Kaj boste skuhali danes?
Namaz iz bučnic
Namaz je odličen z vsemi vrstami kruha, najbolj pa se poda na opečene rezine rženega kruha.
Namaz iz bučnic
Namaz je odličen z vsemi vrstami kruha, najbolj pa se poda na opečene rezine rženega kruha.
Sestavine
- 200 g oluščenih bučnih semen
- 2 žlici bučnega olja
- ščep grobe morske soli
- 1⁄2 žličke medu (po želji)
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
- 200 g oluščenih bučnih semen
- 2 žlici bučnega olja
- ščep grobe morske soli
- 1⁄2 žličke medu (po želji)
Postopek
Bučna semena v eni plasti vsujemo v ponev in jih na nizki temperaturi pražimo 5 do 8 minut. Medtem jih vsakih nekaj minut pomešamo, da se popražijo na obeh straneh – se zlato obarvajo in oreškasto zadišijo. Nato semena stresemo iz ponve in pustimo, da se popolnoma ohladijo.
Stresemo jih v multipraktik in fino zmeljemo, kar lahko traja do 10 minut. Če se multipraktik zelo segreje, ga izključimo, počakamo, da se ohladi, nato pa nadaljujemo. V multipraktik nakapamo olje in dodamo ščep grobe morske soli, nato pa spet zmeljemo, da dobimo gladko pasto. Po želji dodamo še med in spet zmešamo.
Namaz postrgamo v kozarček. V hladilniku se obdrži 1 teden.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kolač z jagodičjem in kislo smetano
Solata iz divjega riža, koromača in pomaranč
Breskova pita iz listnatega testa z mandlji
Kombinacija breskev in mandljev je božanska!
Juha iz prekajene krače in suhega graha
Ko ne vemo kam bi s kračo, ki nam je ostala za veliko noč, pripravite to okusno juho z grahom.