
Kaj boste skuhali danes?
Goveji medaljoni v zelenini omaki
Goveji medaljoni v zelenini omaki

Sestavine
- 800 g goveje pljučne pečenke
- sol
- poper
- 60 g olja
- 1 majhna šalotka
- ½ gomolja zelene
- ½ šopka peteršilja
- nekaj listov zelene
- 1,5 dl sladke smetane
- 1,25 dl crème fraîche
- 3 žlice pečenkinega soka

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.

Topla ideja za kosilo: najboljši recepti za jesenske juhe
Ko dneve zapolni megla in listje zašumi pod nogami, je čas za slastne jesenske juhe, ki v naš vsakdan zanesejo mir in udobje.

Katera buča je prava za juho, katera za sladico? Tukaj je preprost vodič
Katero bučo izbrati za katero jed, ni enostavno vprašanje, a zbrali smo nekaj napotkov, s katerimi bodo vaši recepti z bučami vedno uspeli.
Sestavine
- 800 g goveje pljučne pečenke
- sol
- poper
- 60 g olja
- 1 majhna šalotka
- ½ gomolja zelene
- ½ šopka peteršilja
- nekaj listov zelene
- 1,5 dl sladke smetane
- 1,25 dl crème fraîche
- 3 žlice pečenkinega soka
Postopek
Čebulo olupimo in drobno sesekljamo, zeleno operemo, olupimo in narežemo na paličice. Liste zelene in peteršilj operemo in drobno sesekljamo. Z mesa odstranimo vse kite in kožice ter morebitno maščobo in ga narežemo na osem enako velikih medaljonov, ki jih posolimo in popopramo.

Olje segrejemo v dovolj veliki ponvi in medaljone z obeh strani – odvisno od okusa – bolj ali manj rožnato popečemo. Vzamemo jih iz ponve in damo na toplo. S pečenkinega soka poberemo maščobo in v njem svetlo popražimo čebulo. Dodamo paličice zelene in še naprej pražimo; nato zalijemo s pečenkinim sokom, dodamo sladko smetano in crème fraîche, da se zgosti. Dodamo še peteršilj in liste zelene ter na koncu posolimo in popopramo. Omako serviramo z medaljoni na ogretih krožnikih in čim prej postavimo na mizo. Kot prilogo lahko ponudimo naravno pripravljeno zelenjavo.

Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Flambiran piščanec s šparglji
Piščanca smo popekli in zalili s konjakom ter ga postregli v smetani, s pehtranom in svežimi šparglji.