© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Pražen riž z jajci in slanino

Razširite kulinarična obzorja in namesto klasične rižote pripravite pražen riž. Uporabite lahko tudi ostanke kuhanega riža.

Pražen riž z jajci in slanino

Razširite kulinarična obzorja in namesto klasične rižote pripravite pražen riž. Uporabite lahko tudi ostanke kuhanega riža.

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 100 g mesnate slanine
  • olje za cvrenje
  • košček ingverja
  • 1 strok česna
  • 1 rdeči čili
  • 250 g kuhanega in ohlajenega riža basmati (skuhamo 100 g riža)
  • 80 g svežega ali odmrznjenega graha
  • 2 jajci
  • 1 žlička sezamovega olja
  • malo drobnjaka
  • sojina omaka

Sestavine

  • 100 g mesnate slanine
  • olje za cvrenje
  • košček ingverja
  • 1 strok česna
  • 1 rdeči čili
  • 250 g kuhanega in ohlajenega riža basmati (skuhamo 100 g riža)
  • 80 g svežega ali odmrznjenega graha
  • 2 jajci
  • 1 žlička sezamovega olja
  • malo drobnjaka
  • sojina omaka

Postopek

1

Slanino narežemo na tanke trakce. Ingver olupimo in narežemo na koščke. Česen stremo. Čili drobno sesekljamo. Drobnjak narežemo. Jajce razžvrkljamo skupaj s sezamovim oljem.

2

Vok ali ponev segrejemo. Dodamo kanček olja, na katerem hrustljavo popražimo slanino. S penovko jo poberemo iz ponve, pri čemer kar največ maščobe odcedimo, da ostane v ponvi.

3

V ponev stresemo ingver, česen in čili in jih za trenutek popražimo, nato pa dodamo riž, grah in slanino.

4

Riž med praženjem ves čas mešamo toliko časa, da se močno segreje.

5

Tedaj ga prelijemo z jajcem in temeljito mešamo, da jajce zakrkne. Primešamo drobnjak in kanček sojine omake ter postrežemo.

Priljubljeni recepti

Zavitek z rižem, lečo in špinačo

1 h 30 min
Srednje zahtevno

Kruh naan

25 min
Enostavno

Hruškova marmelada z vaniljo

Sladka domača marmelada - nič boljšega!

1 h 50 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.