
Losos, dimljen na lističih zelenega čaja
Losos, dimljen na lističih zelenega čaja

Sestavine
- 1 žlica lističev zelenega čaja
- 2 žlici surovega belega riža
- 2 žlici mehkega rjavega sladkorja
- 4 fileji lososa po pribl. 150 g
- oljčno olje
- ½ kumare
- 4 rdeče redkvice
- 2 pesti rukole
- rdeči vinski kis
- zelišča za posip
zeliščna majoneza
- 2 rumenjaka
- 1 žlica dijonske gorčice
- 2 žlici blagega oljčnega olja
- 1 stisk limonovega soka
- velika pest drobno sesekljanih zelišč (npr. peteršilj, drobnjak in pehtran)
- sol
- beli poper

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.
Sestavine
- 1 žlica lističev zelenega čaja
- 2 žlici surovega belega riža
- 2 žlici mehkega rjavega sladkorja
- 4 fileji lososa po pribl. 150 g
- oljčno olje
- ½ kumare
- 4 rdeče redkvice
- 2 pesti rukole
- rdeči vinski kis
- zelišča za posip
zeliščna majoneza
- 2 rumenjaka
- 1 žlica dijonske gorčice
- 2 žlici blagega oljčnega olja
- 1 stisk limonovega soka
- velika pest drobno sesekljanih zelišč (npr. peteršilj, drobnjak in pehtran)
- sol
- beli poper
Postopek
Za majonezo v skledi dobro stepamo rumenjaka in gorčico, nato po kapljicah dodajamo olje in ves čas stepamo, da se zgosti. Vmešamo limonov sok in zelišča, solimo in popramo. Shranimo v hladilnik, kjer se obdrži do dva dni.
Pečico segrejemo na 200 °C. Pekač obložimo z aluminijasto folijo. Zmešamo čajne lističe, riž in sladkor ter posujemo po foliji. Odrežemo še en kos folije in ga zgibamo tako, da dobimo pravokotnik, ki se bo prilegal pekaču. V to folijo naredimo veliko majhnih luknjic in nanjo položimo lososove fileje s kožo navzdol.

Pekač z rižem in čajem pristavimo na štedilnik na precej visoko temperaturo, da se začne čaj rahlo dimiti, nato na vrh položimo folijo z lososom. Pekač tesno pokrijemo z dodatno folijo in postavimo v pečico. Pečemo 5 minut, če želimo, da je losos v sredini še surov, ali 8 minut, če imamo raje prepečenega. Poškropimo ga z oljčnim oljem in solimo.
Kumaro z lupilnikom za zelenjavo narežemo na trakove, redkvice pa na tanke rezine. Na štiri krožnike damo po malo zeliščne majoneze, jo razmažemo z žlico in nanjo položimo lososa. Priložimo zabeljeno solato, osujemo z zelišči in ponudimo.