijemo, da preprečimo dostop kisiku, in pustimo stati najmanj 24 ur na sobni temperaturi. Nato vino precedimo in prelijemo v temno steklenico. Za bolj sladkosnede pa brinove jagode najprej prelijemo z žlico ali dvema svetlega medu in jih šele nato prelijemo z vinom ter nadaljujemo z opisanim postopkom.
Nasvet
Brinovo vino je zelo dobro, krepko in zdravo, saj pomaga pri prebavi. Morda velja poizkusiti z različnimi rdečimi vini, pa tudi z različnimi vrstami medu in v malenkostih spreminjati količino sestavin, da dobimo okus po naši želji.