
Rulade govejega fileja z gosjimi jetri in omako iz suhih sliv in portovca
Rulade govejega fileja z gosjimi jetri in omako iz suhih sliv in portovca

Sestavine
- 800 g govejega fileja (4 steaki)
- 360 g gosjih jeter
- oljčno olje za peko
- 2 dl portovca
- 6 suhih sliv
- sol
- zeleni poper
- 1 dl temne mesne osnove
- 1 žlička masla

Nasitna in okusna rižota z morskimi sadeži
Izvrstna poletna jed, nasitna in okusna. Postrežemo jo kot predjed ali za glavno jed.

Nove ideje za sladice s slivami
Sezona sliv prinaša kulinarične užitke, ki s svežino in sladkostjo oznanjajo skorajšnji konec poletja. Vas zanima, kako še uporabiti slive? To so naši predlogi.

Jajčevci malo drugače: recepti za omako, namaz in žar
Zakaj bi jih zgolj ocvrli, ko pa lahko z jajčevci napravimo še toliko drugih slastnih jedi!
Sestavine
- 800 g govejega fileja (4 steaki)
- 360 g gosjih jeter
- oljčno olje za peko
- 2 dl portovca
- 6 suhih sliv
- sol
- zeleni poper
- 1 dl temne mesne osnove
- 1 žlička masla
Postopek
Steake narahlo potolčemo, jih solimo in popramo z zelenim poprom ter nanje položimo gosja jetra. Zvijemo jih in pretaknemo z zobotrebcem. Na vroči maščobi jih popečemo z vseh strani, približno 5 do 6 minut na vsaki strani, in rulade prerežemo na polovice.
V kozici na maslu na hitro popražimo suhe slive, solimo in popramo, zalijemo s portovcem in mesno osnovo ter kuhamo približno 10 minut, nato pa spiriramo. Zraven lahko postrežemo slane sirove štruklje, krompirjev pire ali zelenjavo.