
Pečeni jajčevci s paradižnikom in parmezanom
Pečeni jajčevci s paradižnikom in parmezanom

Sestavine
- 2 jajčevca
- 8 strokov česna
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 žlici balzamičnega kisa
- 100 g naribanega parmezana
- 4 zreli paradižniki
- groba morska sol in sveže mleti poper
- ekstra deviško oljčno olje za pokapanje
- nekaj timijanovih vejic za okras

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 2 jajčevca
- 8 strokov česna
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 žlici balzamičnega kisa
- 100 g naribanega parmezana
- 4 zreli paradižniki
- groba morska sol in sveže mleti poper
- ekstra deviško oljčno olje za pokapanje
- nekaj timijanovih vejic za okras
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Jajčevce po dolgem razpolovimo in z ostrim nožem večkrat diagonalno zarežemo v meso 2 cm globoko. Česen olupimo in vsak strok razrežemo na 4 rezine, ki jih enakomerno razporedimo v zareze – v vsako polovico 8 rezin. Oljčno olje zmešamo z balzamičnim kisom. Jajčevce damo v pekač s prerezano stranjo navzgor, jih solimo in premažemo z mešanico olja in kisa. Postavimo jih v pečico in pečemo približno 40 minut, da se zmehčajo.
Paradižnike blanširamo v vreli vodi. Olupimo jih, ohladimo z mrzlo vodo in vsakega razrežemo na četrtine. Semena in notranjost odstranimo, meso pa narežemo na koščke. Pečene polovice jajčevcev obložimo s koščki paradižnika, potresemo s parmezanom in postavimo v pečico za približno 5 minut, da se zlato obarvajo.
Jajčevce razporedimo na krožnike, pokapljamo z malo ekstra deviškega oljčnega olja, nanje nameljemo malo soli in popra ter okrasimo z vejicami timijana.