
Rižota s cvetačo, koromačem in zelišči
Rižota s cvetačo, koromačem in zelišči

Sestavine
- malo masla
- 1 čebula
- 1 strok česna
- ½ majhne cvetače
- 1 koromač
- 300 g riža za rižote
- 1,25 dl belega vina
- 1 l vroče zelenjavne jušne osnove
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
- sol
- poper

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- malo masla
- 1 čebula
- 1 strok česna
- ½ majhne cvetače
- 1 koromač
- 300 g riža za rižote
- 1,25 dl belega vina
- 1 l vroče zelenjavne jušne osnove
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
- sol
- poper
Postopek
Čebulo in česen drobno sesekljamo. Cvetačo grobo nasekljamo, koromač prepolovimo in narežemo na tanke rezine.
V široki plitvi kozici segrejemo malo masla in na njem do mehkega pražimo čebulo in česen. Dodamo cvetačo in koromač ter pražimo 2 do 3 minute. Dodamo še riž in pomešamo, da je ves obdan z maslom.
Prilijemo vino in mešamo, da ga riž vpije. Postopoma dodajamo vrelo jušno osnovo in mešamo, da dobimo kremasto rižoto, riž pa je še nekoliko čvrst na ugriz. Vmešamo peteršilj in še košček masla, solimo in popramo.