© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Rulade govejega fileja z gosjimi jetri in omako iz suhih sliv in portovca

Rulade govejega fileja z gosjimi jetri in omako iz suhih sliv in portovca

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
rulade govejega fileja z gosjimi jetri in omako iz suhih sliv in portovca

Sestavine

  • 800 g govejega fileja (4 steaki)
  • 360 g gosjih jeter
  • oljčno olje za peko
  • 2 dl portovca
  • 6 suhih sliv
  • sol
  • zeleni poper
  • 1 dl temne mesne osnove
  • 1 žlička masla
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Sestavine

  • 800 g govejega fileja (4 steaki)
  • 360 g gosjih jeter
  • oljčno olje za peko
  • 2 dl portovca
  • 6 suhih sliv
  • sol
  • zeleni poper
  • 1 dl temne mesne osnove
  • 1 žlička masla

Postopek

1

Steake narahlo potolčemo, jih solimo in popramo z zelenim poprom ter nanje položimo gosja jetra. Zvijemo jih in pretaknemo z zobotrebcem. Na vroči maščobi jih popečemo z vseh strani, približno 5 do 6 minut na vsaki strani, in rulade prerežemo na polovice.

2

V kozici na maslu na hitro popražimo suhe slive, solimo in popramo, zalijemo s portovcem in mesno osnovo ter kuhamo približno 10 minut, nato pa spiriramo. Zraven lahko postrežemo slane sirove štruklje, krompirjev pire ali zelenjavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.