
Kaj boste skuhali danes?
Rižota s cvetačo, koromačem in zelišči
Rižota s cvetačo, koromačem in zelišči

Sestavine
- malo masla
- 1 čebula
- 1 strok česna
- ½ majhne cvetače
- 1 koromač
- 300 g riža za rižote
- 1,25 dl belega vina
- 1 l vroče zelenjavne jušne osnove
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
- sol
- poper

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- malo masla
- 1 čebula
- 1 strok česna
- ½ majhne cvetače
- 1 koromač
- 300 g riža za rižote
- 1,25 dl belega vina
- 1 l vroče zelenjavne jušne osnove
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
- sol
- poper
Postopek
Čebulo in česen drobno sesekljamo. Cvetačo grobo nasekljamo, koromač prepolovimo in narežemo na tanke rezine.
V široki plitvi kozici segrejemo malo masla in na njem do mehkega pražimo čebulo in česen. Dodamo cvetačo in koromač ter pražimo 2 do 3 minute. Dodamo še riž in pomešamo, da je ves obdan z maslom.
Prilijemo vino in mešamo, da ga riž vpije. Postopoma dodajamo vrelo jušno osnovo in mešamo, da dobimo kremasto rižoto, riž pa je še nekoliko čvrst na ugriz. Vmešamo peteršilj in še košček masla, solimo in popramo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Skutna torta z mandarinami
Ta skutna torta vedno uspe, mandarine pa poskrbijo za dodatno svežino
Kostanjev zvitek v slaninskem ovoju
Kostanj in slanina se v tem receptu združita v pravo praznično poslastico