© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Ajdov veganski kari

če tradicionalni riž zamenjamo za ajdovo kašo pričaramo še bolj globok okus

Ajdov veganski kari

če tradicionalni riž zamenjamo za ajdovo kašo pričaramo še bolj globok okus

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina /
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 2 žlici kokosovega olja
  • 1 narezana čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica naribanega ingverja
  • pest indijskih oreškov
  • 170 g ajdove kaše
  • 1 žlička koriandra
  • 1⁄2 žličke kumine
  • 1 žlička kurkume
  • 1 žlička sladke mlete paprike
  • 1⁄2 žličke čilija v prahu
  • 1 žlica kokosovega sladkorja
  • 1 pločevinka kokosovega mleka
  • 3,6 dl vode
  • pest kodrolistnega ohrovta
  • 1 limona
  • sol in poper po okusu

Sestavine

  • 2 žlici kokosovega olja
  • 1 narezana čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica naribanega ingverja
  • pest indijskih oreškov
  • 170 g ajdove kaše
  • 1 žlička koriandra
  • 1⁄2 žličke kumine
  • 1 žlička kurkume
  • 1 žlička sladke mlete paprike
  • 1⁄2 žličke čilija v prahu
  • 1 žlica kokosovega sladkorja
  • 1 pločevinka kokosovega mleka
  • 3,6 dl vode
  • pest kodrolistnega ohrovta
  • 1 limona
  • sol in poper po okusu

Postopek

1

Na kokosovem olju popražimo vse začimbe (koriander, kumino, kurkumo, mleto papriko, čili). Dodamo čebulo, česen, kokosov sladkor in ingver. Ko zadiši, dodamo še ajdovo kašo in 3 minute pražimo. Prelijemo s kokosovim mlekom in vodo. Kuhamo 20 minut ali dokler ajda ni kuhana.

2

Medtem narežemo kodrolistni ohrovt in ga na hitro popražimo na olju ter odstavimo. V ponvi popražimo tudi indijske oreške (3 minute). Kuhanemu kariju dodamo limonov sok in ga solimo ter popramo. Kari serviramo z ohrovtom, indijskimi oreški in po želji tudi z rižem.

Priljubljeni recepti

Špageti z žametno morsko omako

Špageti z morskimi sadeži nikoli ne raočarajo

40 min
Srednje zahtevno

Velika bučka, polnjena z mletim mesom

Ko bučka postane buča, jo je najbolje nadevati in speči v pečici!

1 h
Enostavno

Pica z inčuni, artičokami, olivami in kaprami

Pica z morskim pridihom.

1 h
Enostavno

Praznična čokoladna zmrzlina

Čokoladna zmrzlina za prave čokoholike

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.