Kaj boste skuhali danes?
Kremna rižota z rdečo peso
Kremna rižota z rdečo peso
Sestavine
- 500 g sveže rdeče pese
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlička masla
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 250 g riža za rižoto
- 1,5 dl belega vina
- 7 dl vroče zelenjavne jušne osnove
- pest naribanega parmezana
- sol
- 4 žlice kisle smetane
- pest sesekljanega kopra
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 500 g sveže rdeče pese
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlička masla
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 250 g riža za rižoto
- 1,5 dl belega vina
- 7 dl vroče zelenjavne jušne osnove
- pest naribanega parmezana
- sol
- 4 žlice kisle smetane
- pest sesekljanega kopra
Postopek
Pečico segrejemo na 180 ° C. Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Peso operemo in olupimo; če si nočemo umazati rok, si nadenemo rokavice. Narežemo jo na večje rezine in razporedimo na večji kos aluminijaste folije, ki smo ga položili na pekač. Prelijemo z žlico olja, solimo in pečemo 1 uro, da se pesa zmehča.
Medtem v nepregorni posodi segrejemo preostalo olje z maslom. Dodamo čebulo in česen ter pražimo približno 3 do 5 minut, da postekleni. Vmešamo riž in ga zalijemo z vinom. Pustimo, da vse skupaj 5 minut vre.
Nato dobro premešamo in zalijemo z juho. Spet dobro premešamo, pokrijemo in damo v pečico. Kuhamo 15 minut oziroma tako dolgo, da se riž zmehča. Iz pečice vzamemo peso in eno četrtino zmeljemo s paličnim mešalnikom, preostalo pa drobno narežemo. V riž vmešamo skoraj ves parmezan in peso. Jed razdelimo na krožnike, priložimo še žlico kisle smetane, posujemo s preostalim parmezanom in koprom ter postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Goveji burgerji s pikantno paradižnikovo prilogico
Burgerje lahko dopolnimo z vrsto pestrih prilog