
Gobe s sirom in pehtranom
Polnjeni šampinjoni malo drugače
Gobe s sirom in pehtranom
Polnjeni šampinjoni malo drugače

Sestavine
- 4 zelo veliki šampinjoni
- 3 žlice albuminske skute (rikote)
- 30 g sveže naribanega parmezana
- 30 g naribane mocarele ali čedarja
- 1 žlica nasekljanih pehtranovih listov
- rukola v solati, ko postrežemo

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Sestavine
- 4 zelo veliki šampinjoni
- 3 žlice albuminske skute (rikote)
- 30 g sveže naribanega parmezana
- 30 g naribane mocarele ali čedarja
- 1 žlica nasekljanih pehtranovih listov
- rukola v solati, ko postrežemo
Postopek
Žar v pečici segrejemo na najvišjo temperaturo. Gobam odstranimo bete, klobuke pa položimo na pekač in jih posolimo.
V skledici zmešamo sira, skuto in pehtran, solimo in popramo. Z mešanico nadevamo gobe in jih postavimo pod razgret žar v pečici za 8 do 10 minut, da nadev zabrbota.
Nadevane gobe z lopatico poberemo s pekača in jih postrežemo z rukolo v solati.