© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Gobe s sirom in pehtranom

Polnjeni šampinjoni malo drugače

Gobe s sirom in pehtranom

Polnjeni šampinjoni malo drugače

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Gobe s sirom in pehtranom

Sestavine

  • 4 zelo veliki šampinjoni
  • 3 žlice albuminske skute (rikote)
  • 30 g sveže naribanega parmezana
  • 30 g naribane mocarele ali čedarja
  • 1 žlica nasekljanih pehtranovih listov
  • rukola v solati, ko postrežemo
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 4 zelo veliki šampinjoni
  • 3 žlice albuminske skute (rikote)
  • 30 g sveže naribanega parmezana
  • 30 g naribane mocarele ali čedarja
  • 1 žlica nasekljanih pehtranovih listov
  • rukola v solati, ko postrežemo

Postopek

1

Žar v pečici segrejemo na najvišjo temperaturo. Gobam odstranimo bete, klobuke pa položimo na pekač in jih posolimo.

2

V skledici zmešamo sira, skuto in pehtran, solimo in popramo. Z mešanico nadevamo gobe in jih postavimo pod razgret žar v pečici za 8 do 10 minut, da nadev zabrbota.

3

Nadevane gobe z lopatico poberemo s pekača in jih postrežemo z rukolo v solati.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.