© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pisana solata z rakci, pomarančo in avokadom

Pisana solata z rakci, pomarančo in avokadom

Čas priprave 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
prawn salad with orange, red onion and avacadohealthy

Sestavine

  • 2 pomaranči
  • majhna glava mehke solate
  • 1 zrel avokado
  • 150 g kuhanih olupljenih kozic
  • 1 majhna rdeča čebula
  • nekaj koriandrovih vejic
  • 2 žlici sladke čilijeve omake
  • sok ½ limete
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 pomaranči
  • majhna glava mehke solate
  • 1 zrel avokado
  • 150 g kuhanih olupljenih kozic
  • 1 majhna rdeča čebula
  • nekaj koriandrovih vejic
  • 2 žlici sladke čilijeve omake
  • sok ½ limete
  • poper

Postopek

1

Pomarančo olupimo tako, da najprej odrežemo oba konca, jo postavimo na desko in z nožem odrežemo zunanjo lupino tako, da bo na njej ostala tudi notranja bela lupina. Olupimo obe pomaranči in ju narežemo na centimeter debele kolobarje. Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine.

2

Solatne liste operemo, osušimo in razporedimo na 2 krožnika. Razpolovimo avokado, izločimo koščico, ga olupimo in narežemo na rezine. Avokado in kozice položimo na solatne liste. Dodamo še pomarančo, čebulo in lističe koriandra in zelo nežno premešamo sestavine na obeh krožnikih.

3

Za preliv zmešamo sladko čilijevo omako s sokom limete in začinimo s črnim poprom. Solato pokapljamo s prelivom in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.