© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Namaz iz bučnic

Namaz je odličen z vsemi vrstami kruha, najbolj pa se poda na opečene rezine rženega kruha.

Namaz iz bučnic

Namaz je odličen z vsemi vrstami kruha, najbolj pa se poda na opečene rezine rženega kruha.

Čas priprave 25 min + ohlajanje
Zahtevnost Enostavno
Količina 1 kozarček
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 200 g oluščenih bučnih semen
  • 2 žlici bučnega olja
  • ščep grobe morske soli
  • 1⁄2 žličke medu (po želji)

Sestavine

  • 200 g oluščenih bučnih semen
  • 2 žlici bučnega olja
  • ščep grobe morske soli
  • 1⁄2 žličke medu (po želji)

Postopek

1

Bučna semena v eni plasti vsujemo v ponev in jih na nizki temperaturi pražimo 5 do 8 minut. Medtem jih vsakih nekaj minut pomešamo, da se popražijo na obeh straneh – se zlato obarvajo in oreškasto zadišijo. Nato semena stresemo iz ponve in pustimo, da se popolnoma ohladijo.

2

Stresemo jih v multipraktik in fino zmeljemo, kar lahko traja do 10 minut. Če se multipraktik zelo segreje, ga izključimo, počakamo, da se ohladi, nato pa nadaljujemo. V multipraktik nakapamo olje in dodamo ščep grobe morske soli, nato pa spet zmeljemo, da dobimo gladko pasto. Po želji dodamo še med in spet zmešamo.

3

Namaz postrgamo v kozarček. V hladilniku se obdrži 1 teden.

Priljubljeni recepti

Paradižnikova pita s testom z oljčnim oljem

Paradižnikova pita, ki je sočna in prijetna za tople poletne večere

1 h
Enostavno

Potrebušina v viskiju

3 h 45 min
Enostavno

Šarkelj po ameriško

Šarkelj iz orehov, ki se prileže na čajanki.

1 h 50 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.