© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

10-minutna sladica iz jagodičja

So obiski že na vratih, vi pa nimate sladice?

10-minutna sladica iz jagodičja

So obiski že na vratih, vi pa nimate sladice?

Čas priprave 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 300–350 g zamrznjenega mešanega jagodičja
  • 2 žlici belega kristalnega sladkorja ali po okusu
  • 8 žlic grškega jogurta
  • 6 žlic sladke smetane
  • 1⁄2 žlice svetlega sladkorja muskovado
  • poljubni piškoti, ko postrežemo

Sestavine

  • 300–350 g zamrznjenega mešanega jagodičja
  • 2 žlici belega kristalnega sladkorja ali po okusu
  • 8 žlic grškega jogurta
  • 6 žlic sladke smetane
  • 1⁄2 žlice svetlega sladkorja muskovado
  • poljubni piškoti, ko postrežemo

Postopek

1

Zamrznjeno jagodičje damo v kozico, dodamo beli sladkor, pristavimo na nizko temperaturo in segrevamo, da se jagodičje odtaja ter postane mehko in sočno. Če želimo, da je slajše, dodamo več sladkorja.

2

Sadje stresemo v sito in ga pretisnemo skozenj, da ločimo pire in semena ter grobo pulpo. Pire damo v štiri kozarce.

3

Grški jogurt zmešamo s smetano in mešanico naložimo na sadno plast. Sladico posujemo z rjavim sladkorjem in jo do postrežbe shranimo v hladilnik. Ponudimo jo s piškoti.

Sadje po izbiri

Za ta recept lahko uporabimo tudi drugo sadje (sveže ali zamrznjeno), na primer mango ali pasijonko ali pa jabolčno ali hruškovo čežano. Prav tako lahko uporabimo nekoliko rjave banane, ki jih pretlačimo in vmešamo v kremo.

Priljubljeni recepti

Špageti z žametno morsko omako

Špageti z morskimi sadeži nikoli ne raočarajo

40 min
Srednje zahtevno

Velika bučka, polnjena z mletim mesom

Ko bučka postane buča, jo je najbolje nadevati in speči v pečici!

1 h
Enostavno

Pica z inčuni, artičokami, olivami in kaprami

Pica z morskim pridihom.

1 h
Enostavno

Praznična čokoladna zmrzlina

Čokoladna zmrzlina za prave čokoholike

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.