© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Solatni koktajl z rakci

Klasika, ki nikoli ne pride iz mode

Solatni koktajl z rakci

Klasika, ki nikoli ne pride iz mode

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
LI829798_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 200 g velikih kuhanih rakovih repov
  • 1 velik zrel avokado
  • 200 g češnjevega paradižnika
  • 4 mlade čebulice
  • 1 majhna glava mehke solate
  • 2 žlici oljčnega olja

solatni preliv

  • sok ½ limone
  • 3 žlice majoneze
  • 2 žlici kečapa
  • ščep soli
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 200 g velikih kuhanih rakovih repov
  • 1 velik zrel avokado
  • 200 g češnjevega paradižnika
  • 4 mlade čebulice
  • 1 majhna glava mehke solate
  • 2 žlici oljčnega olja

solatni preliv

  • sok ½ limone
  • 3 žlice majoneze
  • 2 žlici kečapa
  • ščep soli

Postopek

1

Avokado razpolovimo, olupimo, odstranimo koščico in ga narežemo na rezine. Paradižnike razpolovimo, mlado čebulo narežemo na tanke rezine. Liste mehke solate natrgamo na primerne kose.

2

Sestavine za preliv dobro zmešamo. Če je preliv pregost, dodamo kanček vode.

3

Rakove repke, avokado, paradižnik, mlado čebulo in solato damo v skledo, pokapljamo z oljem in limonovim sokom, malo solimo in nežno premešamo. Preliv postrežemo posebej.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.