© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kremna rižota z rdečo peso

Kremna rižota z rdečo peso

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
creamy Beetroot risotto

Sestavine

  • 500 g sveže rdeče pese
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 žlička masla
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 250 g riža za rižoto
  • 1,5 dl belega vina
  • 7 dl vroče zelenjavne jušne osnove
  • pest naribanega parmezana
  • sol
  • 4 žlice kisle smetane
  • pest sesekljanega kopra
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 500 g sveže rdeče pese
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 žlička masla
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 250 g riža za rižoto
  • 1,5 dl belega vina
  • 7 dl vroče zelenjavne jušne osnove
  • pest naribanega parmezana
  • sol
  • 4 žlice kisle smetane
  • pest sesekljanega kopra

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 ° C. Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Peso operemo in olupimo; če si nočemo umazati rok, si nadenemo rokavice. Narežemo jo na večje rezine in razporedimo na večji kos aluminijaste folije, ki smo ga položili na pekač. Prelijemo z žlico olja, solimo in pečemo 1 uro, da se pesa zmehča.

2

Medtem v nepregorni posodi segrejemo preostalo olje z maslom. Dodamo čebulo in česen ter pražimo približno 3 do 5 minut, da postekleni. Vmešamo riž in ga zalijemo z vinom. Pustimo, da vse skupaj 5 minut vre.

3

Nato dobro premešamo in zalijemo z juho. Spet dobro premešamo, pokrijemo in damo v pečico. Kuhamo 15 minut oziroma tako dolgo, da se riž zmehča. Iz pečice vzamemo peso in eno četrtino zmeljemo s paličnim mešalnikom, preostalo pa drobno narežemo. V riž vmešamo skoraj ves parmezan in peso. Jed razdelimo na krožnike, priložimo še žlico kisle smetane, posujemo s preostalim parmezanom in koprom ter postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.