Kaj boste skuhali danes?
Rulade govejega fileja z gosjimi jetri in omako iz suhih sliv in portovca
Rulade govejega fileja z gosjimi jetri in omako iz suhih sliv in portovca
Sestavine
- 800 g govejega fileja (4 steaki)
- 360 g gosjih jeter
- oljčno olje za peko
- 2 dl portovca
- 6 suhih sliv
- sol
- zeleni poper
- 1 dl temne mesne osnove
- 1 žlička masla
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 800 g govejega fileja (4 steaki)
- 360 g gosjih jeter
- oljčno olje za peko
- 2 dl portovca
- 6 suhih sliv
- sol
- zeleni poper
- 1 dl temne mesne osnove
- 1 žlička masla
Postopek
Steake narahlo potolčemo, jih solimo in popramo z zelenim poprom ter nanje položimo gosja jetra. Zvijemo jih in pretaknemo z zobotrebcem. Na vroči maščobi jih popečemo z vseh strani, približno 5 do 6 minut na vsaki strani, in rulade prerežemo na polovice.
V kozici na maslu na hitro popražimo suhe slive, solimo in popramo, zalijemo s portovcem in mesno osnovo ter kuhamo približno 10 minut, nato pa spiriramo. Zraven lahko postrežemo slane sirove štruklje, krompirjev pire ali zelenjavo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pečeni jajčevci s paradižnikom in parmezanom
Namaz iz bučnic
Namaz je odličen z vsemi vrstami kruha, najbolj pa se poda na opečene rezine rženega kruha.
Ajdov veganski kari
če tradicionalni riž zamenjamo za ajdovo kašo pričaramo še bolj globok okus