
Pisana solata z rakci, pomarančo in avokadom
Pisana solata z rakci, pomarančo in avokadom

Sestavine
- 2 pomaranči
- majhna glava mehke solate
- 1 zrel avokado
- 150 g kuhanih olupljenih kozic
- 1 majhna rdeča čebula
- nekaj koriandrovih vejic
- 2 žlici sladke čilijeve omake
- sok ½ limete
- poper

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 2 pomaranči
- majhna glava mehke solate
- 1 zrel avokado
- 150 g kuhanih olupljenih kozic
- 1 majhna rdeča čebula
- nekaj koriandrovih vejic
- 2 žlici sladke čilijeve omake
- sok ½ limete
- poper
Postopek
Pomarančo olupimo tako, da najprej odrežemo oba konca, jo postavimo na desko in z nožem odrežemo zunanjo lupino tako, da bo na njej ostala tudi notranja bela lupina. Olupimo obe pomaranči in ju narežemo na centimeter debele kolobarje. Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine.
Solatne liste operemo, osušimo in razporedimo na 2 krožnika. Razpolovimo avokado, izločimo koščico, ga olupimo in narežemo na rezine. Avokado in kozice položimo na solatne liste. Dodamo še pomarančo, čebulo in lističe koriandra in zelo nežno premešamo sestavine na obeh krožnikih.
Za preliv zmešamo sladko čilijevo omako s sokom limete in začinimo s črnim poprom. Solato pokapljamo s prelivom in postrežemo.