© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečeni jajčevci s paradižnikom in parmezanom

Pečeni jajčevci s paradižnikom in parmezanom

Čas priprave 55 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
MALANCANI IMG_0480000

Sestavine

  • 2 jajčevca
  • 8 strokov česna
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • 100 g naribanega parmezana
  • 4 zreli paradižniki
  • groba morska sol in sveže mleti poper
  • ekstra deviško oljčno olje za pokapanje
  • nekaj timijanovih vejic za okras
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 jajčevca
  • 8 strokov česna
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • 100 g naribanega parmezana
  • 4 zreli paradižniki
  • groba morska sol in sveže mleti poper
  • ekstra deviško oljčno olje za pokapanje
  • nekaj timijanovih vejic za okras

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Jajčevce po dolgem razpolovimo in z ostrim nožem večkrat diagonalno zarežemo v meso 2 cm globoko. Česen olupimo in vsak strok razrežemo na 4 rezine, ki jih enakomerno razporedimo v zareze – v vsako polovico 8 rezin. Oljčno olje zmešamo z balzamičnim kisom. Jajčevce damo v pekač s prerezano stranjo navzgor, jih solimo in premažemo z mešanico olja in kisa. Postavimo jih v pečico in pečemo približno 40 minut, da se zmehčajo.

2

Paradižnike blanširamo v vreli vodi. Olupimo jih, ohladimo z mrzlo vodo in vsakega razrežemo na četrtine. Semena in notranjost odstranimo, meso pa narežemo na koščke. Pečene polovice jajčevcev obložimo s koščki paradižnika, potresemo s parmezanom in postavimo v pečico za približno 5 minut, da se zlato obarvajo.

3

Jajčevce razporedimo na krožnike, pokapljamo z malo ekstra deviškega oljčnega olja, nanje nameljemo malo soli in popra ter okrasimo z vejicami timijana.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.