Kaj boste skuhali danes?
Pražen riž z jajci in slanino
Razširite kulinarična obzorja in namesto klasične rižote pripravite pražen riž. Uporabite lahko tudi ostanke kuhanega riža.
Pražen riž z jajci in slanino
Razširite kulinarična obzorja in namesto klasične rižote pripravite pražen riž. Uporabite lahko tudi ostanke kuhanega riža.
Sestavine
- 100 g mesnate slanine
- olje za cvrenje
- košček ingverja
- 1 strok česna
- 1 rdeči čili
- 250 g kuhanega in ohlajenega riža basmati (skuhamo 100 g riža)
- 80 g svežega ali odmrznjenega graha
- 2 jajci
- 1 žlička sezamovega olja
- malo drobnjaka
- sojina omaka
Žganci, kot so jih delali nekoč
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Pripravite prekmursko gibanico po pravem domačem receptu
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Sestavine
- 100 g mesnate slanine
- olje za cvrenje
- košček ingverja
- 1 strok česna
- 1 rdeči čili
- 250 g kuhanega in ohlajenega riža basmati (skuhamo 100 g riža)
- 80 g svežega ali odmrznjenega graha
- 2 jajci
- 1 žlička sezamovega olja
- malo drobnjaka
- sojina omaka
Postopek
Slanino narežemo na tanke trakce. Ingver olupimo in narežemo na koščke. Česen stremo. Čili drobno sesekljamo. Drobnjak narežemo. Jajce razžvrkljamo skupaj s sezamovim oljem.
Vok ali ponev segrejemo. Dodamo kanček olja, na katerem hrustljavo popražimo slanino. S penovko jo poberemo iz ponve, pri čemer kar največ maščobe odcedimo, da ostane v ponvi.
V ponev stresemo ingver, česen in čili in jih za trenutek popražimo, nato pa dodamo riž, grah in slanino.
Riž med praženjem ves čas mešamo toliko časa, da se močno segreje.
Tedaj ga prelijemo z jajcem in temeljito mešamo, da jajce zakrkne. Primešamo drobnjak in kanček sojine omake ter postrežemo.
Priljubljeni recepti
Pita s šampinjoni in mlado špinačo
Vegetarijanska klasika, ki bo navdušila vse!
Svedrčki z jajčevci, pinjolami in rozinami po sicilijansko
Sicilijanci obožujejo jajčevce na vse načine. Poskusite jih v tej slastni pašti!
Piščančji zvitki s korenjem in avokadom
Hitra in hranljiva malica, tudi za na izlet
Hrustljave ribje pogačice
Odlična večerja za otroke ali prigrizek ob večernem druženju s prijatelji