© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Goveji medaljoni v zelenini omaki

Goveji medaljoni v zelenini omaki

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
goveji medaljoni v zelenini omaki A

Sestavine

  • 800 g goveje pljučne pečenke
  • sol
  • poper
  • 60 g olja
  • 1 majhna šalotka
  • ½ gomolja zelene
  • ½ šopka peteršilja
  • nekaj listov zelene
  • 1,5 dl sladke smetane
  • 1,25 dl crème fraîche
  • 3 žlice pečenkinega soka
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 800 g goveje pljučne pečenke
  • sol
  • poper
  • 60 g olja
  • 1 majhna šalotka
  • ½ gomolja zelene
  • ½ šopka peteršilja
  • nekaj listov zelene
  • 1,5 dl sladke smetane
  • 1,25 dl crème fraîche
  • 3 žlice pečenkinega soka

Postopek

1

Čebulo olupimo in drobno sesekljamo, zeleno operemo, olupimo in narežemo na paličice. Liste zelene in peteršilj operemo in drobno sesekljamo. Z mesa odstranimo vse kite in kožice ter morebitno maščobo in ga narežemo na osem enako velikih medaljonov, ki jih posolimo in popopramo.

goveji medaljoni v zelenini omaki 1
2

Olje segrejemo v dovolj veliki ponvi in medaljone z obeh strani – odvisno od okusa – bolj ali manj rožnato popečemo. Vzamemo jih iz ponve in damo na toplo. S pečenkinega soka poberemo maščobo in v njem svetlo popražimo čebulo. Dodamo paličice zelene in še naprej pražimo; nato zalijemo s pečenkinim sokom, dodamo sladko smetano in crème fraîche, da se zgosti. Dodamo še peteršilj in liste zelene ter na koncu posolimo in popopramo. Omako serviramo z medaljoni na ogretih krožnikih in čim prej postavimo na mizo. Kot prilogo lahko ponudimo naravno pripravljeno zelenjavo.

goveji medaljoni v zelenini omaki 2

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.