© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Preprosta piščančja jetrna pašteta na rženem kruhu

Preprosta piščančja jetrna pašteta na rženem kruhu

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
preprosta piscancja jetrna pasteta na rzenem kruhu

Sestavine

  • 2 žlici masla
  • 2 veliki čebuli
  • 2 stroka česna
  • ščepec sladkorja
  • 500 g piščančjih jeter
  • 3 velika jajca
  • sol
  • poper
  • rezine rženega kruha
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 2 žlici masla
  • 2 veliki čebuli
  • 2 stroka česna
  • ščepec sladkorja
  • 500 g piščančjih jeter
  • 3 velika jajca
  • sol
  • poper
  • rezine rženega kruha

Postopek

1

Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. S piščančjih jeter odstranimo vezivno tkivo, jih splaknemo in osušimo s kuhinjskim prtičem. Jajca trdo skuhamo in jih olupimo.

2

V ponvi na srednje močnem ognju segrejemo žlico masla, vmešamo čebulo in jo na nizkem ognju pražimo 10 minut. Dodamo česen in sladkor. Občasno premešamo, da postane čebula rjava.

3

Čebulo in česen prestavimo ob stran ponve, povečamo ogenj in na sredino ponve dodamo žlico masla ter piščančja jetra. Jetra popražimo na vsaki strani do rjave barve, nato pa jih pomešamo s čebulo in česnom. Znižamo jakost ognja in kuhamo 5 do 8 minut. Maso preložimo v mešalnik, dodamo jajca, sol in poper ter sesekljamo tako grobo, kot želimo, odvisno od tega, kakšno teksturo paštete imamo raje. Solimo in popramo.

4

Rezine rženega kruha na rahlo popečemo in narežemo na majhne trikotnike, gostje pa si pašteto lahko sami postrežejo. Zraven lahko ponudimo tudi vložene čebulice ali kumarice.

Nasvet

Piščančjo pašteto lahko pripravimo tudi vnaprej, saj bo tesno zavita v plastično folijo v hladilniku zdržala 2 do 3 dni.

Priljubljeni recepti

Brusketa s paradižnikom in bivoljo mocarelo

Brusketa, ki jo lahko postrežete ob narezku.

15 min
Enostavno

Bamija v paradižnikovi omaki s kuskusom

Bamija ali okra sta bolj uveljavljeni imeni za užitne plodove rastline jedilni oslez, ki uspeva v vročih poletjih

1 h 10 min
Enostavno

Postrv v sirovem ovoju

Postrv s hrustljavo skorjico za večer v sproščeni družbi

30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.