© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Rulade govejega fileja z gosjimi jetri in omako iz suhih sliv in portovca

Rulade govejega fileja z gosjimi jetri in omako iz suhih sliv in portovca

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
rulade govejega fileja z gosjimi jetri in omako iz suhih sliv in portovca

Sestavine

  • 800 g govejega fileja (4 steaki)
  • 360 g gosjih jeter
  • oljčno olje za peko
  • 2 dl portovca
  • 6 suhih sliv
  • sol
  • zeleni poper
  • 1 dl temne mesne osnove
  • 1 žlička masla
Okusi gozda

Okusi gozda: recepti za dobrote z gobami

Ko se približuje jesen, gobe postanejo zvezde v kuhinji, posebno če smo strastni gobarji in jih nabiramo sami. Takrat je sosledje dogodkov samoumevno: pravkar nabrano zbirko užitnih gob najprej fotografiramo, da se bomo z njo lahko še dolgo bahali, nato pa gobe očistimo in pripravimo za v lonec. In že zadiši ...

Sestavine

  • 800 g govejega fileja (4 steaki)
  • 360 g gosjih jeter
  • oljčno olje za peko
  • 2 dl portovca
  • 6 suhih sliv
  • sol
  • zeleni poper
  • 1 dl temne mesne osnove
  • 1 žlička masla

Postopek

1

Steake narahlo potolčemo, jih solimo in popramo z zelenim poprom ter nanje položimo gosja jetra. Zvijemo jih in pretaknemo z zobotrebcem. Na vroči maščobi jih popečemo z vseh strani, približno 5 do 6 minut na vsaki strani, in rulade prerežemo na polovice.

2

V kozici na maslu na hitro popražimo suhe slive, solimo in popramo, zalijemo s portovcem in mesno osnovo ter kuhamo približno 10 minut, nato pa spiriramo. Zraven lahko postrežemo slane sirove štruklje, krompirjev pire ali zelenjavo.

Priljubljeni recepti

Bele čokoladne kupe

Elegantne čokoladne kupe za popoln silvestrski posladek

Enostavno

Pivski kis

Bi iz najljubšega piva pripravili kis? S fermentacijo se lahko tudi pivo čarobno spremeni v prav poseben kis.

2 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.