
Kaj boste skuhali danes?
Pražen riž z jajci in slanino
Razširite kulinarična obzorja in namesto klasične rižote pripravite pražen riž. Uporabite lahko tudi ostanke kuhanega riža.
Pražen riž z jajci in slanino
Razširite kulinarična obzorja in namesto klasične rižote pripravite pražen riž. Uporabite lahko tudi ostanke kuhanega riža.

Sestavine
- 100 g mesnate slanine
- olje za cvrenje
- košček ingverja
- 1 strok česna
- 1 rdeči čili
- 250 g kuhanega in ohlajenega riža basmati (skuhamo 100 g riža)
- 80 g svežega ali odmrznjenega graha
- 2 jajci
- 1 žlička sezamovega olja
- malo drobnjaka
- sojina omaka

Tri specialitete, ki jih morate poskusiti
Vonj po hrustljavih cvrtih inčunih bo za mizo zagotovo privabil tudi najbolj izbirčne jedce.

Triki in nasveti za vlaganje in shranjevanje živil
Jesenski meseci prinašajo obilje pridelkov, ki so dozoreli čez poletje. Da bi te dobrote ohranili tudi v hladnejših mesecih se poslužite različnih metod shranjevanja, ki so precej preproste, če le poznate nekaj trikov.

Topel, hrustljav in dišeč: bučni drobljenec, ki ogreje dušo
Bi radi svoje goste presenetili z malce drugačno, a vseeno zelo okusno sladico? Postrezite jim bučni drobljenec.
Sestavine
- 100 g mesnate slanine
- olje za cvrenje
- košček ingverja
- 1 strok česna
- 1 rdeči čili
- 250 g kuhanega in ohlajenega riža basmati (skuhamo 100 g riža)
- 80 g svežega ali odmrznjenega graha
- 2 jajci
- 1 žlička sezamovega olja
- malo drobnjaka
- sojina omaka
Postopek
Slanino narežemo na tanke trakce. Ingver olupimo in narežemo na koščke. Česen stremo. Čili drobno sesekljamo. Drobnjak narežemo. Jajce razžvrkljamo skupaj s sezamovim oljem.
Vok ali ponev segrejemo. Dodamo kanček olja, na katerem hrustljavo popražimo slanino. S penovko jo poberemo iz ponve, pri čemer kar največ maščobe odcedimo, da ostane v ponvi.
V ponev stresemo ingver, česen in čili in jih za trenutek popražimo, nato pa dodamo riž, grah in slanino.
Riž med praženjem ves čas mešamo toliko časa, da se močno segreje.
Tedaj ga prelijemo z jajcem in temeljito mešamo, da jajce zakrkne. Primešamo drobnjak in kanček sojine omake ter postrežemo.