
Kaj boste skuhali danes?
Gobe s sirom in pehtranom
Polnjeni šampinjoni malo drugače
Gobe s sirom in pehtranom
Polnjeni šampinjoni malo drugače

Sestavine
- 4 zelo veliki šampinjoni
- 3 žlice albuminske skute (rikote)
- 30 g sveže naribanega parmezana
- 30 g naribane mocarele ali čedarja
- 1 žlica nasekljanih pehtranovih listov
- rukola v solati, ko postrežemo

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 4 zelo veliki šampinjoni
- 3 žlice albuminske skute (rikote)
- 30 g sveže naribanega parmezana
- 30 g naribane mocarele ali čedarja
- 1 žlica nasekljanih pehtranovih listov
- rukola v solati, ko postrežemo
Postopek
Žar v pečici segrejemo na najvišjo temperaturo. Gobam odstranimo bete, klobuke pa položimo na pekač in jih posolimo.
V skledici zmešamo sira, skuto in pehtran, solimo in popramo. Z mešanico nadevamo gobe in jih postavimo pod razgret žar v pečici za 8 do 10 minut, da nadev zabrbota.
Nadevane gobe z lopatico poberemo s pekača in jih postrežemo z rukolo v solati.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Nadevani mavrahi v smetanovi omaki
Kolački z robidnicami
Robidnice dodajo tem kolačkom poseben okus in sočnost, mandljevi lističi pa poskrbijo za hrustljavost.
Jabolčna pita z mandlji in medom
Kombinacija jabolk in mandljev naredi to pito popolno.