Kaj boste skuhali danes?
10-minutna sladica iz jagodičja
So obiski že na vratih, vi pa nimate sladice?
10-minutna sladica iz jagodičja
So obiski že na vratih, vi pa nimate sladice?
Sestavine
- 300–350 g zamrznjenega mešanega jagodičja
- 2 žlici belega kristalnega sladkorja ali po okusu
- 8 žlic grškega jogurta
- 6 žlic sladke smetane
- 1⁄2 žlice svetlega sladkorja muskovado
- poljubni piškoti, ko postrežemo
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 300–350 g zamrznjenega mešanega jagodičja
- 2 žlici belega kristalnega sladkorja ali po okusu
- 8 žlic grškega jogurta
- 6 žlic sladke smetane
- 1⁄2 žlice svetlega sladkorja muskovado
- poljubni piškoti, ko postrežemo
Postopek
Zamrznjeno jagodičje damo v kozico, dodamo beli sladkor, pristavimo na nizko temperaturo in segrevamo, da se jagodičje odtaja ter postane mehko in sočno. Če želimo, da je slajše, dodamo več sladkorja.
Sadje stresemo v sito in ga pretisnemo skozenj, da ločimo pire in semena ter grobo pulpo. Pire damo v štiri kozarce.
Grški jogurt zmešamo s smetano in mešanico naložimo na sadno plast. Sladico posujemo z rjavim sladkorjem in jo do postrežbe shranimo v hladilnik. Ponudimo jo s piškoti.
Sadje po izbiri
Za ta recept lahko uporabimo tudi drugo sadje (sveže ali zamrznjeno), na primer mango ali pasijonko ali pa jabolčno ali hruškovo čežano. Prav tako lahko uporabimo nekoliko rjave banane, ki jih pretlačimo in vmešamo v kremo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Špageti z žametno morsko omako
Špageti z morskimi sadeži nikoli ne raočarajo
Velika bučka, polnjena z mletim mesom
Ko bučka postane buča, jo je najbolje nadevati in speči v pečici!