
Kaj boste skuhali danes?
Losos, dimljen na lističih zelenega čaja
Losos, dimljen na lističih zelenega čaja

Sestavine
- 1 žlica lističev zelenega čaja
- 2 žlici surovega belega riža
- 2 žlici mehkega rjavega sladkorja
- 4 fileji lososa po pribl. 150 g
- oljčno olje
- ½ kumare
- 4 rdeče redkvice
- 2 pesti rukole
- rdeči vinski kis
- zelišča za posip
zeliščna majoneza
- 2 rumenjaka
- 1 žlica dijonske gorčice
- 2 žlici blagega oljčnega olja
- 1 stisk limonovega soka
- velika pest drobno sesekljanih zelišč (npr. peteršilj, drobnjak in pehtran)
- sol
- beli poper

Krompirjeve pice: ideja za prigrizek, ki vas bo navdušila
Ste naveličani klasičnih pic in vedno enakih kombinacij? Potem je čas, da spoznate krompirjeve pice.

Okusni recepti za krepak imunski sistem
Jesenske viroze? Poskrbite za obrambo telesa z recepti, ki krepijo zdravje in imunski sistem, hkrati pa bodo navdušili vso družino.

5 najboljših receptov za kremno bučno juho
Bučna juha je jesenska klasika: topla, kremasta in polna okusa. Spoznajte trike za pripravo ter poskusite naše najljubše različice receptov.
Sestavine
- 1 žlica lističev zelenega čaja
- 2 žlici surovega belega riža
- 2 žlici mehkega rjavega sladkorja
- 4 fileji lososa po pribl. 150 g
- oljčno olje
- ½ kumare
- 4 rdeče redkvice
- 2 pesti rukole
- rdeči vinski kis
- zelišča za posip
zeliščna majoneza
- 2 rumenjaka
- 1 žlica dijonske gorčice
- 2 žlici blagega oljčnega olja
- 1 stisk limonovega soka
- velika pest drobno sesekljanih zelišč (npr. peteršilj, drobnjak in pehtran)
- sol
- beli poper
Postopek
Za majonezo v skledi dobro stepamo rumenjaka in gorčico, nato po kapljicah dodajamo olje in ves čas stepamo, da se zgosti. Vmešamo limonov sok in zelišča, solimo in popramo. Shranimo v hladilnik, kjer se obdrži do dva dni.
Pečico segrejemo na 200 °C. Pekač obložimo z aluminijasto folijo. Zmešamo čajne lističe, riž in sladkor ter posujemo po foliji. Odrežemo še en kos folije in ga zgibamo tako, da dobimo pravokotnik, ki se bo prilegal pekaču. V to folijo naredimo veliko majhnih luknjic in nanjo položimo lososove fileje s kožo navzdol.

Pekač z rižem in čajem pristavimo na štedilnik na precej visoko temperaturo, da se začne čaj rahlo dimiti, nato na vrh položimo folijo z lososom. Pekač tesno pokrijemo z dodatno folijo in postavimo v pečico. Pečemo 5 minut, če želimo, da je losos v sredini še surov, ali 8 minut, če imamo raje prepečenega. Poškropimo ga z oljčnim oljem in solimo.
Kumaro z lupilnikom za zelenjavo narežemo na trakove, redkvice pa na tanke rezine. Na štiri krožnike damo po malo zeliščne majoneze, jo razmažemo z žlico in nanjo položimo lososa. Priložimo zabeljeno solato, osujemo z zelišči in ponudimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Rabarbarine kremice z vrtnico in kandiranimi cvetnimi lističi
Iz rabarbare lahko pripravimo raznolike delikatese!