© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Preprosta piščančja jetrna pašteta na rženem kruhu

Preprosta piščančja jetrna pašteta na rženem kruhu

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
preprosta piscancja jetrna pasteta na rzenem kruhu

Sestavine

  • 2 žlici masla
  • 2 veliki čebuli
  • 2 stroka česna
  • ščepec sladkorja
  • 500 g piščančjih jeter
  • 3 velika jajca
  • sol
  • poper
  • rezine rženega kruha

Sestavine

  • 2 žlici masla
  • 2 veliki čebuli
  • 2 stroka česna
  • ščepec sladkorja
  • 500 g piščančjih jeter
  • 3 velika jajca
  • sol
  • poper
  • rezine rženega kruha

Postopek

1

Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. S piščančjih jeter odstranimo vezivno tkivo, jih splaknemo in osušimo s kuhinjskim prtičem. Jajca trdo skuhamo in jih olupimo.

2

V ponvi na srednje močnem ognju segrejemo žlico masla, vmešamo čebulo in jo na nizkem ognju pražimo 10 minut. Dodamo česen in sladkor. Občasno premešamo, da postane čebula rjava.

3

Čebulo in česen prestavimo ob stran ponve, povečamo ogenj in na sredino ponve dodamo žlico masla ter piščančja jetra. Jetra popražimo na vsaki strani do rjave barve, nato pa jih pomešamo s čebulo in česnom. Znižamo jakost ognja in kuhamo 5 do 8 minut. Maso preložimo v mešalnik, dodamo jajca, sol in poper ter sesekljamo tako grobo, kot želimo, odvisno od tega, kakšno teksturo paštete imamo raje. Solimo in popramo.

4

Rezine rženega kruha na rahlo popečemo in narežemo na majhne trikotnike, gostje pa si pašteto lahko sami postrežejo. Zraven lahko ponudimo tudi vložene čebulice ali kumarice.

Nasvet

Piščančjo pašteto lahko pripravimo tudi vnaprej, saj bo tesno zavita v plastično folijo v hladilniku zdržala 2 do 3 dni.

Priljubljeni recepti

Paradižnikova juha s testeninami in čičerko

Paradižnikova juha za popolno večerjo med tednom

30 min
Enostavno

Kremasta enolončnica s svinjino in hruškami

Kaj je boljšega kot jesenska kremasta enolončnica?

50 min
Enostavno

Gamsov ragu z omako iz jagodičja in pirejem iz zelene

Gamsov ragu bo postal vaša nova najljubša jed, ko jo boste preizkusili.

Enostavno

Šunkini zvitki s sirnim namazom, hrenom in orehi

Velikonočna uspešnica, ki si jo pripravimo tudi na kakšen manj prazničen večer

15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.