
Kaj boste skuhali danes?
Preprosta piščančja jetrna pašteta na rženem kruhu
Preprosta piščančja jetrna pašteta na rženem kruhu

Sestavine
- 2 žlici masla
- 2 veliki čebuli
- 2 stroka česna
- ščepec sladkorja
- 500 g piščančjih jeter
- 3 velika jajca
- sol
- poper
- rezine rženega kruha

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 2 žlici masla
- 2 veliki čebuli
- 2 stroka česna
- ščepec sladkorja
- 500 g piščančjih jeter
- 3 velika jajca
- sol
- poper
- rezine rženega kruha
Postopek
Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. S piščančjih jeter odstranimo vezivno tkivo, jih splaknemo in osušimo s kuhinjskim prtičem. Jajca trdo skuhamo in jih olupimo.
V ponvi na srednje močnem ognju segrejemo žlico masla, vmešamo čebulo in jo na nizkem ognju pražimo 10 minut. Dodamo česen in sladkor. Občasno premešamo, da postane čebula rjava.
Čebulo in česen prestavimo ob stran ponve, povečamo ogenj in na sredino ponve dodamo žlico masla ter piščančja jetra. Jetra popražimo na vsaki strani do rjave barve, nato pa jih pomešamo s čebulo in česnom. Znižamo jakost ognja in kuhamo 5 do 8 minut. Maso preložimo v mešalnik, dodamo jajca, sol in poper ter sesekljamo tako grobo, kot želimo, odvisno od tega, kakšno teksturo paštete imamo raje. Solimo in popramo.
Rezine rženega kruha na rahlo popečemo in narežemo na majhne trikotnike, gostje pa si pašteto lahko sami postrežejo. Zraven lahko ponudimo tudi vložene čebulice ali kumarice.
Nasvet
Piščančjo pašteto lahko pripravimo tudi vnaprej, saj bo tesno zavita v plastično folijo v hladilniku zdržala 2 do 3 dni.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Hrustljava solata s čilijevim prelivom
Testenine z vongolami
Malce ekstravagantno razpoloženi smo jim dodali nasekljan svež čili.
Ocvrta cvetača in brokoli v pivskem testu
Še tisti, ki ne marajo brokolija, ga bodo vzljubili